Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

tými vysielačmi bude tak 65% odhadujem, neverím, že 80.

Blbosť, na mape sme vraj kompletne pokrytí a ja som mal problém nájsť miesto kde by to išlo na anténu so zosilňovačom. Podľa mňa tú mapu robili ešte vtedy, keď sa rátalo s vysielačmi s 50 kW výkonmi.

Yes, Hernádnémeti is close to Miskolc. Unfortunately i can't understand slovak, just some words. At home i can not receive Heringes, but Kralova hola yes. I have very very very good quality of radios and televisions from KH, they are very strong. I am use a tesco indoor passive antenna for dvb-t.
(It's with translator: Áno, Hernádnémeti sa blíži Miskolc. Bohužiaľ nemôžem pochopiť, slovenčina, len pár slov. Doma i nemôžu prijímať Heringes, ale Kralova hola áno. Mám veľmi veľmi veľmi dobrá kvalita rádia a televízie z KH, sú veľmi silné. Som Tesco vnútorné použitie pasívne antény pre DVB-T. )
Igen, Hernádnémeti közel van Miskolchoz. Sajnos szlovákul nem értek, csak pár szót. Otthonról nem tudom Heringes-t fogni, de Králova Holát igen. Nagyon jó minőségben tudom fogni az analóg rádiókat és tévéket Králova Holáról, nagyon erősen.

uvazujem nad touto pasivnou antenou http://www.atcomp.sk/zbozi/pasivni-dvb-t-antena-em…

no za pokus to stoji takimto sposobom je to najoptimalnejsie samozrejme mapa je len mapa a nepocita sa v mape ze budu pouzite kvalitne anteny ale v mape su vyznacene miesta kde z beznimi antenami bez predzosilovacou je mozny prijem je to len pocitacom nakreslene vobec to realite nemusi zodpovedat

dik za radu....aj ked na mape pokrytia je uplne biele miesto (Levice) neviem či od toho čakať zázraky...keby išli väčšim vykonom bolo by to lepšie

kolko mas percent a aku antenu mas teraz

mas sancu stamat dostat aj digital len pouzij smerovu yAGI priamo na kanal na ktorom modry kamen vysiela NAPR 21 PRVKOVU POKIAL AJ TO JE MALO TAK DO ANTENY TREBA VRAZIT PREDZOSILOVAC KANALOVY NIE SIROKOPASMOVY http://www.rtv.sk a hlavne nezabudnut dat antenu na vylozne rameno takouto antenou mozes ist na dialkovy prijem a nie sitkom za 400sk momentalne komu vypadava signal je to zapricinene odbornikmi na dvb-t ktori stavaju us niekolko dni vysielace a maju to vtom jak vydite velku niekolko rocnu prax :))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ja mám tú smolu, že som mimo pokrytia teda v NR kraji....napriek tomu neviete niekto či existje nejaka externa antena na dialkovy prijem? najblizsie mám vysielač Modry kameň 65 K....odtial mi ide aj STV1 a STV2 uplne v pohode ale v analogu

nie je mozne aby to bola chyba anteny alebo poveternostnych podmienok ze zrazu klesne sila signalu zo 69 % a kvalita signalu zo 77 % na sila signalu 00 % a kvalita signalu 00 % a to asi za pol sekundy chyba musi byt jednoznacne v towercome a este nam to aj robi vsetkym na vychode ale pocul som ze bankov a monoblok idu dobre este dobre ze ich neprevadzkuje towercom lebo by uz boli vypnute ako vznikaju nedorozumenia v spravach 22. 12. 2009 sa na slovensku ukonci pilotne dvb-t vysielanie pozor iba prevadzkovane towercomom obcas sa stane ze chyba je v antene alebo v poveternostnych podmienkach ale to ti klesnu percenta najvaic o 30 %

to robilo aj v BB, ale už 23.12. večer to bolo v poriadku, niekedy boli tie výpadky veľmi časté, proste nesledovateľné.

nacrt smerovej YAGI PRE DVB-T : http://www.solideurope.sk/forum/viewthread.php?for…

Ja som z Košíc, signal mam asi z Heringeša, ale robí to to isté. Pravidelne každé 2-3 min. to sekne a to na telke aj na pc s dvbt kartou s dvomi nezávislými anténami. Takže problém musí byť na strane Towercomu.

ale zeby nam to robilo vsetkym naraz tak to nie

Nemas tam predzzosilovac? Nieco pisu o tom, ze ked je moc snazivy, robi nieco podobne, ako opisujes... tusim na towercom.sk ci kde, kukni.

Pravidelne vypadava presne tak ako sa pise - signal padne na nulu a potom znova nabehne a po chvilke opat. Mne to robi uz treti den. A podla prispevkov na inych forach to robi kazdemu. Som 20km vzduchom a vidim na nu priamo.

a aku antenu pouzivas na prijem dvb-t

v akej kvalite mas analog z kralovej hole a fm radia

mi az a lefedettseg dvb-t nagy kopasz hernadnemeti

je mozne ze to co prijimas je heringes

hernadnemeti su zupa borsod-abauj-zemplen

v hernadnemeti som bol je to blizko milhosti nerozumiem po anglicky pis radsej po madarsky tomu rozumiem asi tak ako ty slovencine chytas nagy kopasz myslim dvb-t ja v humennom mam len naznak signalu

mas uplnu pravdu tolko o tom melu ci stv ci joj myslim o digitalizacii taky prechod mozno vyhovuje 80 rocnym ludom z dediny ale nam co sa tomu venujeme neposkytuju nic cesko to ma pekne na roznych serveroch v roznych prehladnych tabulkach a mapach pokrytia este horsie ako za socializmu pretoze komunizmus nikdy nebol
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň