menu
predchádzajúce
nasledujúce
spustiť rotovanie
zastaviť rotovanie

Dobré rádio má unikátne vianočné jingle s hlasmi známej skupiny

| Dobré rádio , Tlačová správa
Dobré rádio predstavilo tento rok viacero noviniek. Počas predvianočného času si však prichystalo ešte jedno magické prekvapenie. V spolupráci so známou slovenskou acapellou For You pripravili spievanú vianočnú zvukovú grafiku, ktorá v poslucháčoch ihneď vyvolá tú pravú sviatočnú náladu. K tomu si rádio pripravilo pre poslucháčov aj špeciálnu vianočnú súťaž.
Dobré rádio má unikátne vianočné jingle s hlasmi známej skupiny

Vianočný čas patrí bezpochyby medzi tie najkrajšie obdobia celého roka. Aj preto si Dobré rádio pripravilo špeciálny darček. Oslovilo na spoluprácu slovenskú acapellu For You, ktorá je známa aj vďaka obrovskému hitu Nenahraditeľná. Ten pripravili spoločne so známou speváčkou Simou Martausovou. Výsledkom spolupráce sú historicky prvé spievané jingle Dobrého rádia. Poslucháči však budú môcť začuť 5 nadaných hlasov nielen v klasickej staničnej zvukovej grafike, ale aj v úvode tých najznámejších vianočných skladieb. Pôjde o špeciálne upravené intrá vianočných klasík od WHAM!, Mariah Carey alebo Mekyho Žbirku a kapely Lojzo. Tie naspievala členka zoskupenia For You Nika Barľáková. „V Dobrom rádiu sa snažíme vždy prekvapiť niečím nečakaným a myslím si, že sa to podarilo aj tentokrát. Vianočná staničná zvuková grafika vystihuje priateľskú až rodinnú atmosféru, ktorú sa snažíme vytvoriť medzi nami a našimi poslucháčmi. Aj novou profesionálnou grafikou chceme dokázať, že Dobré rádio je zrelé na získanie rozhlasových frekvencií,“ uviedol riaditeľ Dobrého rádia Róbert Sedlák. Dobré rádio sa totiž uchádza o 21 voľných frekvencií, aby tak dostalo pozitívne správy do klasických rádií aj na čo najväčšie územie Slovenska.

Dobré rádio spolu s acapellou For You pokrstilo jingle priamo v éteri

V slovenskom rozhlasovom éteri ide o unikátny projekt, keď sa zo zvukovej grafiky stala hlasová grafika. Väčšinu nástrojov totiž „zaobstarali“ priamo hlasy skupiny. „Potešili sme sa, že naše hlasy a tvorivosť sa páči Dobrému rádiu a dostali sme takúto príležitosť zaspievať si vianočné jingle. Najviac sa tešíme vtedy, keď môžeme využiť našu kreativitu a nie sú žiadne obmedzenia. Presne takto to bolo aj so spoluprácou s Dobrým rádiom. Dúfame, že sa výsledok bude páčiť aj poslucháčom,“ povedala Katalin, členka acapelly For You.

Acapella For You

For You sa teší aj z vianočnej albumovej novinky

Acapella For You spolu s moderátormi predstavila novú sviatočnú zvukovú grafiku naživo v utorkovom vysielaní Dobrého rádia, ktoré bolo predzvesťou prichádzajúcich sviatkov. Kapela okrem jinglov zaspievala aj viacero piesní z nového vianočného albumu „Acapella Christmas“, na ktorom nájdu fanúšikovia 12 domácich a svetových hitov. Prvou piesňou, ktorá vzišla z tohto albumu, je acapella prerobená verzia legendárnej skladby Zima na saniach od Michala Dočolomanského. Tá sa ihneď stala na ich Youtube obrovským hitom.

Prekvapenia sa tým nekončia

Krátko po Mikulášovi, konkrétne v pondelok 7. decembra, spúšťa Dobré rádio magickú vianočnú súťaž. Každý deň sa moderátori dovolajú jednému z prihlásených poslucháčov, ktorí budú môcť vyhrať zaujímavé knižné balíčky, ponožkové prekvapenia od slovenskej značky Fusakle a iné skvelé ceny. Stačí počas tohto týždňa počúvať vysielanie Dobrého rádia, sledovať sociálne siete a prihlasiť sa do vianočnej súťaže.

Internetové Dobré rádio šíri pozitívne správy po celý deň

Celodenné vysielanie je zostavené z viacerých blokov. Od spustenia moderovaného vysielania je súčasťou interaktívna dopoludňajšia šou Dobré dopoludnie medzi 9:00 a 12:00. V tomto čase sa striedajú moderátorské dvojice, ktoré svojím živým vysielaním skvelo naladia a zásobia poslucháčov len pozitívnymi informáciami. V Dobrom dopoludní sa striedajú moderátori Michaela Kapráliková, Lenka Miškolciová a Andrej Knap. Od septembra je súčasťou tímu Dobrého rádia aj moderátorská legenda Miroslav „Mirec“ Babják. Dobré rádio spoločne s Mircom oživilo rubriky, ktoré milovali celé generácie poslucháčov, ako je napríklad Áno, nie, neviem. Dobré rádio sa vyznačuje tým, že ako jediné rádio prináša výhradne pozitívne správy. Hudobne sa sústredí na najväčšie hity od 80. rokov po súčasnosť, s dôrazom na hity 90. rokov.

Moderátorka Dobrého rádia Michaela Kapráliková

Dobré rádio možno počúvať na jeho webe www.dobreradio.sk, alebo pomocou rôznych streamovacích aplikácií.

Súvisiace články

Súvisiace rádiá

pridať príspevok  Diskusia k článku: žiadny príspevok

K tomuto článku zatiaľ nie je žiadny diskusný príspevok.
Pridajte prvý príspevok!

Aktuálne články

Počúvanosť
streda, 27.3.2024
1.
20,77%   + 0,23%
2.
18,40%   - 0,71%
3.
11,87%   - 0,22%
4.
9,36%   + 0,08%
5.
8,18%   + 0,20%
Počúvanosť cez web a aplikáciu Radia.sk - 27.3.2024
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2023 (kĺzavé dáta)
1.
16,07%   - 0,08%
2.
14,06%   - 0,09%
3.
9,85%   + 0,31%
4.
8,52%   + 0,30%
5.
7,62%   - 0,40%
MEDIAN SK - Market & Media & Lifestyle - TGI
3. + 4. vlna 2023 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
XI. etapa 2023 - I. etapa 2024
1.
31,5%   ± 0,0%
2.
22,7%   - 0,1%
3.
21,6%   - 0,4%
4.
17,4%   + 0,3%
5.
16,4%   - 0,2%
MEDIAN SK, RADIOPROJEKT, XI.-I./2024
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň
Hranosť
12. týždeň 2024 18.03.2024 - 24.03.2024
1.
Album
Dua Lipa
Houdini
2.
Album
Cyril
Stumblin' In
3.
Album
Ofenbach
Overdrive Ft. Norma Jean Martine
4.
Album
Teddy Swims
Lose Control
5.
Album
Thirty Seconds To Mars
Seasons
34. týždeň 2019 26.08.2019
1.
Album
Shawn Mendes & Camila Cabello
Señorita
2.
Album
Daddy Yankee & Katy Perry Feat Snow
Con Calma
3.
Album
Billie Eilish
Bad Guy
4.
Album
Lil Nas X feat. Billy Ray Cyrus
Old Town Road
5.
Album
Katy Perry
Never Really Over