Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Do you use any IM?
Használsz valamilyen messengert? (msn, icq)

kolko mas percent a nevypadava ti signal vraj je teraz chyba na heringesi a makovici mne to vypadava uvidime dokedy

Musis dat v nastaveniach vychodziu zem NEMECKO

V Sobranciach prijem na vertikalny drot 37cm dnu v bytovke na prvom poschodi.(neprilis vhodne miesto)TV plazma Panasonic,kabel k antene asi 2m.Antenka je hore na skrini.Pozor na dlzku drotu,zavisi od hrubky izolacie atd.Radsej trochu viac a potom zastrihavat.Obraz na kanali 64 makovica je stabilny.

Poradi mi niekto,ako konecne rozbehat dvb-t na karte avermedia?Vsetko mi ide,aleked dam prekenovat digitalne tv,tak mi nic nenajde.Ma s tym niekto skusenosti?
Ako som pisal nizsie,tak v Prahe a Brne mi to slo bez problemu.
Lokalita Zilina

From Tokaj - Nagy kopasz in 63 and 68 i have very good signal, unfortunately i can not say exactly stregth data, but the quality is mainly between 70-95%.
Szépen jön Tokaj a ház nagy részén, egy egyszerű szobaantennával is, a minőség általában 75 és 100% körül mozog.

O vertikále som sa už neraz dočítal, že sa údajne lepšie šíri v hustej zástavbe.

hlavnájaro kostra má byť -hlavná kostra

Netreba zabúdať,že toto nieje prvý multiplex, ale PRECHODNY.Parametre -výkony ,obsadenie programamy sú len dočasné.Preto je ešte predčasné kritizovať niečo.Tých 11 vysielačov je len hlavnájaro kostra, definitívne bude vysielačov podstatne viac.Inak analog som ja doteraz tiež nechytal na inter. antenu ale na velkú smerovú.Neviem prečo si myslia niektorý že to musia chytať na nejaký prút.

notak od kolko ide o dialkovy prijem sa presne neda urcit zalezi od vykonu vysielaca a od terennych prekazok mas pravdu vertikalna polarizacia sa pouzivala v analogu len ojedinekle pouzivala sa hlavne tam kde bolo treba odstranit rusenie ineho vysielaca tna tom istom kanali pouzivala sa hlavne vo vhf pasme a to preto lebo vertikalnou polarizaciou sa vlny siria na vedsiu vzialenost a da sa pokrit vedsie uzemie ked som bol este malicky a staval vysielace tak som sa stym tak vselijako hrajkal pri vertiakale idu vlny viac popri zemi vo vhf pasme sa vlna ohne za prekazkou co na uhf pasme sa od prekazki odrazi a vobec sa nehohne a na 60 a vyzsom kanali to plati dvojnasobne vertikalnu polarizaci velmi tlmia vertikalne prekazki stromy stlpi a kto prijima cez les no neviem :)))) preto sa velmi nepouziva a preco ju slovensko dalo na vsetki dvb-t vysielace mi vobec neni zname v bliskosti vysielaca vertikalna polatrizacia moze prijem zlepsit ale za prekaskou uplne stlmy

Ešte dávnejšie som niekde čítal, že v UHF pásme sa vertikálna polarizácia nepoužíva (aspoň pri analógu), lebo nemá to zmysel, lebo je tam veľmi úzky vyžarovací diagram alebo niečo také, proste, že V by bolo to isté, čo H, preto sa v UHF nepoužíva a neodporúča, len pri VHF.
Inak všimli ste si, že ako posledný mesiac kockuje, seká a trhá obraz a zvuk z terestriálnych vysielačov Towercomu STV 1, STV 2 a Markíza - konkrétne z KE - Dubníka. Deje sa to každú chvíľu a pôsobí to tak amatérsky, akoby práve začali vysielať...

Chcem sa spytat ludi z Bardejova ktorým to uz ide ci vysiela to vobec? Dakujem za odpoved.

103 kilometrov je uz dialkovy prijem od kolko kilometrov vlastne dialkovy prijem je

kunijte tu ako borci riesia dialkovy prijem nad 60 kanal : http://www.parabola.cz/clanky/3664/prij ... tv-na-k38/

pomohla by mi nejaka specialna antena pre madarske multplexi

heringes es makovica van csatorna 64. milyen van dvb-t jelzes nagy kopaszbol hernadnemetiban csatornak 63. es 68.

ja mam sito horizontalne ako som mal aj na analog a ma sila signalu 69 % kvalita signalu 81 % lokalita humenne CH 64 1. slovensky dvb-t multiplex makovica 10,1 kW V

ahoj mapa je mapa moze byt nakreslene vnej ze signal tam je ale v skutocnosti vobec tam signal nieje mapi su len orientacne nikdi som im neveril to pokritie slovenska je ubohe preto navrhujem pouzit YAGI SMEROVU ABY ASPON AKA TAKA SANCA BOLA hlavne si tie sproste anteny pootacajte vertikalne sitom na sirku kto ma sito aj ked sito je onicom ako pokritie slovenska vsetki vysielace naslovensku vysielaju vertikalne preto to otocenie skusal som signal kde som mal antenu horizontalne po jej otoceny na vertikalne signal z 20 precent vyskocil na 80 je to realita nevymislel som si to pri prijme moze pomoct aj premiestnenie anteny na ine miesto a kto ma doma vedsi rozvod skusajte ten prijem na priamo bez rozbocovacou zlucovacou nakolko niektore rozbocovace zlucovace uplne utlmia signal nad 60 kanal a vsetki tie vysielace vysielaju nad 60 kanalom tak toto je moja skusenost stymto prijmom na slovensku roby antenne komponenty http://www.rtv.sk kazdy cakal ze prijem bude na vydlicku no realita je uplne ina ani presahy dociech niesu take ako ceskich vysielacou na slovensko no v cesku nezvolili taker vysoke kanali ani iínu polarizaciu ako unas to pokritie je zo stastim takich mozno 60 percent kazda prekazka taki vysoki kanal uplne stlmy cim vyzsi kanal tim je pokritie mensie
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň