Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

QUIDO -prepáč,nemá to byť pre teba ale pre hviezdičku.Sorry

Qudo:
1-Čo má Towercom spoločné s tým že sa vysiela v mpeg4 alebo Mpeg2 ? Každý si môže vysielať v čom chce,to predsa záleží na majiteloch televízií a nie na towercomu.
2- Čo má spoločné Towercom s počtom televíznych kanálov v Dvbt? Predsa je v záujme Towercomu aby boli všetky muxi zaplnené a poskytovali služby čo najviac tv.Ak by vznikla nová tv a chcela by vysielať v mpeg 4,tak by to len towercomu pomohlo a bol by rád.Nikomu nebráni aby dal dokopy paket tv a vysielal ho cez dvbt.
A ešte poznámka,doteraz mali Madari horšie pokrytie územia ako na Slovensku napriekt tomu že to spustili o dost skorej.Severné a sev.východné časti sú ešte aj teraz bez dostatočného signálu dvbt.V takom Ostrihome alebo Balasadarmate mohli iba snívať o dvbt.Madari budujú sieť podla mna dost amatersky.Používajú ochranný interval 1/8( všetky susedné krajiny 1/4),ale nedodržiavajú vzdialenosť vysielačov od seba 35 km( v sieti SFN).Teraz spustili Gerecse aj Kabhegy na 64 k -obidva takmer so 100kw, a už sa čudujú niektorý ludia na južnom Slovensku že zrazu im vypadol 64 k,to isté sa stalo pri Bratislave pri príjme k 42(Šoproň+ Gyor)
Celá táto problematika je ovela širšia,tu sa to ani nedá rozpísať.
Ale primitívne jednostranne ,neobjektívne kritizovať,to dokáže každý hlupák

Máš to DVB-T odskúšané, že ho tak chváliš? Osobne som si odskúšal Nagy-kopasz a čo sa týka signálu je to katastrofa. Pri priamej viditeľnosti na vysielač treba špekulovať ako dať anténu, pretože to seká, kockuje. Prešiel som už okolie veľa CZ, AT, SK, HU, PL DVB-T vysielačov, ale toto, čo má HU s tým som sa ešte nestretol. Minule som čítal, že niekto pri LC vidí Kékes, analóg ako fotka a DVB-T ledva 20 %. To isté okolie TV, MI, SO. Kvalitný analóg a DVB-T iba slabý náznak. Treba si to prejsť a nie len vidím 20 programov, aha tak to je super! Už by sa aj v HU mohol zverejniť harmonogram a nové kanály.

V Maďarsku už majú terestriálne cez DVB-T v dvoch multiplexoch dostupných 20 programov vrátane HBO, lebo vysielajú formátom MPEG-4, nie ako v našej banánovej republike na väčšine územia len s úbohými 4 programami .
http://medialne.etrend.sk/digitalne-spravy/madarsk…
A najviac sa mi páči táto veta v diskusii pod článkom:
Fly13 / 2.12.2010
Poslali ste tuto spravu aj do Towercomu?
STV má problémy s Towercomom:
Nový verejnoprávny Rozhlas a televízia Slovenska (RTS) ešte ani nevznikla, no už existujú otázky o jej budúcnosti. Firma Towercom včera začala ponúkať na predaj pohľadávky voči Slovenskej televízii (STV) za 2,4 milióna eur. Dlžoba sa nakopila za posledných päť rokov. STV neplatí za šírenie signálu cez analógové vysielače Towercomu.
http://medialne.etrend.sk/radia-monitoring/rozhlas…
http://medialne.etrend.sk/digitalne-spravy/stv-uz-…
Tak to je niečo neuveriteľné, riadna sila!!! Ja sa čudujem, že s nejakým Towercomom nevedia urobiť poriadok. Dokedy tu budú vyciciavať peniaze, čo platia ľudia v podobe koncesií a daní a oni berú neuveriteľné platy a odmeny a smejú sa ľuďom do ksichtov!!! Všetko okamžite znárodniť a vydrbať preč!!! V takej Číne by sa s nimi nebavili, už by neboli :o)

Som presvedčený, že si z Towercomom jedna ruka, preto ich obraňuješ, pretože obraňuješ seba samého.

Ja si myslím, že skutočný stav sa zisťuje na stránke http://www.dvbt.towercom.sk , kde sa o ničom nepísalo. Potom má byť k dispozícii iba linka, keď sú iba na nej schopný podávať konkrétne a čerstvé informácie.

viem sa niekde dopatrať k aktualne spusteným madarskym DVB-T vysielacom?? dikes za odp.

aha takže nevolals, jen "předpokládáš"
Takže tvoje reakce mají hodnotu nula, protože funguješ na základě svých představ co je čeho příčinou, aniž bys vůbec byl ochoten zjišťovat skutečný stav.

A tam by mi povedali len to, čo je na internete. Načo majú vôbec tú stránku, keď na ňu nedávajú aktuálne informácie. Celková mapa je vôbec nedorobená a oni mi napíšu, že nech kliknem na odborníci. Načo je potom celková mapa? Potrebujem vidieť aj presahy. Ja hovovím A a oni odpovedajú B, tak ako Ty.

To by bol najlepsi krok v celom tom cirkuse okolo verejnopravnych medii. Ceny by sa konecne dostali na racionalnu uroven a skoncilo by to okradanie, nazyvane trhovou cenou sluzieb. Ved 99% sluzieb TWC odobera SRo a STV, ktore by tak mali dost financii na prezitie a rozvoj.
Prave riesenie TWC by odstranilo vsetky problemy a nie spajanie...

STV už má problémy s Towercomom. Nevie sa dohodnúť na splatení dlhu:
http://medialne.etrend.sk/digitalne-spravy/stv-uz-…
Riešenie: Znárodniť a všetko vydrbať preč!!! Adios.

Zvednout telefon (znáš? taková věc s displejem na volání) a zavolat na NMC :-)
Jestli napíšeš že neznáš číslo, tak už fakt nevim jak reagovat...

Na chate mi tiez blblo DVB-T cez vikend cca. 20,30-22,00 v sobotu som pozeral Markizu kvalita signalu na 100% vypadok na 1-2 sekundy na 0% a potom znova 100%. Doteraz bez akychkolvek problemov. Musel som dopozerat film na analogu 45k Nitra.Ja som myslel ,ze to mohlo sposobovat rusenie analogovej Novy tiez 21k z Javoriny lebo CT2 na 47k som mal celkom pozeratelnu.

A odkiaľ som to mal zistiť? David Ty asi nevieš, čo píšeš.

No vidiš, a kdybys napřed zjistil příčinu, tak tu nemusels vypisovat stesky jak jim to nefunguje... :-)

Dobrý deň,
na kóte momentálne do cca 16.00 prebiehajú montážne práce, takže vysielač je odstavený. Tie minulotýždňové "výpadky" súvisia s konfigurovaním siete, bohužiaľ tieto práce nie je možné prevádzať v inej dobe.
S pozdravom
Info
Towercom, a.s.
Hlavná vec, že v odstávkach nie je nič. Aj teraz je chyba u mňa. Každého máš za debila, len Ty si hviezda.

Neviem ako toto nemôžeš pochopiť. Pritom s DVB-T pracuješ ešte viac ako ja.

Ja to overené mám. Teraz bol výpadok Magurice, dalo mi to na Makovicu a obraz ani raz nevypadol za 2 hodiny, takže chyba u mňa nie je. Neztrapňoval? Najviac sa tu stápňuješ Ty. Ako môžeš vedieť, že to nemám overené. Zaujímavé DVB-T mi išlo od 31. 12. 2009 a až od Novembra 2010 začalo blbnúť. Toto presne robila Makovica cez vianoce. Odpoveď Towercomu: Skúšobná prevádzka. V diskusii na živé.sk sťažnosť pre tú istú chybu na Lastovičí vrch, skúšobná prevádzka, ale analóg vypnutý. Ja nič nevyplakávam, pred viac ako týždňom som oznámil poruchu na ktorej trvám. Keď nie sú schopný to opraviť, nech to celkom vypnú aby sa nerušila SFN. Towercom to má tiež pomerať na strane vysielača a vyhodnotiť, či mám pravdu.

stále nechápeš... bavím se o měření na straně příjmu, ne že má něco Towercom měřit. Máš naprosto stejný přístup jako drtivá většina lidí: "já mám problém, chyba je u vás a řeště to kvuli mně. Aniž bych měl ověřeno že není u mne."
Že ti něco skočí na 0 jakýchsi procent nic neznamená. Neříkám že chyba u nich být nemůže, ale když někoho kritizuju, napřed si ověřím že není chyba u mne. Pokud si to ověřit nejsem schopen, jsem radši potichu abych se neztrapňoval.
Nepíšeš nic příjmači, o anténě, rozvodu, jak daleko jsi od vysílače, atd... ale vyplakáváš se tu typickým způsobem který jsem za ten rok co se pustilo DVB-T slyšel ze všech stran asi tisíckrát: "mne to nejde, towercom: spravte si tooo" :-D

Zaujímavé, že to Towercom za týždeň nezanalizuje a nezmerá.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň