Diskusia k téme Rádio Goldies
V utorok 28.10 bola stále nosná,čo mám najčerstvejšie info.
Len pre doplnenie,95.0 po Dobrom Rádiu vypnutá, tiež tak po Rádiu WOW len šum.
Trenčín je frekvenčne vyľudnený.
V základe ako popísal Jazz_Laco
Nosná - presnejšie (technicky) sa jedná o aktívny vysielač na určenej frekvencii bez akejkoľvek modulácie - ticho. (zvuku či dát RDS)
Preto sa upresňuje pri poruchách či sa vysiela len nosná alebo nosná + RDS (možno vidieť v rôznych diskusiách).
V prípade že sa vysielač úplne odmlčí, konštatuje sa úplne vypnutie (čo sa zavše zamieňa a niekto o výpadku modulácie hovorí ako o "vypnutí" čo je nepresné. Vtedy je vhodnejšie popísať stav ako "výpadok (napr. Fun, 104,0 BB - výpadok. Ide len nosná)
Je to vlastne zapnutý vysielač a nepretržite sa vysiela základný signál bez zvuku zo štúdia.....
Vypnutá v zmysle nosná, pretože tá išla /často/ ešte aj po odňatí frekvencie rádiu. Ale nemá odsledované, kedy stíchla úplne.
V prípade Martina by už ani nosná nemala ísť, keďže freq je už odobratá....
Toto rádio by už tiež mohlo zhasnúť. Ostala im jediná frekvencia, ktorá viac nevysiela ako vysiela.....
Som prechádzal Trenčínom a mám pocit zníženého výkonu (menší dosah a vypadávanie signálu aj v meste). Počúvateľné bolo po Svinnú a teraz len kým som sa neprehupol cez kopec. Tiež sa mi zdá horší zvukový prejav, akoby bez úpravy.
Má niekto podobnú skúsenosť?
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2025 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň