Diskusia k téme Vysielače

Je to zaujímavé ale niekedey naladím niektoré rádio lepšie z inej frekvencie lepšie ako z tej ktorú mam bližšie napriklad radio ONE a rádio YES obe rádia s vykonom 0,25 kw od Topoľčian som vzdialený 13 km a od Nitry 47 a One naladím lepšie teda výborne asj s RDS a taký Expres na Topoľčianskej frekvencií s výkonom 0,50kw nedokážem vyladiť ale na Novozámockej frekvencií 89,7 s výkonom 1kw pekne bez šumu aj s RDS

Nevie niekto, prečo mi v Bratislave nehrajú tieto rádiá: Okey, Viva, Expres, Fun a Slovensko? Je nejaký výpadok?

OK, takze podla udajov letcov:<br />
Krizava 116m<br />
Kamzik 197m<br />
Kralova Hola 137,5m<br />
Dubnik 310m<br />
Sucha Hora 310m

V zoznamoch vysielacov sa neudava vyska stoziara, ale vyska nad zemou, v ktorej je umiestneny *stred* antenneho systemu. Ked je tam antennych systemov viac (co je na vacsine velkych vysielacich stredisk ala Krizava a Sucha Hora), logicky maju rozdielne vysky stredu anten. Udaje o umiestneni anten ma TU, o vyske stoziarov napr. letci.

Aké skutočné výšky dosahujú naše vysielače?
Na mnohých miestach je udávaná výška, no tá sa líši. Suchá hora má napríklad stožiar vysoký 230, no podľa iných až 290 metrov. Podobne tak Krížava - 60 alebo 120 m?
Tak kde nájdeme pravdivé údaje?
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň