Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Aj v PO ide Dubník výborne kvalita 94 % sila 70 % na obyčajnú bytovú anténu ......... z Dubníka mohli spustiť aj MUX2 ...........

Dubnik nadaje! V Humennym na pokójowu antenu.

V Humennom bez problémov aj na izbovú anténu, oproti CH 64 sa nedá ani porovnať. Ide mi aj HD.

Mne v tom muxe z dubnika nascanovalo aj STV HD :)

vie niekto kedy ma byt spusteny komercny mux z makovice?vdaka

Poradí mi prosím niekto prečo nemôžem chytiť k54 Steb.Magura, keď na k40 a k 62 mám úroveň signálu vysokú a ten k54 nie a nie chytiť a výhľad na vysielač mám, bývam v priamo v meste. Používam izbovú anténu so zosilovačom. Vopred ďakujem.

O 17.00 bol spustený verejnoprávny multiplex na kanáli 25 z Dubníka.Sila signálu 70 percent, kvalita 96 percent.Anténa super color a zos.30 db, prijímač Sencor 1011 SDB. Ide to riadnou silou, lepšie ako Makovica.Jozef

Wysokość umieszczenia anteny: balkon 4 piętro.
Mocniejszego przedwzmacniacza nie mogę zastosować bo będzie za mocny sygnał na wzmacniaczu (przesterowanie).
WWK-861 to wzmacniacz Telmora wpisz w google to zobaczysz.
Mieszkam w centrum miasta. U Ciebie będzie trudniej złapać z Bardejowa bo masz dalej.

Na jakiej wysokości masz posadowioną antenę (mniejwięcej od ziemi) ,czy próbowałeś przedwzmacniacz LNA 177 bo ja taki mam
przy antenie ATV 21/38-69. Jak piszesz "+ WWK-861" wyjaśnij co to jest?. Mieszkasz w centrum Krosna na wzniesieniu, czy w okolicach miasta. Ja z Suchej Góry mam sygnał 87/100% MUX2 i MUX3, natomiast z Bardajewa 0%. Co o tym sądzisz. Sanoczanin.

Mňa satelity nikdy nelákali. Keď som bol malý, išli iba Nemci, tak ma to nelákalo vôbec. Vždy som mal aj zahraničné programy na anténu, ktorý rozumiem v PP Przehybu a v HE Nagy Kopasz. Poveternostné podmienky ani nehovorím. Raz som cez zimu chodil susede utierať tanier od mokrého snehu, lebo ona nedostala, aspoň tu sa mi zišla výška 207 cm.

MPEG-2 urobí všetko, zobrazí, nascanuje, pôjde Ti len zvuk a teletext.

pre Jaro,
ale vieš, SAT má aj tú nevýhodu, že počas zhoršených poveternostných podmienok - príde silnejší dážd, sneh s nárazovým vetrom a je po signále. Veď keď je silná burka, víchrica, sneh pravidelne vypadávaju vysielače rádií a individuálne vysielače TV JOJ, ktoré berú moduláciu zo satelitu... A zostane len čierny obraz na niekoľko hodín a v minulosti pri analógovom príjme zo SATu bolo počas dažďa a sneženia aj na obrazovke sneženie, viac a viac až nič nebolo vidieť :o) V tom je nevýhoda satelitného príjmu.

Príjem dig.programov zo satelitu je síce dobrá vec, ale napríklad na takom južnom Slovensku ak niekdo chce mať príjem sk a hu programov na dva a viac tv v domácnosti( čo je bežný štandard v RD),tak tu cenovo suverénne víťazí DVBT.Píšem to len zato ,že je často v médiách preferovaný príjem cez SAT.Montujem tieto veci tu na juhozápade,tak to viem presne záujemcovi finančne vykalkulovať.

Chcel by som sa opýtať ako je to s DVB-T mpeg4 na príjmačoch ktoré majú len mpeg2, či prijímač ich naskenuje respektíve spustí aspoň zvuk chcel by som to vedieť preto či sa my oplatí kupovať nový prijímač pretože mal by som záujem prijímať poľské prípadne maďarské multiplexy.

Czy jestem taki tajemniczy? Chyba nie.
Ale do rzeczy. Antena ATV 21/38-69 + wzmacniacz LNA-101 + WWK-861.
A odbór wygłąda tak:
http://www.youtube.com/watch?v=tgdJ5c433RY

Nie wiem czy będzie Dubnik do piątku. Termin jest do 6. maja. Przecin ma film o tym co odbiera na youtube - użytkownik Znakowy.

Čo sa týka Krížavy mohli dať dočasný kanál 35.

Słuchaj kolego z tego co wygląda to Przecin jest bardzo
tajemniczy, żadko i mało szczegółowo chwali się ze spraw technicznych swojego odbioru Słowackiej dvbt pomimo że ma lepsze warunki odbioru i mieszka odemnie raptem 40km (ale to
są krośniaki). Może w takim razie więcej wiesz Quido odnośnie
odpalenia nadajnika z Koszyc-Dubnik czy w tym tygodniu
coś z tego będzie, pytam bo narazie nie chcę grzebać przy antenach siatkowych (polaryzacja V) oraz kierunkowej Yagi (H)które są na jednym maszcie (7 metrowym) budynku jednorodzinnego, dość cieżki do położenia celem zmiany ustawienia anten.
Dlatego rozpytowuję o najlepsze warianty anten oraz przedwzmacniaczy od osób które coś łapią ze Słowacji z moich okolic lub przeciwnego kierunku (z Polski) a mają już to za sobą. Narazie!!!
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň