Diskusia k téme DVB-T na Slovensku

Ďakujem za kompliment. Som Maďaro-Slovák, svedčí o tom aj moje priezvisko.

A ty jsi typický Maďar :-D a nepiš že jsi Slovák, protože já v tom rozdíly nerobím :-D sto roků dozadu tu bylo jen Maďarsko a Maďaři :-)
To je stejně omezená "logika"...
A že ty v něčem něco robíš nebo nerobíš, ja naštěstí naprosto nedůležité a maximálně si to tak můžeš říkat sám sobě. Když tu primitivní pražáci Karel a Honza útočili na slováky tak jsem se snažil dát najevo, že člověk co takto uvažuje je zakomplexovaný chudák. Teď ses k nim přiřadil.
Až vyrosteš tak možná pochopíš, že jakákoli klišé a zobecňování "typický Čech, cigán, nacista, podnikatel, dělník, socka....." atd, nekonečné množství možností, je jen důsledkem hlouposti člověka, co tak uvažuje. Já znám Slováků hromady a v životě jsem nespozoroval v jejich projevech něco, co bych mohl označit za "typický projev skupiny". každý je akorát člověk a každý je jiný.
Kdo takto označuje a zobecňuje, jen dává okolí na vědomí, že on sám je omezený a často i hloupý, aby pochopil, že každý je jiný bez ohledu na to kde se narodil nebo jak mluví.
Jak říkám, až budeš starší a něco zažiješ, možná pochopíš...a nebo možná ani ne, možná zůstaneš takto zapomenutý. Je to jen na tobě. Já se snažím od první chvíle vyjít s každým s kým se domluvím, a snažím se domluvit. Když z toho vyplyne, že je dotyčný zm*d, tak neřeším jestli je zelený nebo černý, jestli mluví slovensky nebo anglicky. Prostě je to svině a hotovo.
Chápu že moje zkušenost je ti nanic, když ty k tomu přistupuješ jen na základě předsudků. Což je vidět v celé tvé komunikaci, viz Towercom...ten je prostě univerzálně zlý a kdo se ho zastane tak jak je to možné??? Takový hříšník! Zastat se Towercomu! Před rokem tady na nich házeli všichni všechno, teď už někteří aspoň pochopili, že většina jsou systémové věci které buď vznikly o hodně dřív nebo je dělaly uplně jiné instituce. Ale kliše přetrvává... typický Towercom... já su zas "typický Čech" :-D Super.
Kdybys měl 70 roků a z toho dělal 40 let v ČR a potkal tisíce lidí, můžeš dělat nějaké závěry kdo je co typického, třeba Čech, ale ty jen sedíš na internetu a oblbuješ se tím co si tam přečteš.
Nic, škoda času nás obou. Já na tebe reagovat už nebudu, ať ti nekazím dojmy a tvůj názorový rozlet :-D

vertikálne pravdaže, Kojál som neskúšal, ale sú dobré podmienky na príjem mohlo by niečo ísť, tak napríklad teraz mi ide Krokodýl s RDS z Brno-Hády. Opravil som tento týždeň anténu na rádio - no celý týždeň mi išiel dobre Krokodýl - ale len čisté mono, až teraz ide s RDS a stereo.
DVB-T z Kojálu to by som musel otočiť sito na západ a zmeniť na horizontál a sito máme až na streche, takže s tým sa teraz babrať nemôžem.

Ako sa to prejavuje-kompletným výpadkom na 5 sekúnd, už s tým niečo urobili. Toto isté robila Makovica v decembri 2009 a osobne mi to potvrdil aj Tvoj kamarát Martin Durčák. Vždy nachádzaš spôsob ako zo všetkého vykľučkovať nevinne z Tvojej strany a zo strany Towercomu. Typický Čech a nepíš, že si Moravák, pretože ja v tom rozdiely nerobím.

Tak predsa sa podarilo niečo chytiť aj u susedov. Najskôr nič nič, sila bola aj dobrá a stále nič až keď sme anténu dali na povale až k štítu a namierili na Malú Fatru, objavil sa obraz, ale s občasnými zásekmi. Tým smerom išiel 68k a 26k. Otočili sme anténu rovnakým smerom ako máme my, čiže na Ľubochňu a naskočil 59k stabilne bez sekania a o sile do 70% a kvalite do 60%. Ide aj 26k ale tam to trochu seká. No a pre Quida - obaja máme sitá so zosilňovačom.

Email? Co to je? :-)
To se bojíš přímé reakce?
Problém asi je, že by se tě zeptali: "a jak se to projevuje?" A když odpovíš "skáčou mi procenta" tak ti asi řeknou "sorry, zdar". Což je ekvivalent nereagování emailem.

Akú máš anténu? Ja som s tým set-top boxom spokojný myslím Hyundai, až na to, že ukazuje iné hodnoty pri ladení a iné hodnoty pri pozeraní programu. Mne ide iba CH 64, náznak CH 62, CH 63, CH 68. Anténa sito, zosiľovač. Napíš mi e-mail, nechcem zdržiavať diskusiu.

dnes som otestoval 26. kanál a predstavte si ide. Ale dosť zvláštne. Sila 59-67% slabilne, ale kvalita lieta medzi 40-70%, takže nepozerateľné.
Dnes som bol nastavovať susedovcom stb dion, ktorý kúpili v tescu za 19 Eur. Prijímač sa choval veľmi divne. Po zapnutí naskenoval 26,59,68, ukazoval dobré hodnoty signálu, ale keď som dal manuálne vyhľadávanie zrazu boli nulové hodnoty na všetkých kanáloch. Znova som dal automatiku, už nenaskenoval nič. Boli sme ho vyskúšať aj u nás. Prekvapivo išli všetky tri muxy, dokonca stabilne išiel aj kanál 26, čo náš Hyundai nedokázal korektne spracovať. Išli sme zase k nim. Po zapnutí išiel len VERMUX, dal som manuálne vyhľadávanie a zase po nejakom čase hlásil prístroj nulové hodnoty. Obraz sa už viac nezobrazil. Vypol som prístroj, zapol znova a zase išiel VERMUX - tak tomu nerozumiem čo s tým môže byť.

budúci rok sa začnú už vypínať analógové vysielače s veľkým výkonom a na to sa už nesmierne teším, asi bude z toho aj dosť veľký boom, Suchú horu konkrétne by mali už od mája...btw, Chorváti úplne vypli už analóg 5.11. (zhruba teda pred mesiacom) tesne po pravom poludní... http://duspiva.blogspot.com/2010/11/chorvatsko-je-…

Ten článok na ktorý dal * linku je zaujímavý, má niečo do seba ale či sa to hodí dávať do tohto fóra, to teda neviem... Tento server je o rádiách, táto téma o DVB-T do konca ani neviem ktorého roku, o turizme asi ani nie. Ale ten článok som si prečítal a zaujal ma

Tomu sa hovorí patrioty.Tak to má byť.Vždy bude najidealnejšie ak spravovať a vlastniť budú domáci obyvatelia,ktorý nebudú chamtivý,ale budú súdržný ,pohostinný ,úslužný,budú si chrániť prírodné krásy,budú dávať pozor aby sa tam nedostal cudzí rušiaci vplyv v podobe investora (megadiskoteky,araby...)Ja netvrdím že JaT sú zlodeji,ale to čo chcú robiť v Tatrách neschvalujem-je to len a len o peniazoch-nemá to dlhodobú budúcnosť.Takéhoto investora nebudú zaujímať nikdy lokálne problémy.Zisky a len zisky,za každú cenu.Ten polský príbeh z T.Bukoviny mi je sympatický-tak si to predstavujem aj na slovenskej strane.

Tak ako JaaTy bránia rozvoju DVB-T tak bránia aj rozvoju Tatier viď článok, kde je Poľsko a kde Slovensko:
http://korzar.sme.sk/c/5665914/polsky-richtar-odkr…
a reakcie čitateľov na JaTy v spominanej diskusii (odkaz nižšie):
Omyl, u nás je chyba v tom, že má všetko pod palcom jedna megakorporácia plná zbohatlíckych zlodejov. J and T. To je šok, čo ? :-P
Drobnych ste odpilili tak čo teraz. Nech si žije svojim životom J&T, atď. Ja tiež radšej idem lyžovať do Polska alebo Rakuska.
Komplet diskusia:
http://korzar.sme.sk/diskusie/1766356/1/Polsky-ric…
Ľudia im už z vysoka kašlú aj na to ich DVB-T aj Tatry.

Towercom, robte s tým niečo! :-D :-D :-D
@quido
Už volals na NMC? :-)

A představ si, že to nikoho nezajímá, co si děláš ve svém volném čase, když tě živí někdo jiný (rodiče?), nebo něco jiného :-D
Towercom není, opakuji, dobročinná organizace ani mladý nedospělý nadšenec, ale právnická osoba, soukromá obchodní firma s hromadou zaměstnanců, která pracuje v určitém oboru a cílem její činnosti je tuto činnost provádět a vydělávat tím peníze. Toto ale asi někomu, kdo má ještě mokré razítko na občance, nevysvětlím...
btw: tvoje stránka je sice pěkná, ale tak pro tvoje nadšení a koníčka, jinak nic zvláštního nepřináší. Nedokážu pochopit, jak může tímto argumentovat :-D
Opravdu si nekdy říkám, jestli si děláš srandu, nebo to myslíš vážně ?!

Madari si zvolili MPEG4 aby cez DVBT mohli vysielat viacej stanic, pochopitelne hlavne kodovane = teda taku malu kablovku vzduchom, nieco ako u nas MMDS. U nas by sa to neujalo, navyse prevadzkovatel u nas ma satelitne vysielanie, takze mizivou ponukou chce co najviac ludi nahnat na satelit. Po zemi sa budu vysielat len sucasne TV z analogu, komercne stanice aj svoje druhe programy. To je vsetko, myslim, ze ani pre regionalne a lokalne stanice to nebude terno, no uvidime. U nas bude aj po roku 2012 v DVBT miesta dost aj s MPEG2.

Pre objektívnosť treba dodať( HU dvbt),že takéto problémy sa nevyskytujú celoplošne,ale záleží od lokalnej situácii.To platí univerzálne pre všetky dvbt(SK,CZ)

Tie výpadky Magurice ma už serú. Towercom, robte s tým niečo! Keď nie ste schopný poruchu opraviť, tak vypnite vysielač úplne nech sa neruší SFN.

Predstav si, že moju stránku a spoluprácu na stránkach robím z lásky k ľuďom a hlavne preto, že ma to baví a je to môj koníček.

Som zvedavý, čo bude s HU, keď dajú C polarizáciu.

Zodpovedná za všetky informácie ohladne DVBT je štátom vybratá firma BMA.(Tá firma kúpila doménu DIGIMEDIA) a dostala za to 120 milionov.Hlavne ona a štát ako kontrolný orgán je zodpovedný za ne-informovanie.Na možné problémy ohladom madarského dvbt ma upozornil pán D.Kríž ešte pred spustením silných vysielačov Kabhegy,Gerecse,Sopron.Jeho teoria sa potvrdila.Takisti na ten ochranný interval aj nesprávny rozostup vysielačov ma upozornil on.Mne sa to potvrdilo pri meraní signálu v okolí Šale, a mal som aj odozvu od uživatelov ,že signál vypadol,aj ked sa výkony zvýšili.

Nic se neutajuje, jen ten kdo je od prvopočátku zodpovědný za přechod, tj. stát = MDPT, TU SR atd, jaksi neošetřil, že by se informovat muselo a jak a do jaké míry. Něco má Twrcm ve smlouvě, ale dál to ošetřeno není. Mají web, informují o aktualitách, uvádí info pro živé.sk, dělali tam dva rozhovory online, jezdili autobusem tam kde to měli vypnout, mají telefonní čísla aby se lidi mohli informovat... co dál? Ty děláš zadarmo a platíš ze svého ze svého něco co nemusíš, jen tak z lásky k lidem? Kdy už všichni pochopíte, že je to soukromá firma? Jestli měli něco dělat, tak to měl nastavit zadavatel zakázky, když to neošetřil, je to zodpovědnost jeho a měl by tedy informování zajistit sám. Což na oko dělá přes web Digimedia, ten má soukromá agentura, která nedělá vůbec nic a stálo to taky kolik mega :-D Jen tam opisují zprávy z webu Towercomu a zive.sk
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň