Diskusia k téme Rekordy

Tiež si prihodím jeden "mobilový" z minulého týždňa: Svrčinovec, Závršie - turistický rázcestník neďaleko tamojšej kaplnky - http://mapy.hiking.sk/?x=18.8013&y=49.4745 Signál v rôznej kvalite bol aj po ceste smerom na osady nad Čiernym.
101.8 MHz, Rádio Viva, Bratislava/Kamzík, 100 kW, 190 km
O kúsok ďalej, na vrchole kopca (585 m. n. m.):
97.4 MHz, Frekvence 1, Pardubice/Krásné, 100 kW, 224 km
Prijímač absolútny low-end (Nokia 2730).

Včera som išiel na kopec Veľká Homoľa a:
103,0 MHz Radio Zachód- Zielona Góra/Jemiolów 100 - 120 kW 469km!
Signál čistý bez PS (RDS) cca. 7 sekúnd.
103,0 MHz Rádio Krokodýl Brno/Hády 5,8 kW 108 km
Aj s PS KROKODYL.
Dnes:
102,6 MHz Rádio Devín Banská Štiavnica/Sitno 5 - 20 kW 108 km.

V sobotu 6.10 krátko po 21.30 sa mi podarilo zachytiť úplne čisto rakúske rádio Krone Hit na frekvencii 105,8 MHz. Lokalita Žilina - Solinky. Prijímač tranzistorové rádio Panasonic RF-544.

to MUSIC FM malo byt vzdialenost 150 km a nie 150 kW! :)

juventus bol na 89,5 do 1.2.2012... je to vysledok rosad na budapestianskych frekvenciach ako pokracovanie vysachovania Slager radia a Danubiusu z eteru...

na 89,5 v Budapesti bol kedysi Juventus. Toto som nejako nepotrehol, kedy prebehla zmena?
Juventus teraz vidim podla frekvencia.hu len na 103,9 a aj to s mizernym vykonom.

Dik, mne to robi dobre ked sa o tom mozem s vami podelit.
V KE som byval, sem tam tam pridem. Momentalne byvam v Grobe.
Este doplnam zo vcera:
89,5 MHz MUSIC FM Budapest - Széchenyi-hegy 77,60 kW 150 kW a:
90,1 MHz Rádio Slovenko- BB-Suchá hora 100 kW 137km v zlepšenej kvalite.
P.S.: Idem trochu oživiť tému Koľko sa dáu vás naladiť rádii? Dufam ze nebudem sam.

veď tá rubrika je o tom, čo sa komu podarilo zaujímavé chytiť, a kedže asi momentálne skúšaš viacej ty niečo chytiť a darí sa ti, tak je fajn, že sa o to podelíš. Ja si to rád prečítam :) Ps: Chytáš z dvoch rôznych lokalít? Košice? Grob?

Dnes ráno:
91,30 MHz ČRo 1 Jesenník/Praděd 20 kW 206 km čisté mono.
Ch. Grob
P.S. Ak tu niekomu vadí že tu píše toľko príspevkov za sebou (aby ste ma neoznačili za spammera) tak môže kľudne sem napisať.

Dnes:
102,50 MHz Radio Romania Actualiti- Baia Mare/Mogosa 222km 60kW
Úplne čisto aj s RDS "RRACTUAL"
Príjmač iPod 5 s anténou drôt od slúchadiel omotaný okolo sušiaka na oblečenie a 3 stoličky :D
Košice

Práve teraz mi ide:
95,40 CR 3-Vltava Jihlava/Javořice 20 kW 181 km!
Ide na skoro čisté mono.
Včera ešte:
95,20 Radio Oberosterreich Linz1/Lichtenberg 100 kW 226 km!
Ale signál veľmi veľmi slabý v zmiešanine ČRo 1 a E2.
Toto na interiérovú anténu ovešanú drôtmi.
Lokalita príjmu: Chorvátsky Grob - Čierna voda.

Citlivosť má dobrú aj u FM.V popise chýbalo info o L pásme,Lysa hora vysiela v L pásme,ide bez problémov,na niektorých miestach.Nemecké DAB v III .pásme ide(na kopcoch na Kysuciach),len pri zlepšených podmienkach.Predvoľby 8 pre DAB, 8 pre FM,batériu 5,5V DC treba dokúpiť(nabíja sa podobne,ako mobil).

ako pozeram je to take prenosne radijko.. ma to dobry prijem? btw nejake svetove skenery all-band sa nerobia aj s DAB?

PURE ONE mini :III.pásmo+L pásmo+FM/ v DAB,DAB+

Radia do 95,5 MHz nie su preklopene do OIRT, ale jedna sa tu o tzv. zrkadlovy prijem.
http://en.wikipedia.org/wiki/Image_frequency#Image…
V pripade VKV prijimacov je medzifrekvencia 10,7 MHz, t.j. kazdy signal sa objavuje (aj ked s mensou silou v zavislosti od kvality vstupneho ladeneho obvodu) o 21,4 MHz nizsie. 95,5 - 21,4 = 74,1 MHz, co je priblizne hranica, kde dosiahne bezny VKV prijimac v pasme OIRT.

Dnes ráno sa objavovali Nemecké rádia v DAB+:BR-Klasssik,BAEYRN plus,B5 plus,ANTENNE Top 40,ANTENNE Info,Absolut relax,RT1 IN THE MIX,ROCK ANTENNE,Radio Galaxy,on 3-radio,MEGARADIO BAYERN.V DVB-T 28 k ZDF,ZDF info,3sat,neo/KIKA.Lokalita:kopec Žiar(869)Kysuce.

Všetky rádia, čo sú v pásme VKV 2 do cca 95,5 MHz sú preklopené aj do východnej normy VKV 1.

To nie je DVB-T ale klasicka sila signalu napr. radia FM.

A teraz som už po druhý krát chytil Fun (naše) na 94,6 MHz (a to tam nevysiela)
Chorvátsky Grob - Čierna Voda

Už od rána mi ide niečo na 5. a 6. kanáli VHF DVB-T. Sila signálu 70-80% ale nejde mi naskenovať. Anténu mám interiérovú Vivanco TVF 10 s 15dB zosilňoačom (pustený naplno). (DVB-T sa nevenujem veľmi tak mam len taku antenu)

dnes sa mi podarilo zachytiť v Turanoch nejaké radio na89,6Mhz a 91,5Mhz rakúske O2-niederostereich.Pridal som vlastnoručne vyrobený odladovač a ono to pomohlo.škoda že už od toho nemám schémy.

Nazdar, dnes to od rána krásne ide z poľska, a to hlavne severovýchod od Šarišských Michalian, začnem rádiami:Najlepšie ide vysielač Lublin piaski a z neho 89,3 MHz RMF, 102,2 MHz Rádio Lublin, 107,0 MHz rádio Zet všetko v kvalite čisté mono.Taktiež vysielač Ležajsk Giedlarowa 95,0 MHz Zet a 101,8 RMF. Zlepšenie je aj v príjme vys. Kielce a všetkých rádií z neho. Čo sa týka TV analógu z poľska, tak dnes išli bežne nechytateľné TV a to vysielače k.23 TVp2 Lublin, k.26 TVp1 Ležajsk, k. 36 TVp2 Zamosc a najlepšie kanál 39 TVp INFO aj vo farbe a TX.Zaujímavé je to, že to ide aj teraz hoci v horšej kvalite, takmer celý deň. Jozef
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň