Diskusia k téme České rádiá

to rádio wave si budemm usiet obcas vypocut. dik za pripomenutie. som fanusikom radia fm.
co sa ceskych radii tyka ja zvyknem pocuvat cesky rozhlas plus. hudba ziadna, iba hovorene slovo, ale vymazlene. daju si zalezat na srpavodajstve a publicistike, na com teda aj stoji ich programova struktura.

Moderátor odpaľoval iba podmazy, lebo ako píše kolega "richie" správar zaspal, alebo nebol pripravený. Neviem ako teraz, ale pred 7-8 rokmi sa niektoré veci z odbavovacieho softwéru nadali vymazať. Boli tam natvrdo "vypálené" a nedali sa odklikať preč. Je to presne prípad správ, aby mal moderátor (odbavovač) všetko zoradené presne ako to vyžaduje šablóna v rádiu a nedošlo k zámene: Správy z domova - Správy zo zahraničia - šport - počasie - zelená vlna... Takže aby mohli na F1 pokračovať vo vysielaní, museli pravdepodobne odbaviť správy či tam niekto je, alebo nie je. Tak išli iba podmazy.
Druhá možnosť bola, že správy a podmazy by sa dali preskočiť, ale potom by moderátorovi nevyšiel clock na celú hodinu. Jednoducho 6:55 by nemal čo hrať a vysielať. Niektoré rádia blokujú moderátorom meniť playlist (dodávať pesničky) a tak by sa stalo, že 6:55 hod. by mal odohraté všetko čo mal nasypané v odbavovacom programe (od 6:05 hod do 7:00 hod. ) a čo bude robiť do siedmej? Vysielať ticho? To sú len také moje úvahy. Neviem ako teraz fungujú rádia, ale pred 7-8 rokmi by som videl tento dôvod.

Tomu sa nehovori technicke problemy, ale: zaspaty moderator, ktory doma nepocul budik, zaspal a nestihol zaciatok sluzby.

Dnes ráno po šiestej mali na F1-ke technické problémy, vôbec nešli správy, doprava a ani počasie. Namiesto toho bolo počuť len podmazy v dĺžke asi 6 minút.

Evropa 2 a jej nový zvukový obal 2017 : https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=2M…

frekvence 1 94.1
91.0
rádiožurnál 92.5
rádio impuls 100.5
89.0
rádio helax 93.7
hitrádio orion 103.9
89.3

Radiožurnál, každé ráno. Aj keď je to české rádio, dozviem sa na ňom viacej informácii zo sveta (a niekedy aj zo Slovenska) ako na rádiu Slovensko :-(

Najlepšim radiom v česku je radio Wave ,hraju tam alternativnu hudbu niečo ako radio fm na slovensku.

..na 97,4 MHz.

Zaujímavá je na tom webe aj diskusia ohľadne Rádia Černá Hora. Vyzerá to na rozšírenie Hitrádií and Rock rádia.

Bryan Adams - Christmas Time

Regionálne verzie Kissu od mája končia a bude zas o jedno "heléé voléé to jéé velkééj hit" rádio z Prahy viac...
Áno, vnucovanie "obecné" češtiny na Moravu pražskými komerčnými médiami mi pije krv.

Minimálne 5 českých rádií Vás prekvapí svojim playlistom.Sú tam pecky,XXL hity a hlavne neopakujú dookola Bílú,Vondráčkovú a Chinaski. Napr.Kiss Jižní Čechy,Egrensis,City 93,7 FM alebo Kiss 98 FM. Na Kiss Jižní Čechy možte počuť aj túto pesničku.Videoklip skupina Novaspace nakrúcala v najväčšom českom kúpeľnom meste. https://youtu.be/K9DW637hNl4
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň