Diskusia k téme Rádio Viva

Tak od objektivnosti mas ty velmi daleko :D Ak povazujes za najlepsie radio to co opakuje denne 30 pesniciek, cely den posluchacom ponuka sou neustale sa rehotajucich moderatorov nad vtipmi z facebooku a nuti ludi aby sa zapojili do trapnej sms sutaze, no tak to potom povazujem ja za najlepsie lumen :D

Ibaže Ty takto reaguješ neustále.
Poznáš ľudí z Expresu aj osobne? Stretol si sa s nimi? Diskutovali ste spolu? Prípadne máš aj nejaké fotky s nimi?

Môžem ja za to že ma tými tvojimi príspevkami doslova nútiš k tomu aby som objektívne reagoval? :-D:-D:-D

Musim ta opat trochu poupravit: A ak sa mu popri tom ladení podarí naladiť Expres, bude úplne ohúrený tým, že aké otrasné rádio naladil a bude si päsťou do hlavy búchať, že prečo toto rádio ešte existuje a hnije v slovenskom éteri.

Občas to s tou fascináciou rádia Expres preháňaš a pôsobí to dosť kontraproduktívne.....

Myslíš že poslucháčovi stačí iba to, aby nebol zaneprázdnený a už by rovno písal do nejakého rádia že im nefunguje nejaký vysielač? Ja si toto nemyslím. Podľa mňa taký bežný poslucháč začne ladiť inde. A ak sa mu popri tom ladení podarí naladiť Expres, bude úplne ohúrený tým, že aké perfektné rádio naladil a bude si päsťou do hlavy búchať, že prečo nepočúval radšej toto už prv, ako tú Vivu. Samozrejme sa môže stať že náhodou naladí Funko a povie si jeden čert horší ako druhý, ale to by mal taký bežný poslucháč asi fakt jedno, či počúva Vivu alebo kvalitou podobné Funko :-D

Asi im to vôbec nechýba. Ale na druhej strane majú v BA len dvoch poslucháčov a Tí sú zaneprázdnení aby im napísali, že niečo nefunguje....

Tržby narástli o 102% na 190.190 €
Rádio dostalo do zisku z -11 478 € na 378 €

Teraz ale nosná je..101.1 , Devínska Nová Ves..cyklomost slobody.

Akurát to doladili cez môj webserver, tak snáď to bude OK. Uvidíme, jak dlho to vydrží.

Potvrdzujem, hlásil som im to asi 3x, vždy to opravili, ale po pár dňoch sa to zase rozbilo. Otázka je, či to má cenu hlásiť znova...

Je tam posun. Asi na 10km úseku to seká po D1, keď RDS prepína medzi BA vysielačmi a Trnavou.

Jedna vec je papier, druha realita. 50W nepokryje 3/4 BA. S prihodenou 0 navyse ano.

V tom prípade je možné, že je tam anténny systém, ktorý je odtienený z mojej strany - ale vzhľadom na to, aký chaos máme vo vysielačoch v Bratislave obecne podľa tohto vlákna, tak si človek fakt nemôže byť istý ničím.

Viva 94,9 nemôže ísť s výkonom 6,25W. V pohode ju chytám v aute ešte pred Galantou. Možno tak pred dvoma mesiacmi. Vtedy mala v BA Viva 94,9 aj 101,1 Lakeside park nastavené riadne pod povoleným výkonom. V poriadku išla iba 93,3, Bolo to tu aj riešené. Doma mi šumela 101,1 a to som bol necelý kilometer od vysielača. Teraz to už hrá v poriadku.

Z Vienna gate pri Petržalskej stanici ide:
Viva 94,9 100W
Sity 98,5 30W
Best 105,5 50W
Z Auparku (veža O2) ide Dobré rádio na 107 50W. Predtým bol vysielač na Vajnorskej ul. veža Polus city centra. Presah nemal byť do Rakúska. Preto si Sity koordinovalo ďalšiu frekvenciu 98,5. Museli si vybaviť nové povolenie.
Z budovy na Krasovského ul. pri Starom moste ide Jazz rádio 92,6 100W
Z Technopolu na Kutlíkovej ul. ide TOP rádio 97,2 250W

Neviem, ale som presvedčený, že Dobré rádio 107,00 MHz vysiela z Petržalky,alebo z Niv. Pretože ak idem do garáže v Eurovei, tak signál je miestami aj na - 3 poschodí, čo by určite nešlo, ak by bol na myhive Tower na Vajnorskej. Aj to pokrytie tomu nasvedčuje. Tá 107cka zasiahne fakt skoro celú Bratislavu.

Vďaka za upresnenie. Do BA mám priamy výhľad, takže tie "merania" nemajú až tak obrovskú odchýlku.
V tom prípade by ma zaujímalo, odkiaľ funguje 98.5 aktuálne, pretože beriem dáta z FMLISTu a zobrazujem ich na našich mapách: https://maps.fmdx.org/#qth=48.274418 ,17.249519&freq=98.5&findPi=5071
Čo sa týka signálov, tak tie je možné si skontrolovať na mojom webserveri (aj so zvukom): http://grin.noobish.eu:9100/

Pre upresnenie...
Všimol som si, že tu kolujú informácie, že VIVA (alebo to bolo Dobré), vysiela z bývalého POLUSU. To nie je pravda. Z tejto kóty vysiela iba SiTy - 96.
Taktiež nie je zatiaľ preťahovaný vysielač 98,5 SiTy do Petržalky. To sa má riešiť vraj v máji. Z tejto kóty ide iba VIVA a BEST. Takže Tvoje meranie je nepresné. Obzvlášť, ak ho realizuješ až v Pezinku.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň