Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Je nejaká stránka kde sa nachádzajú všetky vysielače TV,FM,DVB-T,GSM,3G atď............ lebo v poslednom čase som si všimol , že v mojom okolí pribudlo niekoľko vysielačov pred pár mesiacmi 2 a teraz 1 no neviem pre koho sú určené.....

a ktoré madarské kanaly chceš chytať?Ak tie vyššie 55 +, tak potom je sito nevhodné.Emme esse v pohode a lacnejšia Iskra 47 triplex takisto a slovenská Color supra plus najlepšia.

plánujem použiť UHF TV Antennu: DIPOL 44/21-69 spolu s predzosilovačom, vid nižšie som uvádzal aj link..... na rakusky a český multiplex čiže teoreticky +47dBi realne možno +40dBi v zavislosti od príjmaneho kanálu....trochu sa však obávam toto predzosilovača lebo pri DVB-T signály to nie je až tak efektívne....každopadne ak sa niečo podarí chytiť napíšem.... :)

opytam sa ta takto na sito zo zosilovacom mam na madarskom dvb-t naznaky signalu chytil by som to na emme esse tak aby sa to dalo pozerat

Tu Bratislavu (DVB-T k.66) chytam prave na Emme Esse, len pozor, lebo je ich viac druhov, lisia sa poctom prvkov aj oznacenim: TLK, TLMS, atd. Ja mam napr. tutu ARKO " http://www.tvsatnitra.sk/components/com_virtuemart… " - tzv. ryba. Ma lepsi zisk pri vyssich kanaloch, no neviem ako by sla na dialkovy prijem pri nizsich kanaloch. Vobec nevadi, ze sa priamo do krabicky neda namontovat predzosilovac (priamo na dipol), s nizkosumovym (do 1dB sumu) sa daju dosiahnut dobry prijem aj pri zapojeni na koax do 1m - tak to presne aj mam.

ešte by som mal jednu otazku....všetci čo chytáte vzdialené aký druh anteny používate?

dakujem ti za info nemyslel som si to ze aj dvb-t ma postahovane vykony este tam pisu ze sa mozu vyskytnut aj 1 - 3 minutove vypadky dvb-t signalu nikde som sa ale nedocital preco je to tak

Ahoj, výkony maďarských vysílačů, včetně přibližné mapy pokrytí je možno najít na <a href=" http://www.mapavysilacu.cz "> http://www.mapavysilacu.cz </a>.

ten vykon by som odhadol na 10 kW H kedze je to silnejsie ako 88,3 MHz mr 1 - kossuth nagy kopasz 5,00 kW H ale mne to rusi 88,3 MHz rdn malopolska gora jaworzyna 1,00 kW H

preco a odkial to vies analogova televizia a dvb-t idu rovnako

ved som ti to napisal a napisem ti aj hociaky vykon v madarsku

viem, že Tokaj mal ísť s menším výkonom od 13.4. do 30.4., takže čoskoro by to malo byť tak ako predtým...

ake mate skusenosti s prijimom radii v dvb-t hlavne by som bol zvedavy na tie v ceskom verejnopravnom dvb-t multiplexe ja som na cibulke kopec medzi obcami oreske porubka a chlmec chytil v dvb-t mr 1 - kossuth mr 2 - petofi a mr 3 - bartok a oproti normalnemu analogovemu prijimu meskali aj do 15 sekund kedze je to digital tak som aj s meskanim oproti analogu pocital ale az tolko nie dalej nevsimli ste si ako keby boli na nagy kopasze postahovane vykony radii asi uz 2 tyzdne raz som to v lete 2009 pozoroval to bol stiahnuty vykon len od rana do vecera vysvetlil som si to ako montovanie antennych systemov dvb-t v lete 2009 sa to stalo dokonca dvakrat od rana do vecera

to co tam pisu je soramina CH 44 dvb-t multiplex A kekes 14,8 kW H CH 69 dvb-t multiplex C kekes 27,5 kW H

Skús tu pozrieť: http://href.hu/x/c5rb

pozeral som na česky multiplex Bno - Kojál 100kW a su tam 2-3 pohoria a cca 170 km vzdialený vysielač takže ak to pojde tak to bude na hranici príjmu....apropo zaujímalo by ma aký výkonom ide Kékes DVB-T

Ešte dopĺňam k DVB-T vysielačom jeden kanál:
Budapest - Széchenyi-hegy: (plán: 34)
a ešte aj to, čo spomína martin 150:
Wien 5 - Rifu Arsenal: 24 V Mux A - WN, 34 V Mux B - W (plán: 23 V, 41 V, 50 V)

plánujem použiť vysoko ziskovú anténu s predzosilovačom na rakúske DVB-T http://www.dipol.sk/uhf_tv_antenna_dipol_44-21-69_… takže hádam sa niečo podarí na tom chytiť...zatial SK DVB-T ide bez problémov bez predzosilovača...inak ak si si všimol aj na V.Vápenej je druhý stožiar a tiež bude použitý na DVB-T takže to pojde u nás na kus drôtu ked to spustia.... :)))

Stred obce Velke Kozmalovce, GPS 48.272,18.5378.
Na DVB-T z BA (108 km) som musel pouzit predzosilnovac, aby bol signal stabilny a to mam v ceste signalu vodne dielo na Hrone a pohorie Velke Vapenna cca 300 m.n.m asi 3 km od miesta prijmu. Len sa obavam toho, ze mozno zo zahranicia zatial nic nechytim, nakolko sa u mna zlieva vela slovenskych analogovych frekvencii, ktore su v kolizii so zahranicnymi DVB-T. Na niektorom fore som cital, ze v LV ide MUX-A na k24 z Viedne, toto je podla mna urcite unikat, nakolko v ceste je celkom slusne pohorie a vzdial. 168 km.

Pegas nižšie opisoval čo všetko by v našej lokalite mohlo byť chytatelné..ja tiež chytam všetko uvedené čo si napísal a teraz sa chcem sustrediť na dialkový príjem CZ a AT multiplexov... inak aká lokalita to presne je?

Zdravim, byvam cca 8km vzdusnou ciarou od LV, 173 m.n.m, zatial u mna bezproblemovo funguje DVB-T 66k. z BA, 65k. z Modreho Kamena a takisto 21. kanal zo Sturova. K21 z NR som este neskusal ladit. Bol by u mna mozny dialkovy prijem zahranicnych DVB-T ? Predtym som ciastocne chytal na k.36 analogovu ORF2 zo Semmeringu a stale chytam k. 36, TV2 a k. 53 RTL KLUB z lokality Kekes.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň