Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Bralovu Skalu už presunuli z 28. na 29..

Už 7 dní preťahuje vypnutie Magurice. Bralovu Skalu a Makovicu si necháva na poslednú chvíľu. Dubník je 23 dní bez digitálnej náhrady. Znovu začína blbnúť Úložisko, potvrdené nie len Palom zo Stankovian.

O antenach Przecina nie wiem, spytaj jego.

Kosztowy + vykrývače. Z Kosztowów, nie Kosztowego.

Może wiesz na jakim systemie antenowym Przecin odbiera w Krosnie i na jakiej wysokości ma antenę. On ma trochę bliżej do
nadajnika w Bardajevie niż ja i mniejsze góry na drodze sygnału
cyfrowego. Poczekam kilka dni a potem będę próbował z wysokością mojej anteny i odpowiedniego jej wzmocnienia odpowiednim wzmacniaczem antenowym, mam kilka rodzajów
ale nie wiem dokładnie jaki najlepiej zastosować na Bardajev.
Jeżeli coś na ten temat wiesz to odpisz będę Ci bardzo wdzięczny. Cześć-pozdrowienia

U nás už od štvrtka vôbec nefunguje ani jeden mux. Čo sa deje? Žeby kvôli vypínaniu analógu v Námestove znížili výkon? Ale prečo nejde ani 26k Vermux, veď ten zatiaľ nešiel z Námestova. Všetko je v 0% sila, len kvalita trochu vyskakuje na 30 %. Fakt zvláštne. Anténa je v poriadku, všetko som pozrel, prečistil, aj som napojil na analóg, všetko pekne zosilňuje a aj tak nič. Kolega z Hubovej má rovnaký problém a tiež mu to nejde od štvrtka.

Takže tento nízky výkon a umiestnenie VP MUXu na Straníku je len "dočasné" - do vypnutia TVN z Kosztoweho?
BTW - to Žilinčanom nezávidím - jeden mux z Krížavy a druhý zo Straníka. Ešteže z Krížavy vysiela aj MUX 1.

ale prd, vse je to omezeno kvuli Katowicim, proto taky zatim nepojede Krizava...

možno toto:
Wisła *G.Kozińce* TVP 1 32 0,220 H
Podľa dipol.com.pl

Zisťoval som si to u Towercomu a odpísali mi, že VP MUX má 160 W vraj kvôli obmedzeniam na poľských hraniciach (akurát netuším, s čím má mať kolíziu).

A načo je MUX1, keď všetky jeho programy idú v ostatných muxoch. MUX1 je prechodný, to znamená, že ho po spustení ďalších muxov môžu vypnúť, tak ako v LC a RV. MUX1 nebol spustený v apríli ale 22. 12. 2009.

V apríli bolo spustené vysielanie 1,2,a 3. MUX - vysielač Úložisko ,týždeň všetko pekne fungovalo a potom 1 mux zhasol !!!. Čo sa stalo???

Ja som si nevšimol, že na zozname vysielačov sa dajú rozkliknúť podrobnosti.

V tej poľskej diskusii som tiež registrovaný.

Nemusíš hľadať, všetky výkony sú už dávno na mapavysilacu. Ináč uviedol si zlý link. Błąd, čiže chyba. Tú CA som tu už porovnával dávno, neviem prečo to tak je.

Nejako sa rozsypal odkaz, tu je: http://bit.ly/fzyHrM

CH 56 Kamzík MUX2 - 50 kW
CH 27 Kamzík VERMUX - 50 kW
CH 27 Borský Mikuláš VERMUX - 22 144 W
CH 56 Veľká Javorina MUX2 - 50 118 W
CH 57 Veľká Javorina VERMUX - 50 kW
CH 48 Zobor VERMUX - 40 083 W
CH 54 Kráľova hoľa VERMUX - 5 073 W
CH 48 VERMUX Sitno - 17 190 W

Tak som niečo našiel k výkonom v oblasti Žiliny: http://free4web.pl/3/2 ,144089,395875,7855504,36,Thread.htm l#8119836
Tých 162 W pre VP MUX z Briavy je žrádlo (v porovnaní s 8 kW pre MUX2). Ešteže mám priamy výhľad na Briavu.

Dziękuje. Pisał mi Przecin, że w Krośnie odbiera wszystkie MUXY z Magury.

Dziękuje że sobie o mnie przypomniałeś. Próbowałem co nieco łapać MUXY z Bardajeva. Narazie efekt jest taki że przeszukiwarka kanałow zatrzymuje się na około 5 sekumd na kanale 40 i kanale 54 i nic więcej (obrazu brak). Sprawdzałe mapki pokrycia tych sygnałow na moim terenie i z tego co wynika nie jestem w zasięgu Stebnickiej Magury, lekko przysłaniają góry po polskiej stronie , natomiast bardziej w kierunku miasta Krosna sygnał jest wyłapywany, pisał o tym mieszkaniec tych okolic. Ja natomiast bardziej w tej chwili czekam na odpalenie nadajnika z Koszyc-Dubnik i z map przewidywalnego pokrycia MUXem 3 jeste w jego zasięgu. Jak ten nadajnik uruchomią to napisz, co dziennie czytam to forum i śledzę twoje bardzo cenne uwagi na temat dvbt w Humennym i jego okolicach. Pozdrawiam Ciebie i twoją rodzinę z okazji Swiąt

Makovica, Humenné, Porúbka bez zmeny. Dúfam, že zajtra zapnú CH 59 MUX2 a vypnú analóg z Magurice.

Mne to ide k40 MUX2 Stebnícka Magura na izbovú anténu
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň