Diskusia k téme Vysielače

Záujmová oblasť pokrytia rumunského vysielača určite nebude okolie Košíc a pokiaľ ten náš vysielač neruší ich vysielanie v Rumunsku, nie je dôvod nepovoliť ho. Ak prešla 90,8 u nas - V. Javorina vs ZA, potom takéto "kolízie" nestoja za povšimnutie :)

Detské rádio z vysielača Drienov 102,7 MHz vertikál mi úplne zrušilo moju obľúbenú DX frekvenciu 102,7 MHz, kde išlo rádio EUROPAFM z rumunského vysielača Zalau. Podľa tohoto rádia som si kontroloval podmienky z juhu. Inak aj na 102,5 MHz v Košiciach je frekvencia blokovaná tým istým Detským rádiom , kde ide RadioRomaniaActual aj s RDS! Niekto ,kto koordinoval tie 102,5 a 102,7 je asi zaujatý proti Rumunom alebo čo.

Ano je po odstavke z Dubnika od včera 12:30 hod. Uz zapli z Dubnika aj ja so mnou zlepšenie pocítil ako ide m27 a ty si odkiaľ akého mesta - Dedíny ja zo záhradného, áno mali včera poobedňajších hodinách spustiť Dubník som im písal stredu večer a odpísali vo štvrtok ráno tak tak bolo hej. To detské rádio na 102,7 dohodnúl nájomca c priebehu maja až začiatok júna a spustili a namontoval techniku oto tache, takže malo by ísť z Prešov, Drienov - vodojem ešte to pokúšam dnes aj pondelok, zistij ako ide medzi KE a Po.

Zrejme už bude po odstávke a rádia už vysielajú z Dubníka. Všimol som si rapídne zlepšenie signálu oproti tomu ako to išlo z Makovice. V podstate hodnoty signálu sú na úrovni z pred odstávky.

Túto poruchu môže spôsobiť blbnúce napájanie (alebo samotný zdroj v HW - konkr. procesor). Keďže vypadávala asi aj nosná, tak je to napájanie ako také

Regina Východ spopradicke kratke vypadky niekolko sekund na FM 89,3 Bardejov nasledne pri nabehnuti stlmenie zvuku a postupne nabehnutie do normalu

Dnes zlepšené podmienky, celkom počúvateľne mi pri Žiline hral Kahlenberg - 99,9, 97,9 a 92 MHz, no tiež 270 km vzdialený Jauerling (Sankt Polten) a jeho 97 MHz. Zaujímavé, že Kamzík (ne)hral ako vždy - teda len veľmi náznakovo. Lepšie hral tiež Zlín a Hodonín.

Seoul City Skyline, The best view of South Korea:

Tá mapa je plná chybných údajov a kopec údajov tam ani nie je...

Mal by existovať limit 6 mesiacov od právoplatného pridelenia frekvencie radou, povinnosť spustiť vysielač. Ak to rádio nedodrží, frekvencia sa automaticky odoberie a bude možnosť sa o ňu znova uchádzať v najbližšom výberovom konaní.......

Obstojne mi išlo v aute po BA rádio Slovensko 91,2 a Európa 2 95,2 zo Zoboru.. inak som počúval rádio Best, ktoré je teraz pre mňa hudobne dobre nastavené čo sa týka oldies rádií.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň