Diskusia k téme DAB/DAB+ na Slovensku

Aj ked oficialny start je na 28.5 nemate nejaky signal ?
Skalica zatial ani naznak

ide DAB v Michalovciach na 11kanali zo suchej gory,testovane pred pol hodinou na radiu Dual DAb s kamaratom Quidom,takze je uz dost realna sanca,ze pojde aj mux 8 vo vhf III na kanali 6,ale este je to stale v teoretickej rovine,zalezi hlavne od vykonov vysielaca

Ide naozaj vyrobne. Ide mi na konci zahrady v Porubke okres HE na beznu antenu, ktora je s radiom vytiahnutu na maximum. Dnes som bol aj v Krosne. Mobilny prijem super az do Barwinka. Na nasom uzemi to islo v Krajnej Polane a pred Rokytovcami. Oproti FM je to silnejsie.

Ja som si cez kamarata z PL objednal toto: http://allegro.pl/6984-radio-dual-dab-4-przenosne-…

Tou domácou STA myslím polske sito a rozvod je spravený priamo z výstupu napájacej výhybky. Príjem by som zlepšil možno tou vhf anténou ale aj tak prijímam cez usb dvb tuner. Ak začnú vysielať slovenské stanice tak si kúpim aj dab rádio zatiaľ to nemá význam.
Jaworzynu prijímam škoda len, že z nej vysiela iba mux tvp. Som zvedavý ako to bude keď spustia DVB-T vo VHF či niečo sa podarí chytiť alebo nie.

To mate asi staru STA na VHF III. Mozno niekedy chytis aj Dvbt, lebo je planovany mux8 na 6 kanale.
Este mimo temu. Chytas 34 z Jaworzyny?

Pridávam foto trochu v nižšej kvalite ale podstata sa dá vyčítať.

Lokalita Giraltovce okolie. Príjem z fm zlý záleží od frekvencie jediná ako tak dobre tu ide 90,5 ostatné sú o ničom. DAB signál som objavil náhodou z domácej STA. Nie je nejak nastavená príjem na 50% trochu to seká ale to by sa dalo anténou naladiť.

Kde to presne chytas? V akej kvslite chytas klasicke FM 88,0, 92,0.....107,4?

Inak ide to už naladiť aj na severovýchodnom slovensku zrejme z vysielača Rzeszow Sucha Góra 216928kHz a ďalší totožný obsah totožný na 217088kHz. Obsahuje kanály :
1 PR Dwojka
2 PR Jedynka
3 Radio Rzeszow
4 Radio Dzieciom
5 Radio Rytm
6 PR Czworka
7 Radio Poland
8 PR Trojka
Inak dosah je dobrý ja to doma prijímam na vzdialenosť od vysielača cez 70km v doline DVB-T mi z daného vysielača nefunguje.
Tuner mám usb DVB+DAB+FM program je tam pribalený Blaze Video no neviem prečo ale mi prehráva len rádia Rytm a Dzieciom ostatné seká nedá sa to počúvať zrejme chyba programu v pc.

Dnes som naladil v PL Krosno DAB multiplex polskeho rozhlasu. Poliaci napredujú v rozširovaní pokrytia. Kedy sa dočkáme okruhov Slovenského rozhlasu v dab na Slovensku?

Vidim že dosť slušne zareaogoval v čechach a nemecku Lidl
http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetai…
Podla toho čo čitam vela muziky za malo penez a to doslova.

56 staníc v DAB a DAB+. Najkvalitnejšie vysielajú stanice verejnoprávneho talianskeho rozhlasu RAI a verejnoprávny Vatikánsky rozhlas (96 kbps). Súkromné stanice vysielajú od 48 kbps do 72 kbps, ale skôr tých 48 kbps.

A co vyuzitie pasma DRM na co je dobre???
PS: U nas na Slovensku sa nieco take testovalo...

Pavda, vcera som jazdil po Nemecku a stale som mal pustene radio v pasme DAB. Je to naozaj pecka, pokrytie je kvalitne a jedine kde to nehralo bolo v tuneloch co asi pre to lebo ich este nedokryli. Vo Svajci je to s DAB podobne perfektne ale hleavne ta kvalita zvuku je neporovnatelna oproti FM pasmu. Uz aby bolo to DAB na Slovensku.

vcera son kupil dab radio sandstorm - super prijem satanic vo velmi dobrej kvalite - to sa neda porovnat s nizkou kvalitou FM.
Odporucam jednoznacne digital. Jan z UK.

link do mapy zasięgu: http://mapy.tvradio.cba.pl/Radio/DAB+/Krakow-Chora…

http://mapy.tvradio.cba.pl/Radio/DAB+/Krakow-Chora… 12D našlo na kopci na aktívny dipol vertikálne mimo pokrytia na Kysuciach, v ceste cloní Veľká Rača.

Ahoj, meranie bolo pri vysielači na parkovisku :)

si meral hore v zakaze alebo dole pri parkovisku?

Pekný večer fanúšikom DAB+. Včera sme boli na V.Javorine skúsiť príjem vysielania DAB a potešilo nás že sme zachytili vysielanie českej spoločnosti Teleko na kanáli LP (Lysá Hora – 5kW). Signál bol 75%. Testovali sme to na rádiu Pioneer DEH-X6500DAB.

ja mam doma dvb-t2 prijimac a casto si hovorim ze aku kravinu som to kupil co mi nic navyse nechyti :)

Važený pan ivan z rovnakou prezývkou
Vy ste veru veľmi zlý alebo závistlivý človek ako čítam.
Samozrejme že sa viem vynajsť aj bez vašich pripomienok .Boli sme my dvaja v nejakom kontakte alebo vzťahu ???
Toto je diskusia a nie ventilovanie sa skovany za monitorom.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň