Diskusia k téme České rádiá

ČRo1=Radiožurnál....asi najlepšie rádio, potom aj Dvojku-Praha či ČRo 3 Vltava a Reginu Ostrava. Z komerčných Frekvence1 a Helax937 :)
Ako ešte pred cca. 10 rokmi som mohol povedať, že slovenské rádia boli podstatne lepšie ako české, dnes to už neplatí.

kto v bratislave a kde konkretne dokaze prijimat 88.1 orion z pradedu?

Ja počúvam sem tam F1 - 104,5 Mhz a Impuls - 87,60 Mhz. Vysielač Brno - Kojal.

presne len tie žanre ktoré moje v mojom regione chýbaju a hlavne su moderovane žiadne samohrajky ako v Sk
Radio HEY 96.8.MHz Brno
Radio Sky Rock Hana 100.2 MHz Prostejov
Rock Max 89.6MHz Zlin
cez internet Radio Gold
a v piatok noci KissHady diskopribeh s Michalem Davidem a Martinen Hajkem

Helax a Cas Rock, pocuvam prevazne cestou cez Cesko a Polsko (kvalitny signal skoro az do Katowic), obcas aj cez net...

Radiozurnal, Praha-Dvojka, Vltava.CRo Ostrava a CRo Olomouc a potom rad este Helax a Frekvence 1. Impuls moc nemusim,...a ide aj kopec inych CZ a PLO stanic :)

Ja počúvam:
Impuls, ČRo 1,2 keď sa dá tak aj 3 a BRNO.
Skor velmi rad Rakusakov takisto madarov a chorvatov ked sa da.

90,3 Kiss Publikum som počúval, pokial nespustili 90,2 Rádio Piešťany. Inak Rubi, sem tam Hana, Jih a F1. Hlohovec

Ja pocuvam takmer cely den cez net RockMAX, obcas BEAT. Slovenske radia nepocuvam takmer vobec, jedine v aute viva.

...cez internet Impuls, ČR Rádiožurnál aj na dlhých vlnách v kuchyni. České rádiá majú oveľa lepšie spravodajstvo, nepapagájujú, ľudia sú kvalitnejší a hovoria spisovne česky, čo je niekedy dôvod, že ich radšej počúvam, ako tie naše.....

já počúvam z každého trošku,no hlavne slovenské rádia,potom české,rakúske atď.

ceske (a rakuske) radia pocuvam ovela castejsie a pravidelnejsie nez tie slovenske

Ja si občas naladím ČRo 1 Rádiožurnál alebo ČRo 2 Praha/ČRo 6. Na ČRo 2 mám obzvlášť rád program maliara pána Jiřího Anderleho Láska za lásku, v ktorom si spomína na svoje detstvo na dedine. Na ČRo 6 sa mi zasa páči historický program Portréty. ČRo 1 Rádiožurnál si zvyknem naladiť väčšinou v nedeľu predpoludním, keď na SRo 1 nie je nejaké pre mňa zaujímavé vysielanie, napríklad nejaké rozprávky, z ktorých som už vyrástol vzhľadom na môj vek :D.

To ste hadam srandovali s tym, ze ceske radia maju lepsi zvuk, ako slovenske??? To sa potom moc FM zvuku asi nerozumiete, ked pisete taketo veci :-)

napr. Frekvence 1, ale keďže mám rád hudbu takmer všetkého druhu, tak nevadí mi napr. ani Kiss Publikum..to je tanečne zamerané zlínske rádio. A keďže sa zaujímam o Rádiá, tak zvyknem aj iné počúvať zo zvedavosti niekedy. Napr. viem, že brnenské Rádio Krokodýl hrá 1 skladbu max. raz denne.

DJ Catman,ten zvuk robis kvalitny ty,ako technik za mixpultom v studiu.Som rad,ze si tento stary problem spomenul.Bodaj by bolo viac takych "vnimavych" ( neber ten vyraz ako posmech,ale ako fakt,ze mas dobre usi ) Je to choroba 90% SK radii.Akosi im to tam nejde, zladit hudbu a hovorene slovo.Uz ma to aj trochu hneva,ked mam pocuvat musicku,do toho vstupi moderator,pripadne reklama a ja ine nerobim,len stisujem,alebo zosilnujem hlasitost. Uz koncim,lebo ma z toho trafi...

a este sa mi na ceskych radiach paci ten zvuk. maju to jednoducho lepsie vyladene. resp. slovenske radia rozumeju pod pojmom "dobry zvuk" ine vyladenie procesorov ako ceske radia a myslim ze ceske radia maju tu definiciu "dobreho zvuku" ovela lepsiu. ovela prirodzenejsi je ten zvuk v porovnani s vacsinou slovenskych radii.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň