Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Zaujmavý je aj tento vertikálný vysielač 24k-8,9 kw 34k 8,7 kw 36k 8 kw(dvb-h).Sledovatelný je aj na niektorých miestach na Kysuciach,konkrétne nad osadov Majtánky a na kopci černíková nad Neslušov.

V okolí Levíc bude možno možný príjem z niektorých týchto skoordinovaných TX DVB-T:
Brno - Kojál: 29 Mux 1 (plán: 7, 26, 31, 40, 44, 46, 47, 50, 51, 59, 64)
Hodonín - Babí lom: (plán: 7, 26, 29, 40, 46, 47, 59, 64)
Mikulov - Děvín: 29 Mux 1, 40 Mux 2 (plán: 7, 26, 46, 47, 59, 64)
Valašské Klobouky - Ploštiny: (plán: 9, 22, 25, 33, 41, 42, 45, 49, 67)
Zlín - Tlustá hora: (plán: 9, 22, 25, 33, 42, 49, 67)
Balassagyarmat - Csoványos: (plán: 24, 34, 36, 38, 41, 42, 46, 55, 58, 62)
- tento vysielač by mal ísť kvalitne v okolí Levíc. Bude umiestnený vo výške 850 m
Budapest - Széchenyi-hegy: 55 Mux A, 62 Mux C (plán: 5, 24, 38, 41, 58)
Gerecse: (plán 5, 7, 26, 29, 41, 59, 63, 64)
Kab-hegy: 61 Mux C, 64 Mux A (plán: 7, 22, 35, 46, 51, 57)
Kékes: 44 Mux A, 69 Mux C (plán: 8, 36, 39, 53, 56, 66)
Győr - Szabad-hegy: 42 Mux A, 61 Mux C (plán: 7, 22, 35, 46, 51)
Sopron - Dalos-hegy: (plán: 7, 25, 32, 33, 40, 42, 49, 68)
Mattersburg - Heuberg: 52 V Mux A - BN (plán: 9 V, 30 V, 34 V, 36 V, 43 V, 62 V, 67 V)
Rechnitz - Hirschenstein: 43 Mux A - STB (plán: 8 V, 23 V, 30 V, 47 V, 62 V, 69 V)
Semmering - Sonnwendstein: 41 V + 52 C Mux A - BN (plán: 21 V, 31 V, 48 V, 55 V, 57 V, 64 V)
St. Pölten - Jauerling: 21 Mux B - B, 31 Mux A - WN, 68 Mux C - SP P3TV (plán: 5 V, 38 V, 48 V, 55 V, 58 V,)
Wien 1 - Kahlenberg: 24 Mux A - WN, 34 Mux B - W (plán: 5 V, 36 V, 53 V, 60 V, 62 V, 65 V)
- niektoré DVB-T kanály v Rakúsku boli skoordinované s V polarizáciu (plán), ale vysielajú s H pol.

no mozes si to najst ak to nevies spamati co viem spamati tak ti to napisem CH 24 CH 34 CH 29 CH 40

a konkrétny kanál na akom chytá rakuske, české prípadne madarské DVB-T???....planujem tiež príjem aj týchto multiplexov...len nečakám od toho zázraky kedže bývam v lokalite LV

radia zo Zobora ide v aute kvalitne kusok za Sladkovicovo,takze urcite su obmedzovane ako hovoris. Inac by museli ist v pohode aj v BA s 10kW. STV 1 zo zobora ide no kvalita tak 70-80%. TV zo Suchej hory a Sitna idu na 100% pokial mam tym smerom natocene sito. /Okrem JOJ zo Sitna kvoli minivykonu/. CT 2 z Javoriny ide velmi zle ,kvoli obmedzeniu na vykonu na SK. Rakusky analog bol tak na 60-70% podla pocasia. DVB-T som este neskusal.

to obmedzenie na 1 kW na radia zo zobora som nasiel na http://www.fmscan.org

romannitra chyta v casti lukov dvor dvb-t z devina a z kojalu z kahlenbergu a jauerlingu

ja hovorim o obmedzemi radii zo zobora smerom na juhozapad teda na salu dakujem ti za info a chytas v sali aj stv 1 zo zobora ci nie a televizie zo suchej hory sitna rakuske a ct 2 velka javorina si chytil

na akych kanáloch chytaš rakuske, madarske a české DVB-T...dikes

V Nitre ide DVB-T na 21 síce s H polarizáciou, ale už koordinujú V polarizáciu, takže časom sa to zmení...
V Nitre ide množstvo DVB-T vysielačov z Rakúska, Česka a z Maďarska z Kab-hegy, niekde aj Budapest.

asi nema obmedzenie realne bolo DVB-T chytene v BA-Trnavka.Aspon podla jedneho diskutujuceho.Ja mam Sky link . DVB-T chcem na druhy TV. V okoli Sale sa vyskytujem hlavne cez vikendy. Inac som z BA. Analog ide samozrejme aj z BA. Ja som mal kvoli Nove otocenu antenu na Javorinu odkial bola v super kvalite Jednotka a Dvojka. Markiza mi isla zo Zobora na 45kanali v super kvalite. Jedine kvoli Joj som musel mat antenu aj na BA no obraz uz iba na 70%.Radia idu z BA,NR-Zobor,Javoriny,Suchej Hory a Sitna na 100% na prutovu antenu. Rakuske na vonkajsiu zo Semeringu na 100%.Madarske idu urcite no tie nemam odsledovane.
BA,Javorina DVB-T tam nechytam lebo nemam antenu nad 60 kanal. Preto cakam na tu Nitru.

a zobor vraj ma na juhozapad cize smer na salu obmedzenie vykonu na 1 kW co sa tyka radii da sa pocuvat no lepsie mi isiel kamzik a televiziou je to v sali ako myslim zo zobora

ty si priamo zo sale chcem sa ta opytat ako funguje v sali televizia z kamzika vsetky radia idu dobre to mam odskusane v sali mam znamych a este ako tam ide kab-hegy a velka javorina viem ze v galante idu radia z kab-hegy a velkej javoriny to mam odskusane

Inac aspon jeden vysielac,kde bude stacit na prijem obycajne sito a nemusim ho ani otacat do vertikalu.

pit musim ved bez vody zomriem napis mi comu konkretne nerozumies

no to som pisal uz aj ja tak potom je na vine telekomunikacny urad slovenskej republiky ten vydava docastne vykony slovenskych dvb-t vysielacov

Towercom nekoordinoval frekvencie,takze tazko moze ovplivnit na ,ktorych sa vysiela a s akym vykonom. Ja som mal koliziu uz pri Analogu. Novu 21 kanal mi kvalitne rusila Dvojka 21 kanal Modry kamen.Oblast Sala. Preto cakam ake su poznatky dosahu.Ja to vyskusam az o cca.tyzden. Na zive.sk diskusii potvrdili prijem Zoboru na 100% v BA-Trnavka.Myslim ,ze to spolahlivo zgumuje Novu na vvacsine uzemia,kedze ma vacsi vykon. Problem bude smer Levice,kde sa to bude urcite byt s Modrym kamenom.

a t tomu ma byt a k tomu CH 21 rakusky dvb-t multiplex B jauerling 100,00 kW H

dakujem ti za info ten towercom sa asi zblaznil dat 22,8 kW H na CH 21 na zobor to bude kolizia s C 21 nova velka javorina 8,00 kW H a C 21 stv 2 spani laz 85,1 kW H a t tomu este CH 21 rakusky multiplex B 100,00 kW H

Vyskusajte 21 kanal ,horizonatal 22,8 kW

prepacte zmylil som si temu predchadzajuci prispevok sem nepatri

mi hovorime o parazitnych frekvenciach

ak mam byť uplne fer v tejto diskuzi, tak chcem sa čiastočne ospravedlniť kolegovi D.K. - sice nadalej trvam na tom že som ne začal tu neprijemnu slovnu bitku, nazoaj som ale našiel na webe nazov "Bielsko-Biala Skrzyczne". Aby som nebol zle pochopeny, nechcem nikoho urazit - našiel som tu chybu takmer vyhradne na českich strankach, bohužial vo velkom toto označenie použivaju DX-saci. Dokonca robi to im zmietok, np. zoznam jedneho DX-saka : http://www.dxradio.cz/jidxc/martin.xls : sice v položke 29 a 86 uviedol nazov spravne, tak už v pol. 54 už je BB. Tu chybu potom kopiruju aj vyznamne odborne česke portale np. http://www.parabola.cz/zpravicky/1506/testy-dvb-t-… . Znova chcem podotknut že ani nahodou nechcem urazit niekoho, mimo temy ale dovolim si ešte jednu poznamku - trošku sa čudujem Čechom, viem že zo zakonu si stražia dost prisne vlastny jazyk pred vplyvom cudzich reči (dokonca dabinguju slovenske serialy do svojej reči, aj ked pre slovakov nieje to žiaden problem vysielat polku filmov v češtine), a preto tym viac mali by dodržiavať a rešpektovať nazvy ostatnych, ktore navyše boly určene medzinarodnymi dohodami.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň