Diskusia k téme Rádio Goldies

Samozrejme, rádio bude hrať to, čo RTL bude chcieť. A súhlasím, že aj keby väčšina poslucháčov mala iný názor, majiteľ rádia rozhodne. A áno, v internetovej dobe si človek môže počúvať rádia z opačného konca sveta. A áno, hudba z 50-tych rokov je super. No počúvali by ste ju vkuse 5 hodín ? Asi nie, toľko známych hitov, aby sa celý deň neopakovali asi nebude. A tak človek preladi. A bez počúvanosti nebude reklama, bez nej peniaze a bez peňazí stavať rádio so živým vysielaním a celoslovenským pokrytim je ekonomická samovražda. Ale to je môj názor, netvrdím, že sa nemýlim.

Dobre si to napísal.80s and 90s su Classic hits,presne tak.Ale veď uvidíme,no.Hlavne,nech to nieje neustála opakovacka.

To radio bude urobene tak, ako sa to paci Lehotskemu osobne. Ak mate odlisnu predstavu, tak si zalozte svoje vlastne radio.

No je to zaujímavé inak. Ťažko povedať odkedy dokedy je oldies. Môže to mať rôzne skupiny, ale zvyčajne sa sem zaraďuje populárna hudba z 50. až 90. rokov. Hudba 50. a 60. rokov má aj zvlášť názov Golden Hits. 80 a 90. roky Classic Hits. 70. roky sú tak medzi. Môžu sa zaradiť aj do jednej aj do druhej skupiny. Preto aj napríklad Rádio Goldies správne zvolilo názov a správnu skupinu Gold, čiže 50. a 60. roky, ale aj 70. Takže názov sa prikláňa skôr k tejto skupine. Ak rádio vysiela aj jednu aj druhú skupinu, tak sa väčšinou uvádza iba Oldies a to vystihuje všetkých päť dekád. Napr. na Best FM hrajú 60. - 90. roky a oni majú aj v jingloch spievané Gold and Classic Hits.

ak chcú prežiť v tejto ťažkej dobe budú to musieť dobre vyvážiť aby oslovili čo najváčší počet poslucháčov a preto pokladám 80 a 90 roky za prínos pre túto stanicu aby oslovili čo najväčší počet poslucháčov a aj podľa toho čo tu píšu iný je o takéto niečo záujem nielen o rádio ktoré bude hrať 50 a 60 roky !

Ja mám iný názor,ja nepovažujem Oldies za hudbu z rokov 80s a 90s.To už je pre iný štýl rádia,ale nie pre Oldies.Tam považujem Oldies len za 50s,60s a max. 70s.Isty čas som počúval Goldies Radio so Škandinávie cez satelit a tam sa už skoršie ročníky (80s and 90s) nehrali.

Súhlasím s názormi nižšie, že za oldies možno považovať hity staršie ako 20 rokov a uvítal by som preto aj 80-te a 90-te roky. Dnešné silné populačné ročníky narodené okolo roku 1980 sú dnes štyridsiatnici a budú asi viac poznať hudbu 80's a 90's a ich počúvanosť je pre rádio a reklamné agentúry dôležitá. Preto súhlasím s oldies 80's a 90's.

Na túto stanicu sa dosť teším a verím,že to bude skutočne Oldies rádio, s 50s,60s and 70s.A nie ako Vlna.To má od Oldies veľmi ďaleko.Absolutne sa prestali hrať fakt kvalitné Oldies pesničky.Ked chcem počúvať momentálne kvalitné Oldies,tak musím počúvať len zahraničné rádia.Este,že viem počúvať aj Rakusanov na VKV,Rádio Niederösterreich ci Radio Wien.Len prosím Goldies,aby nehrali tie odrhovacky typu Elán a pod.,lebo toto nemá s Oldies čo spoločne.Ked SK a CZ,tak radšej staré šlágre.Aj staré Repete pesničky slovenské si radšej vypočujem,ako to čo hrá Vlna.Drzim Oldies palce,dúfam že budú mať pestrý playlist a nie 300 pesničiek dookola.A kľudne by mohli zahrať aj nemecke, francúzke či talianske.Dufam,že frekvencia v Bratislave bude tiež čoskoro :-) :-)

ako možeš na toto vobec pomyslieť ? To vážne si myslíš, že nejaká slabučká mestká frekfencia o totálne zanedbatelnom výkone 0,1 kW zrujnovala rádio?

Prikláňam sa k názoru rozšíriť program o hudbu z 80-90 rokov pridať moderované relácie a budem vás verný poslucháč B1 som mal veľmi rád!!! Ak sa priblížite k nemu bude to super!

Keby súčasná Viva zostala pekne v BA, možno by nemala také problémy ako má. Myslím si. To isté môže byť s Goldies, nebude podľa môjho názoru správne snažiť sa získať čo najviac frekvencií

Tak sme sa dočkali. Konečne poriadne rádio! Som nesmierne vďačný Vám a strašne sa teším, že konečne niekto založil takéto rádio. Lebo odkedy tu nie je Viva, tak to oldies je nič moc.
A nadviazať na Twist, B1 či Best by bolo super. To teda boli legendárne rádiá, ktoré vedeli čo ponúknuť. Ja vôbec nie som cieľová skupina tohto rádia, lebo mám iba 19, takže slogan pre mňa neplatí, ale hudbu z 50. až 70. rokov milujem. Takisto aj 80. a 90. roky. Len škoda, že ste iba regionálne rádio. Mali by ste sa pokúsiť aj o viac frekvencii na Slovensku. Ja si myslím, že po tomto ťažkom období mnohé rádiá zaniknú a budú voľné frekvencie. Takže ja by som určite išiel do toho keby sa dalo. Tak ako to robí súčasná Viva. Začala iba v Bratislave a okolí a teraz je skoro na celom Západnom Slovensku. Držím Vám palce!

Možno práve takémuto testovaciemu spusteniu sa bude dať pred ostrým štartom vychytať všetky muchy ! Jena prvá a dôležitá : Hráme aj 70s , tak ako sme to deklarovali na RVR ( vratane 60s, 50s ) ! Snažíme sa oprášiť moju srdcovku B1, ci Best v pôvodnom formáte ! Logo bolo vybrane na fb hlasovani aj s pomlčkou :) A fakt ( este raz ) vďaka za podnety tu z diskusie ( teraz je ozaj čas na pokojnú a kvalitnú pripravu ) ! V archive mame este skvosty z cias Twistu ( vtipkaren Majdy Pavelekovej ) , ci Talk show Karola Polaka a mnohe ine ! Napr aj Lyrove piesne zahr hosti :)

Na tej stránke majú trocha iné logo bez písmena G. Ale podľa mňa to tak lepšie vyzerá. A tá pomlčka hity - pri ktorých sme vyrastali nedáva zmysel. Mala by tam byť čiarka. Ja by som ako pôvodný slogan dal čo som už aj počul na Goldies že "Najlepšia hudba pre najlepších ľudí". To by bolo podľa mňa lepšie, vhodnejšie a viac by to vystihovalo rádio.

Uz maju aktivny web aj zo streamom na stranke :-) :-) http://www.radiooldies.sk/

Vidím, už majú aj logo, trochu gýčové, ale to je najmenej, len aby hudba bola dobrá a pestrá. Už len playlist chýba.

Majú aj 92,8 Trenčín, ale tú budú môcť spustiť až po skončení Muziky po 13.12.2020. Navyše vysiela iba na 1 smer, na Nové Mesto a smerom na sever hrá len po Dubnicu a potom ďalej už len v autách. Goldies by mohlo požiadať preloženie na Hrad, alebo na Kozí Vrch, lebo je škoda, keď pol kW ide iba na 1 smer. Ak sa im nepodarí preložiť ju, môžu si hľadať pre Ilavský okres, ktorý má cez 60 tis. obyv. nový kmitočet.

Dávam palec hore konečne rádio ktoré by mohlo zaujať iac poslucháčov pridal by som ešte 80 roky a bolo by to ako stará Viva inak držím palce a na jeseň požiadať o frekvencie po jazze!

Áno je to bez basov a dosť tiché,ale tak je to testovacie vysielanie, takže to určite pôjde časom ako má.Ale ako sa som na rádiu Goldies započul tu starú znelku rádia Best,tak som sa doslova vrátil o pár rokov nazad,keď rádio Best začalo vysielať a trocha som si zaspomínal :-) :-)

ten stream je akosi po tichu a žiadne base .Dufam že to odladia čoskoro ... ale vidim že to maju v umysle rozehnuť vo velkom.Počut oznamovanie frekvencii takmer po každej pesničke ( Prievidza,Novaky 89,6 )

Podľa mňa zbytočne veľa prvkov v tom logu. A nechápem znaky pohlaví a tú pomlčku v claime. Čiarka by bola vhodnejšia a gramaticky správnejšia.

V tomto poste majú logo Radia Goldies
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=101579…
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň