Diskusia k téme DAB/DAB+ na Slovensku

Preskoci aj na Liptov. Dnes som ho pocuval na amfiteatri vo Vychodnej. Ne hranici prijmu, ale ide. Krizava tam bude urcite full.

Pochybujem že Laskomer pôjde bez výpadkov ďalej ako po Zvolen s tým výkonom. Mali to dať na Suchú horu.

Sú autorádiá, možno je to tak u všetkých, kde sa Ti rádio prelaďuje nielen medzi jednotlivými vysielačmi v sieti DAB, ale aj medzi DAB a FM. Problém môže nastať, ak DAB a FM modulácia nie sú časovo zosynchronizované., vtedy to bude nepríjemne skákať.

dnes ako pozeram sa namiesto radia Pyramída objavilo rádio Patria RSI 112kbps.. ja by som asi radsej tu Pyramidu :)

31.12.2016 sa mi podarilo naladiť na 10D Slovinský mux MULTIPLEX R1, pri hoteli Relax hotel Skalka ( cca 1180m.n.m ) na teleskop tesco radia.
Taktiež 12C z Blavy a Budapešť-ský mux na 11D.
Brúsil som si zuby na české DAB, no bez úspechu.
O pár dní skor sa mi na kopci Ragáč, pri Hajnáčke ( za Filakovom ), podarilo chytiť jak mux z Blavy, tak ak ten Košický.
Ďalej niekolko Polských mux-ov ( 10B RDN MUX , Szczawnica/G.Prehyba ).
Na kóte Karanč ( Šiatorská Bukovinka / Somoskóujfalu došlo pri inverzii k prebitiu Muxu z Budapešti, muxom z Viedne .

Neviete prosim, ze ci pri cestovani z Ba do BB sa autoradio preladi automaticky tak, ako u FM? To by bola paradicka pocuvat Radio_FM celu cestu v DAB.

super, skusal som.. tesco radio, bez problemov ide aj v panelaku na sklopenu antenu, super!

Náš priaznivec z VÚS Banská Bystrica nám oznamuje, že pravdepodobne na budúci týždeň začne vysielanie v Banskej Bystrici (Laskomer, iný operátor Panský Diel) a tak do pol roka by mohlo byť aj v Žiline (lokalita ešte nie je známa, možno Krížava, možno aj nie).
Zdroj: http://1url.cz/HtlmB

V Trenčíne sa dá naladiť bratislavský multiplex na 12C bez problémov. Anténa 12 prvková log-per., anténny zosil 20 dB 4 m nad zemou, 220 m n.m., dokola paneláky.

V multiplexe Towercomu sa u Radia Slovensko a Radia_FM odnes zobrazuje nazov a interpret prave prehravanej sklafby

Slováci chtějí řádné digitální vysílání rádia spustit nejpozději do čtyř let
http://www.rozhlas.cz/digital/digital/_zprava/slov…

Liptáci márne čakajú na dab+?
Prijímače pripravené, éter hluchý :)

Potvrdzujem, príjem 11D muxu je bez chýb. Práve počúvam Rádio Technikum :) (Hama DIT2000)

V Trenčíne som dnes ráno bez problémov naladil rakúsky vysielač aj bratislavský. Log-per. anténa, zisk cca 6 dB, prijímač Onkyo T4030

Aj nastala nejaka zmena alebo to len proste vypadlo?

Nitra je už opäť ON, môžeš si skúsiť opäť naskenovať DAB+ kanál 11C

Bude to asi tým, že nejde DAB+ vysielač v NR. V NZ som dnes chytal len Kamzík, zo Zoboru ani mäkké f

dostal dom malé DAB+ radio pod stromček. pred vianocami mi išlo, ale teraz mi keď dám scan vypisuje service not available, teda že nie je k dispozícii. nevite niekto poradiť? bývam v okolí Nitry.

netrpezlivo čakám na spustenie Laskomera - K 12A..

DAB funguje mal som ho pustene dnes v aute od rana ;)
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň