Diskusia k téme Rádio Beta

Pôjde Beta do budúcna rozširovať pokytie aj smerom Dubnica, Ilava? Nejaký 150 W - 300 W vysielač v Dubnici/Ilave by pokryl husto obývané Považie až po Púchov a nadviazal by na trenčiansku 104,3 MHz, ktorá sa na smerom na Dubnicu rýchlo stráca a navyše veľa ľudí cestuje odiaľ do TN, za prácou, nákupmi, vybavenosťou.

...zameniť frekvenciu výberom z tých slabších a vrátením tej silnej. Len komu by sa to chcelo robiť. Alebo tú silnú nedegradovať.

Podme k faktom. Bola v licencnom konani vypisana frekvencia 90,5 na 2kW? Bola. Degradovala Beta frekvenciu na zlomkovy vykon? Degradovala. Prekoordinovala Beta frekvenciu na ine miesto? Prekoordinovala. Tak sa opakovane pytam - preco nesiahla Beta v licencnom konani po frekvencii s nizsim vykonom a nenechala tuto silnejsiu niekomu inemu, kto by ju dokazal prevadzkovat naplno? Mali na vyber dalsie 3 frekvencie s vykonom od 250 do 500W. Bolo by to ferovejsie. Treba si priznat, ze toto ste v Bete pokaslali a zabili dobru frekvenciu.

Z vlastnej skúsenosti môžem povedať že väčšinou je to o podmienkach nájmu. O tom kde budú umiestnené vysielače my (bežní ľudia) nerozhodujeme. Je to vec medzi majiteľom radia a prenajímateľom. Pokiaľ RÚ vydá prevádzkové povolenie aj na nižšiu lokalitu tak zrejme vyhodnotil, že nedôjde k zásadnej zmene. I keď pravda je, že v niektorých prípadoch by mohli byť tvrdí a viac si stáť za svojim pôvodným rozhodnutím keď sa to koordinovalo, hlavne ak ide o frekvencie nad 1kW.
V tomto pripade je sice 2kW ale treba povedať aj to, že je tam veľmi silné obmedzenie smerom na Sliač, až -25dB.

Koordinacia bola na stoziar Satro - vyska 30m. Ani dnes to tam nie je umiestnene. To je v poriadku? Ziar nad Hronom je tiez podla koordinacie?

Radio one udajne dlhodobo porusovalo zakon. Skoordinovane to bolo ovela nizsie a oni to dali uplne hore na stoziar nad obec horne prsany a nikto si to nevsimol. Ak by to tam beta dala, tak moze dostat pokutu lebo je to vyssie. Z tohto dovodu to nikdy nebude mat taky dosah ako One. Vsetko je o vyske.

Ja teda nerozumiem jednej veci - podla dostupnych informacii ste umiestnili vysielac pre BB na budovu obecneho uradu obce Horne Prsany. Tym padom mozeme zabudnut na povodne povolene 2 kW. Kedze ste vysielac stiahli zo stoziara do obytnej zony, predpokladam vykon max 400-500W. Preco plytvate potencialom? Preco ste nesli do niektorej slabsej frekvencie? Pre BB boli v case licencneho konania volne 3 alebo 4 dalsie frekvencie s nizsim vykonom. Preco ste umyselne znicili dobru frekvenciu? Vyskusala som vase radio a uz dnes viem povedat, ze signal je slabsi ako za cias radia One. Mimochodom v case pisania tohto komentara frekvencia v BB nefunguje.

Ahojte. Áno, dnes sa nám úspešne podoralo spustiť nové frekvencie. Zatiaľ len ako testovaciu prevádzku, budeme monitorovať prípadné chyby. Budeme radi aj za prípadnú spätnú väzbu.

Skutočne vysiela, zachytil som ju i pred Kauflandom v Banskej Bystrici pri hl. železničnej stanici.

Dnes podvečer nám zapli Rádio Beta na 91,4 MHz ZH

Zvolen - Stráž
Žiar nad Hronom - mestský úrad
Horné Pršany (BB) - obecný úrad

Ano islo nedeľu ale vypadlo a robil to kamoš z rádia wow predchádzajúceho radia a teraz nie nejde a montoval antenky na hornom prsany, obecný úrad he tam problém s internetom.

mozem potvrdit, pocul som to aj ja v ten den. dnes uz nie a teda pridavam sa ako chuj dementny cislo 2. prajem panovi s prezyvkou "man" vela dusevneho zdravia.

Dakujem za objasnenie. Takze nic nie je spustene. PeterDX je jednoducho debil.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň