Diskusia k téme Radio Jazz
To je ten západ, kde je príjem zlý, to znamená že Karlovka. Dúbravka, Lamač, DNV. Hodil by sa nejaký menší vysielač v Dúbravke, s výkonom okolo 30 až 50W na frekvencii 92.6 v rámci jednofrekvenčnej siete. Ktovie, či by ho Rakúšania a Česi schválili......
Tržby spoločnosti boli 39 999 €
Zisk 1 994 €
Treba dodať, že firma má aj iné aktivity, ako len rozhlasové vysielanie.
Rádio Jazz vysiela v Bratislave na FM, a to konkrétne na frekvencii 92.6 MHz s výkonom 100W. Príjem na východe je ohraničený Miloslavovom, okrajom Senca a Pezinkom. Smerom na západ je to horšie.
Pokiaľ máš rád tento žáner a nechceš reklamy a ani moderovanie, si na správnej adrese. Nerátaj, že by sa niečo zmenilo v budúcnosti, keďže rádio financuje majiteľ z vlastného vrecka.....
Hodnotis aktualny moment. Neboj sa ty NICOHO. On sa v zozname neplaticov zase objavi. Potom ti to PRIPOMENIEM.
Tamtie co spominas, to ti nerozhovaram, to su TRAGEDI.
Valihora si uz poplatil poplatky za frekvenciu?
Dost dlho figuroval medzi NEPLATICMI.
A to, ze si neplni zavazky nacas, tak si pozri jeho druhu firmu.
SUMA JE NEPODSTATNA, IDE O PRINCIP.
Ročné prevádzkové náklady rádia Jazz sú asi 15.000 eur - poplatky SOZE, energie, internet a vysielač. To nie sú veľké peniaze? Pre mňa je dôležité to, že prináša niečo iné, ako podpriemerné Dobré Rádio, Goldies, WOW alebo Best, ktorým neustále vypadávajú vysielače, nie sú schopní zabezpečiť ich servis, o spustení pridelených frekvencií ani nehovorím....
Ak si rádio nevie zabezpečiť peniaze na prevádzku 20ich vysielačov prostredníctvom príjmov z reklamy alebo SMS hier, tak asi niečo robí veľmi zle. A takých rádií je na Slovensku priveľa....
Praveze pocet je velmi PODSTATNY!
Principovo tuto jednovysielacovu SAMOHRAJKU nemozes porovnavat s inymi radiami.
Vies ake su naklady na prevadzku vysielacov?
X-KRAT vyssie! Za X si dosad pocet vysielacov, ktore ma radio.
Preto sa moze pan VALIHORA hrat na vysielatela, lebo na to nemusi vynalozit velke peniaze.
Ved to radio nema ani len vysielacie studio.
Tak to nabude napis poriadne "Na rozdiel od niektorých rádií platí načas a NEVYPADAVA MU VYSIELAC".
Žeby až jeden?
Pozri sa do okolitých krajín, či tam majú rádiá, kde vypadávajú vysielače.....
Na rozdiel od niektorých rádií platí načas a nevypadávajú mu vysielače.
MAS TY VOBEC PREDSTAVU, KOLKO VYSIELACOV MA JAZZ?
A čo sa týka pomenovania "zabudnuté rádio" tak Jazz rádio nie je určené pre ľudí ktorí počúvajú Kaliho. Predpokladám, že pre rôzne jazzové improvizácie nebudeš mať pochopenie ani Ty. Poslucháči Jazzového rádia sú väčšinou vzdelaní a kreatívni ľudia, ktorí trávia svoj život aktívne a nie sledovaním farmy a podobných sociopatických relácií. Až sa Ti koncom roka podarí navštíviť Bratislavské Jazzové Dni, zistíš, že s návštevníkmi nebudeš mať spoločné nič.....
Možno je Martin Valihora amatér (čo sa týka hudby, tak jeho profesionalitu spochybniť nemôžeš), ale ponúka niečo iné ako ostatné rádiá. Na rozdiel od niektorých rádií platí načas a nevypadávajú mu vysielače. Dáva do vysielania každoročne z vlastného vrecka tisíce eur. Asi dostane nejaké upozornenie, keďže sa mu to nezvykne stávať.....
Predpokladám, že vecičku typu Audio Logger asi nevlastní - zariadenie, ktoré zaznamenáva vysielanie až po dobu jedného roku, stojí približne 3.500,- €. Je otázne, koľko iných menších slovenských rádií takéto niečo vlastní.....
Aby to nevyzeralo, že ho obhajujem, tak vadí mi napríklad neexistujúca web stránka a chýba mi aj moderované vysielanie - aspoň dva bloky - ráno a večer. Vzhľadom k tomu, že nemá žiadnu reklamu, sa takéhoto niečoho v najbližšej dobe nedočkáme.....
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2025 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň