Diskusia k téme DAB/DAB+ na Slovensku

Tak som to dal znovu preskenovať a už to ide. asi bol naozaj výpadok.

Vyskúšam znovu keď prídem z práce. Stačí automatické ladenie?

Mne to aktuálne funguje..

Je to len testovacie vysielanie takých výpadkov u nás v Košiciach už bolo

Opäť to od včera nejde. A tentokrát som už najprv dal automaticky preladiť aby som nezavádzal :-). Neviete čo je s tým?

no teraz už budú vymývať mozgy digitálne... nová doba...

zase sa popridávajú kokotie stanice do DAB+ako aj Patria nech si ich strčia niekam

Rádio LUMEN, je to vlastne prvá súkromná stanica v tomto multiplexe: https://goo.gl/fVLXWd

V poradí štvrtý vysielač digitálneho rozhlasu má v pláne spustiť Towercom z kóty Žilina – Krížava, ktorý zabezpečí pokrytie digitálneho rozhlasu aj na severe Slovenska. Presné termíny či parametre vysielača však v súčastnosti nie sú známe.
3.2.2017 viz satelitnatv.sk

Neviete niekto, kedy má začať vysielanie DAB+ z vysielača Krížava. Nikde žiadne info...

Mudrlanti zasa raz pochopili, že DVB-T nie je až tak bezvýznamné a neperspektívne, ako si mysleli a idú naspäť! Spoplatnení :))) Tupci všetci, ktorí za ten príval reklám budú platiť, ak na satelite či v kábli je za o tretinu vyšší poplatok X kvalitnejších staníc. Niet na odmeny?

Signal error okolo 30 (8 plných štvorčekov). Súradnice miesta príjmu (48.846553; 19.854253). Prijímač DigitRadio 210 od firmy TechniSat.

Má tu dobrý signál..signal error i okolo nuly.

Veď jasné, že v digitáli v DAB+ je oneskorenie oproti analógu FM, lebo signál sa musí náročnejšie spracovať, detto je posun aj pri DVB-T verzus analógova TV.

Týka sa to Rádií Slovensko, Devín a FM.

Tak som iba prepol na Devín ten nabehol a a vrátil som sa na SRO1 a tiež už hral. Ďakujem za radu.

preskenuj kanaly, vysielac ide, len cosi asi pomenili, musel som preskenovat aj ja ale ide to normalne
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň