Diskusia k téme Rádio Viva

a majitelia uz nejaku dobu snazia toto radio predat. Nedivim sa tomu. Aj ked je to zo vsetkych komercnych celoplosiek asi najlepsie radio, stale sa mu nepodarilo vystupit z tiena upadajuceho Twistu. Mam dojem, ze novy majitel okrem nazvu radia a sprevadzkovania niekolkych novych vysielacov nezmenil prakticky nic. Vacsina osadenstva mi pripada byt taka ista. Tito castokrat akokeby vysielali sami pre seba. Po dlhej dobe som na Vive pocuval akusi relaciu, kde boli aj hostia. Neviem, ako sa volala, lebo tento typ relacii casto nepocuvam, rusi ma to pri robote. V tejto konkretnej relacii boli Vacvalova a Feldekova. Totalne vykopavky este z cias antimeciarizmu, na ktorom vtedajsi Twist vyrastol a s ktorym aj padol. Takito ludia boli uz tolkokrat omielani, ze uz nemaju co povedat. Preto si myslim, ze Twist/Viva sa stale toci v tom istom bludnom kruhu. Ak ho z neho nevedel dostat povodny majitel Andy Hryc, viem to pochopit. Ale to, ze ani novy majitel, ktory uz nema dovod trpiet nejakymi sentimentami, sa nevie rozhybat k radikalnej zmene, je dost zarazajuce.

Zda sa opraveny! Stereo hra v poriadku - z obidvoch kanalov.

Na 87.9 MHz sa vysiela stereo, akurát že v pravom kanáli sa vysiela ticho. Niečo podobné bolo pred časom aj na 90.7 MHz v Trstenej.

Tak, tak.
Uz som im o tom aj pisal a dostal som odpoved: Ďakujeme za informáciu, žiaľ robíme, čo môžeme, ale niektoré opravy si
vyžadujú viac času.

Ja len chcem vyjadrit velke pozitiva k radiu Viva, ktore som pocuval pocas sviatkov, tiez aj medzi sviatkami a velmi sa mi paci mile, nenasilne a hlavne moderovane vysielanie, ktore v Slovenskom eteri uz vazne chyba.. Som rad, ze Viva je v tomto ina a dufam, ze aj ostane taka..
Zelam vsetko dobre do Noveho roku, aby k Vam pribudali stale novy posluchaci.

este by bolo fajn keby poriesili 87.9 v Dolnom Kubine, tam sa vysiela uz aspon mesiac tiez len mono

Tak konečne sme sa dočkali a na 99,6Mhz sa znova vysiela stereo.

Kedy planujete spustit vysielač Palaská.dakujem

V blizkej buducnosti bude upravena 92.9 spustena. Resp. radsej napisem, ze mala by byt...

Ešte stále mlčí frekvencia VIVY pre Prievidzu 92.9 MHz ?

Aj Peťo Hurajt prišiel z Radia Východ

Aj mne sa zo Slovenskych celoplosnych radii paci najviac Viva, preto ju pocuvam, hlavne v aute..

Rádio Viva hrá dobrú hudbu, presne rovnakú hudbu ako zaniknuté Rádio Východ b1. V časopisoch majú aj reklamy so sloganom: CHÝBA VÁM VÝCHOD? Hudbu, ktorú ste si obľubili na bývalom rádiu Východ nájdete u nás, na VIVE:-) Rádio Viva - najlepšia hudba všetkých čias.

Je to jedno inteligentné, nevtieravé rádio, ktoré určite vie čo robí a pre koho to robí...nehrá tú istú pesničku 5x za deň, nepripomína, že hrá 12 piesní za sebou...(ako keby to niekoho zaujímalo, že hrá napr. práve deviata pesnička) alebo 40 min. najlepšieho pop-rocku nonstop....takéto vetičky sa mi zdajú ako mlátenie prázdnej slamy a mne osobne nič nehovoria.... ak sa niekto uspokojí s tým čo mu ponúkajú iné rádiá...prosím....niektoré rádia sú ešte dobré v tom, že aj z výbornej pesničky urobia pesničku, ktorá sa mi totálne znepáči tým, že ju dokážu dookola hrať...toto sa mi na VIVE našťastie nestalo

Možno tie správy len pozastavili, tak ako v lete.

Mne je celkom sympatické, že Viva zrušila večerné správy. Myslím si, že vo večernom či polnočnom čase už nebol nikto zvedavý na dlhé kecanie ohľadom slovenskej či zahraničnej politiky a už vôbec nie na negatívne informácie. Vo večernom a nočnom čase je najlepšie hrať kvalitnú hudbu, ktorá sa ľudom páči a nie ich zaťažovať ťažkopádnymi správami. Tak to Vive kvitujem, že zrušila tie správy. Konečne sa dá Viva počúvaj aj večer až do polnoci. Myslím si, že také rádio ako Viva treba do budúcnosti zachovať. Niekto predsa musí myslieť aj na strednú či staršiu generáciu, ktorá nemá rada rýchlu či tanečnú hudbu alebo alternatívu. A konečne Viva už aspoň nekopíruje ten Expres, čo správy vysiela ešte aj v noci až do bieleho rána. Však nech si to vysiela, ked chce. Nech si už každý vyberie také rádio, aké mu najviac sedí. Proti gustu žiaden dišputát. Ked sa niekomu ľúbia Jemné Melodie, prosím. Ked sa niekomu ľúbi Viva, prosím. Ked sa niekomu ľúbi Expres, tak prosím.

Ani kombinácia oboch žánrov by nebola zlá.BEST sa rozširovať bude veľmi ťažko,takže nejaké celoplošné oldies by padlo veľmi dobre.A večer by mohol fungovsť jazz-vtedy si ho naladí viac ľudí,ktorí sú cez deň mimo domova.Jazz cez deň by nebola veľká výhra,ale večer to by už bolo niečo iné....

mohli by sa preformatovat na nejaku specializovanu stanicu. Vsehochut, aj ked mozno orientovana na cosi starsiu generaciu, uz asi tak neleti. Napokon, gro uz vyzral Expres. Mohlo by to byt napr. oldies radio. Alebo by sa mohli preformatovat na serioznu jazzovu stanicu. Tieto zemrania by este boli dost v linii s ich doterajsim fungovanim, akurat by si jasne zadefinovali okruh posluchacov. Ja otvorim Vivu len obcas, ale keby boli jasne definovani ako oldies alebo jazz, urcite by sa ich pocuval viac.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň