Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Celý DVB-T projekt je postavený na základe, aby sa nič slovenské zdarma nedalo pozerať. Môžte si kúpiť platene balíky od všetkých možných providerov. Zdržovanie zavádzania digitálu malo len tento účel a momentálne správanie to len potvrdzuje. Okolité krajiny analóg vypli, my to spraviť nemôžeme, lebo tí, čo si signál nemôžu kúpiť by boli bez TV. Z ČR na záp. Slovensku chytíte v digitále všetko (vysielač je vzdialený cca. 200 km), z Rakúska tiež (100 km) a z Nitry 4 základné programy s obrovským úsilím (som od vysielača cca. 25 km) z Blavy (48 km) nič. A analógový hnoj v étery je exklusívny, na dipól 20x5 cm chytíte hocijakým smerom stv1, stv2 v super kvalite a DVB-t z ČR, Maďarska a rakúska (s rôznymi zádržami, ale určte nie DVB-t zo Slovenska. A ďalšie multiplexy sú v nedohľadne, Toverkom sa k tomu nikde priamo nevyjadruje a úrad pre telekomunikácie potichu súhlasí. Suprpodvod na daňových poplatníkoch a koncesionároch.

no ja som od tohto vysielaca v chyzerovciach viem kde je zatieneny jemne 91,9 chrcia a lumen ide dobre a na vykryvac topolcianky vidim a ten ide dobre ako keby odtial isiel

Ale tebe išlo Niederostereich nie Burgenland.

Ja nálepku na jednom set-top boxe mám, ale určite som sa podľa nej neriadil. Kúpil som ho preto, pretože ako jediný mal UHF modulátor. Sencor 1062T.

Tu máte ďalšiu perlu z maxxximálne nezvládnutej kampane a zavádzania DVB-T:
http://medialne.etrend.sk/digitalne-spravy/vhodny-…
Len tak ďalej. No.1

No ono to malo byť na vykrývači v Topolčiankach, kde to odkoordinovali, ale tak to dali na Palarikovu ulicu miestna časť Chyzerovce tam je stožiar Antena Plus a idú z neho aj Jemné Melódie.

tak chapem ja nechodim takmer nikde a OE2 N som mal na 97,9 ale pustili u nas Lumen na 98,0 tak uz to nejde a nejde to zo zm ako uvadzaju radia sk ale topolcianky-kamenec myslim aj povodne to tak pisali a zrazu Zm palarikova ulica

Zo SK mám najviac zmapované: Prievidza a okolie, Turiec, Liptov, Tatry, Zamagurie, Spiš, Abov, Šariš, Zemplín. CZ: Okolie Plzne, okolie Znojma od Moravských Budějovic až po Hodonín. HU: Borsod-Abaúj-Zemplén, Sabolcs-Szatmár-Bereg. PL: Južné časti Małopolskiego a Podkarpackiego województwa. UA: Západ a stred Zakarpatskej oblasti.

To, že som z Popradu a teraz bývam v Humennom, neznamená, že nechodím na západ a po zahraničí.

tu niekde som cital tvoj prispevok ohladne radia burgenland ved si pisal,ze si poprad alebo pracujes aj na zapade slovenska

Sú voľné kanály RS CH 27, PP CH 55, BJ CH 54, ale u nás sa špekuluje, ako všetko skomplikovať. Navyše Towercom nie je schopný napísať korektne obsah multiplexu, v poradí v akom sú programy naskenované, po včerajšku to už viem.
MUX1: JOJ, STV 1, STV 2, Markíza
MUX2: JOJ, JOJ PLUS, Markíza, Doma
VERMUX: STV 1, STV 2, STV 3

Ruší, včera som bol v Krompachoch. Na izbovú anténu ide DVB-T lepšie ako na sito, pretože si to chytí aj analóg Dubník. CH 25 ide výrazne lepšie ako CH 59. V Medzeve som v živote nebol, no podľa mapy pokrytia, by rušenie malo nastávať už v južných častiach Košíc a v Šaci ani nehovorím.

Hlavne, že plánovali od stola K52 digital pre Prievidzu a nevyšli do terénu a až keď to chceli spustiť zistili, že sa ruší s K52 Krížava. Veľmi by ma zaujímalo, či aj K25 a K59 Medzev/Krompachy neruší analóg z Dubníka a opačne. Nemá niekto s tým skúsenosti?

Na CH 59 ide od 30. 09. 2010 MUX3. V Poprade mám CH 61 KH, CH 66 KOTNÍK. V Humennom CH 62 MAGURA, CH 63 TOKAJ, CH 64 MAKOVICA A MAGURICA, CH 68 TOKAJ.

59k no aj ten ide kojal?to som nevedel no teraz pouzivam antenu ktora berie kanaly 21-55 tak s inou antenou to skusim a ty mas ake kanaly k dispozicii a kde

Jestli chcete pošlu Vám nějakou svoji woo-doo plyšovou panenku, nebo rovnou dvě, na ty vaše soukromé emailové komunikace :-) Na jednu si napíšete Towercom a na druhou D.K. a můžete pichat a bodat :-D

Jeden predstaviteľ Twc. nevie, čo "básní" druhý predstaviteľ Twc.:
Ptal se: L.M.
Bude analógové vysielanie vypnuté úplne ?
Odpověděl: Juraj Zachar, Twc:
Podla zavazku Slovenskej republiky sme povinni ukoncit analogove terestrialne vysielanie verejnopravneho media k 31.12.2011 a ostatnych vysielatelov k 31.12.2012.
http://www.zive.sk/Ziva-diskusia-s-Towercomom/defa…
Nato hneď iný predstaviteľ z tej istej spoločnosti o pár dní tvrdí niečo úplne iné:
Analóg možno obmedzene zostane.
Analógové vysielanie sa má na Slovensku skončiť k 31. decembru 2012. Slavomír Krnáč zo spoločnosti naznačil, že to nemusí byť úplný koniec analógu. „V prípade záujmu vysielateľa a voľnej frekvencie je samozrejme možné v tomto vysielaní pokračovať“, uviedol na konferencii.
http://www.zive.sk/towercom-pokrytie-dvb-t-multipl…
Inak v tej prvej diskusii si nájdite, že podľa predstaviteľa Twc bude TV Empatia vysielať vo formáte DVB-D - to je asi nový formát, ktorý plánuje zaviesť Twc. alebo už v ňom vysiela a ešte o tom nevedia... (no comment)
Ptal se: Jindra
Je možné, že se objeví v dvb-t stanice Empatia?? Jednali jste s ní o zařazení do DVB-T.
Odpověděl: Juraj Zachar, Twc.:
Vysielatel TV Empatia prejavil zaujem iba o vysielanie v DVB-D, nie v DVB-T.
Celá tá diskusia a všetci predstavitelia Twc by si zaslúžili nobelovú cenu za objav a rozvoj DVB-T (D:-) a ďalších nových svetových formátov na Slovensku.

kojal 29k este analog ked bol ct1 slo ale miesali sa tam madari a dvb-t velmi slaby asi to rusia madari a 40k rusi markiza trencin hadam ked nasi a madari vypnu vsetok analog tak hadam dake ceske pojde

Nenachádzam slov na to Živé.sk, VERMUX ako prechodový multiplex: Do polovice budúceho roka chce spoločnosť veľmi významne zvýšiť pokrytie druhého multiplexu (aktuálne s ponukou Markízy, TV JOJ, Doma a JOJ Plus) a prechodového multiplexu (STV1, STV2 a STV3).

Ďakujem za popis. Čechov, Děvín, Kojál si neskúšal?

dvb-t nr 21k a ba 66K rakusky mux 1- 24k mux2-34k rakuske ale na horizontal antena na vertikal ide rakusky mux1-52k ORF1,ATV,ORF2BaORF2N na 24k to iste len tam je ORF2W mux2 obsahuje 3SAT,PULS4,SERVUS,ORFSPORTPLUS a este som zabudol kanal 53 WIEN TV,RT24 a RADIO MARIA ale to vypadava a tiez na kanali 36 dvb-h to je pre mobily ale obraz neda len nacita 10 poloziek a QPSK modulaciu len set top box lcd tv dvb-h vobec nenacita lokalita moja zitavany pri zl.moravce ale na kazdej ulici to ide inac toto su moje skusenosti

Viem, že je to spustené, mňa odkazujú tiež. Máš e-mail, napíš mi podiskutujeme mimo diskusiu, pretože pre niekoho je to tu fňukanie.

písal som im, aby mi tie termíny poslali aspoň na mail, ale odkázali ma na stránku http://www.dvbt.towercom.sk (aby som tam sledoval dianie), dnes spustili MUX1 pre Prievidzu na K69.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň