Diskusia k téme České rádiá

Samozrejme ze pocuvam aj ceske radia najcastejsie radio nostalgie jeto skvele radio

celkom iste, problem je, ze nie kazdy je charita a robil by radio len tak.
jedna vec je robit nejaky internetovy stream kde si nelame hlavu s autorskymi pravami, vysielacmi, koordanaciou, robi to 2-3 hodinky a 2x do tyzdna. a druha vec je plnohodnotne radio ci dokonca uz i terestrialna samohrajka. bez reklamy verejnopravny rozhlas, tam sa najdu napriec europou aj pouzitelne radia (NRK mP3 ako priklad)

pretože pracujem v Prahe,ale vždy sa poteším,keď chytím v aute slovenské rádio,ale max. niekde po Brno.České rádia majú asi väčší dosah,pretože sa dajú chytiť na Slovensku aj ďalej od hraníc.
Myslím si však,že slovenské rádia sú kvalitné,vysielajú dobré relácie a pesničky slovenských autorov a interprétov,ktoré sú častokrát lepšie,ako české.Aj vysielané zahraničné moderné skladby bývajú vyberané viac s estetickým citom.
Je to môj názor,ale istotne sa zhodneme,že by sa nám lepšie počúvalo bez tých prihlúplých reklám,ktoré nikoho neoslovujú,ale len otravujú.

Už viac jako týždeň pražské rádio Bonton hraje krásné vianočné hity a koledy z ČR,USA i britských ostrovov.Playlist na bonton.cz. Napr.dnes 19.12. Karel Gott-Dny zázraků a přání,Hana a Petr Ulrychovi-O statečném kováři,často v playliste Olympic a ich koledy,z USA gospelové pesničky.:-)

ide dobre Jeseník/Praděd, s RDS tam hrá 98,20 MHz Rádio Vltava (ČRo 3) a i Frekvence 1 - 104,30 MHz.

Ceske radia su super, pocuvam ich cez appku
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.…

v Ostrave som zachytil SRO 1 s RDS na 103.5 MHz z Krížavy...

Sústavne sa strieda --CAS--_ a <<CAS>>_
Takto som RDS PS-ko u nás ešte riešené nevidel...

dnes má celoplošná Frekvence 1 23 rokov. :)

Je toho viac, len v Moravskosliezskom kraji oslavuje 25 rokov okrem Orionu (23.10.) aj Kiss Morava (30.9.)

01.12.2016

http://www.hitradioorion.cz/promo/slavime-25-naroz…
Porovnajte s priemernou životnosťou slovenskej regionálky. Ja viem, že je tu Frontinus a Beta, ale vo všeobecnosti mám pocit, že regionálky v Česku sú trvalejšie.

podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň