Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

pytal som sa vas tu ale asi ste to vsetci prehliadli ako zistim pri jednofrekvencnej sieti dvb-t z akeho vysielaca dvb-t mam signal

DVB-T vysielač Bratislava - Kamzík opäť v prevádzke
DVB-T vysielanie z bratislavského vysielača Kamzík je od 07. 06. 2010 15:20 hod. v plnej prevádzke.

o stv 3
MS vo futbale aj v HD kvalite v DVB-T
Významnú športovú udalosť – Majstrovstvá sveta vo futbale 2010 si budú môcť obyvatelia niektorých lokalít vychutnať aj vo vysokom rozlíšení (1080i). Športový program Slovenskej televízie Trojka, popri vysielaní v štandardnom rozlíšení (SD) bude dostupný aj v HD kvalite vo vybraných oblastiach Slovenska prostredníctvom DVB-T.
Zoznam DVB-T vysielačov, ktoré budú šíriť STV3 v HD kvalite:
* Banská Bystrica – Laskomer: 59.kanál, horizontálna polarizácia
* Poniky: 59.kanál, vertikálna polarizácia
* Košice - Heringeš: 44.kanál, horizontálna polarizácia
* Rožňava: 54.kanál, vertikálna polarizácia
Programová skladba tohto digitálneho multiplexu bude nasledovná: STV1 SD, STV3 SD, STV3 HD
Podmienkou pre príjem STV3 v HD kvalite je DVB-T prijímač s podporou HD a MPEG-4 (alebo zabudovaný v televíznom prijímači), vonkajšia anténa nasmerovaná pre príjem signálu v príslušnej polarizácii a televízor s HD rozlíšením. V prípade použitia externého prijímača, je dôležité pripojiť ho k televízoru prostredníctvom HDMI kábla.

vcera som na markizatexte cital o mimoriadnej odstavke a je to tu
Mimoriadna odstávka DVB-T vysielača Kamzík
Dňa 7.6.2010 v čase od 11.00 hod do 16.00 hod bude vypnutý DVB-T vysielač Bratislava - Kamzík. V tomto čase budú prebiehať technické práce na anténovom systéme. Z tohto dôvodu nebude DVB-T vysielanie dostupné pre oblasť Bratislavy a okolia.

Hej pocul som o tom, ale priznam sa, ze tomu uverim iba ked to uvidim, lebo aj o Markize hovorili ze pride do konca Januara... A prisla az zaciatkom Juna.. :)

hden ma byt hned este k prispevku pre teba z 31.05.2010 12:54

stv 3 ma ist na majstrovstva sveta vo futbale 2010 v 1. slovenskom dvb-t multiplexe na pozicii 5

pozorne si precitaj moj pristevok ja hovorim o vypnuti a zapnuti a ked to zvladli ceske radiokomunikace tak nech to zvladne aj towercom za 1 hodinu

Nesuhlasim s tym, Markiza je najvacsia a najsledovanejsia televizia a ma tam tym padom byt! Vies kolko ludi zrusilo analogovy prijem, preslo len na digitalny, tym stratilo Markizu, kedze museli o 90 stupnov otocit antenu aby im DVB-T islo? Zbytocne pises o JOJ Plus a STV 3, ani Jojka si za Joj Plus neplatila a taktiez ani STV si za STV 3 neplatili, preto ich teraz vyhodili, ale asi o tom nevies.. Problem je tam, a nie v MUXe.. To ze tam doteraz boli Joj Plus a STV3 bola len dobra vola Towercomu, ze ich tam zadarmo zaradili.. Sa dalo cakat, ze ich vyhodia.. Mne osobne tiez chyba STV 3, hlavne teraz ked idu majstrovstva, ale rozhodne Markizu tam treba nechat.

Nemyslim si, ze vymena analog za digi technologiu vysielaca trva hodinu - to by tu asi nerobili take ceremonie okolo toho. To, co by mohlo trvat mozno den, sa u nas robi prinajlepsom 10 dni (pracovnych = 2 tyzdne) - ved preco si neusetrit robotu.
Ako príklad mi uplne staci pripojenie Magio It cez fungujucu - vyhovujucu linku. "Do 22 dni" bolo nachlp dodrzanych - na 22. den to po asi 7. telefonatoch o urgenciu spustili... Tolko Sk realita...

Môj zlatý, ale ja som to myslel tak, že kým nespustia MUX 2 a MUX verejný, že načo tam teraz dávali Markízu, keď je v analógu a Joj Plus a STV 3 nie sú v analógu. Mali ešte počkať alebo dať MPEG-4 a vošlo by vsjo, alebo rovno dať DVB-T 2 ako idú dávať v Čechách.

To co je toto za otazku?? Ved co tam maju uz dat, ked nie Markizu?? Ved prave ze je LEN na analogu, co je to za logiku, ze najsledovanejsia televizia ma byt LEN na analogu?? Zase chore Slovenske myslenie.. ? Konecne je tam Markiza, nevedel som sa dockat, kedy tam bude... Ta STV 3 ma mrzi, to ze si STV nedokaze zaplatit tri kanaly, ale iba dva je velmi smutne.. Hlavne ze im platime koncesionarske poplatky a oni si STV 3 ani nezaplatia na digital, hamba...

aby si mi rozumel o tom nahradzani tak myslim to tak ako ct 2 z kojalu v priebehu hodiny bolo vsetko vyriesene bez dvojiteho obehu analog plus dvb-t

ale ved kanaly pre 2. slovensky dvb-t multiplex su vacsinou markizacke ked sa vypne analogovy vysielac do hodiny sa nahradi digitalnym zbytocny dvojity obeh okrem oblasti noveho mesta nad vahom ziliny a bardejova preco towercom nezapne CH 55 kralova hola a CH 54 stebnicka magura ale zase spekuluje

Veď práve preto je tam Markíza, aby mohli postupne začať vypínať analógové vysielače a na ich miesta umiestňovať nové DVB-T multiplexy.

ja som myslel ze tam daju este aspon ta 3 alebo nechaju joj plus ved teraz tam idu iba 4 programy markizu domu a ta 3 mali dat do drheho slovenskeho dvb-t multiplexu

Nechápem na čo tam dávali Markízu, keď je v analógu a teraz nemáme STV 3 a Joj Plus, ktoré nie sú v analógu. Teraz musia predajcovia, bytové družstvá a servisní technici, ktorí montovali vysvetľovať ľuďom prečo nemajú na individuálnych anténach alebo v STA-čkach a skupinových staniciach za drahé peniaze stanice STV 3 a Joj Plus. Úplný blázinec.
Prečítajte si ešte toto:
Diskusia s Towercomom:
http://www.zive.sk/Ziva-diskusia-S-Towercomom-o-DV…
Všetko o DVB-T:
http://www.zive.sk/DVB-T/sc-221/default.aspx

Na presne poludie pribudla - teda minimalne na 64k Makovica :-)
Pol roka som ju nevidel, nejako mi ani velmi nechybala uz.
Zmizlo Joj plus a STV-3.. zatial

praskanie zvuku je chyba analogu v dvb-t zvuk seka

Susedia ten problém nemajú, mám ešte starý farebný televízor Shanghai z 1989 a ani na ňom to nerobí. A kockovanie nie je vôbec, práve preto sa čudujem, že ruší len zvuk.

Jednou z možností je i to, že praskanie zvuku spôsobuje oslabenie, resp. krátkodobé výpadky digitálneho signálu (možno pri tom postrehneš aj kockovanie), čo môže robiť problémy pri automaticky nastavenej hlasitosti na niektorých TV prijímačoch.
Inou možnosťou je chyba v rozvode, prijímači atď. Susedia majú tiež ten istý problém?

Viete niekto poradiť, do STA-čky nám dali digitál DVB-T pre príjem multiplexu a v ňom JOJ, JOJ PLUS, STV 3 a previedli ho do analógu, proste výstup, že v bytoch v rozvodoch v stenách to už ide analógovo, zvuk zmenili na D/K. A mám taký problém, že keď je horšie počasie (dážď), tak na spomínaných programoch je praskanie vo zvuku a kolísanie intenzity zvuku - raz tichšie inokedy hlasnejšie. Na TV Panasonic, ktorý je hneď pri rozvode zo steny to nerobí, ale na českom TV Tesla, ku ktorému ide asi 15 m bytový predĺžovací koaxiál to robí - ten praskot a kolísanie zvuku. Neviete v čom je problém - v koaxiálnom predĺžovacom kábli, prípadne v zle nasmerovanej anténe na streche alebo v TV prijímači alebo v čom??? Lebo na jednom TV to robí (Tesla) a na druhom (Panasonic) nie. Vďaka za odpoveď.

budu nakoniec vysielat celoplosne no nie hden az po vypnuti analogu

Aby sme neprisli k omylu - tie 3 muxy budu asi tazko vysielat celoplosne, ze? Tak kolko celoplosiek sa este vojde? 3? Mame STV 1, 2, 3, TA3, JOJ, +, MA, Doma = 8! MusicBox, Lux, Patriot... To je uz na treti... Takze tie 3 M-2 nie je nic moc, co?
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň