Diskusia k téme Mobilné siete

Nie, neskúšal..inak častokrát sa mi stáva, že zachytím mobilný signál zo zahraničia, ale tamojšie DVB-T nie..

Pred necelým týždňom v sobotu som bol na Veľkom Choči pri Valaskej Dubovej a bol tam signál poľského ORANGE (predtým IDEA) mobilného operátora a poľského T-MOBILE (predtým ERA) mobilného operátora.
Pekný prehľad mobilných sietí v Európe.. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mobile_networ…

aha - tak to som bol v omyle :) dakujem za info ;) btw my sme davnejsie daco chceli riesit .. ty si tusim z ruzinova nie? o co islo?

Dik. PS nemôžem sa skontaktovať s Jirkom, nevieš kde je?

cdma EVDO v pásmu 420MHz, neslučitelné s gsm.

Ako sa vlastne ten Ufon šíri. Vôbec mi ho medzi sieťami neukazuje, pri tom by mal mať vlastnú sieť.

to je ten tzv. virtualny mobilny operator nie? nieco na sposob ufonu v cechach len tu odoberaju ti operatori sluzby od o2/orange to jak keby som si prenajal transparentny opticky okruh alebo vyuzival dsl od t-comu ako to maval napriklad slovanet..

Svietenie:
NAYMOBILE - SK
TESCO - SK
SWAN - SK
o O2 ani zmienka.
Pri roamingu:
UA-KYIVSTAR
NAYMOBILE - SK

Tak to svieti na displeji ako je to v nadpise žiadny Orange.

Pri Tesco mobile alebo Funfon,NayMobile a pod. sa zobrazuje na displeji názov operátora O2-SK alebo Orange. Alebo Tesco,FunFon a pod.???

Skôr by som privítal nový MUX ako ďalšieho operátora. Už ich je dosť. Pri čítaní toho čláku ma napadla otázka: Čo je vlastne operátor? Podľa mňa máme 7 operátorov, z toho 4 využívajú sieť O2 a národný roaming T-Mobile mimo krajských miest. 2 sieť Orange a 1 sieť T-Mobile. 4. operátor je v prípade Slovenska Naymobile.

na stránke telekomunikačného úradu SR sa môžeme dozvedieť aj to, že operátori sú hyeny
http://www.teleoff.gov.sk/index.php?ID=45
(hneď prvý príspevok)
samozrejme to už uvedené nie je o akých operátorov hyeny ide, či mobilných, či káblových, či akých...

Pri ceste do Karlových Varov som si všimol pri ceste BTS stanicu umiestnenú na stĺpe elektrického vedenia.

V SI ide všetko české. V Hodoníne ide z SK najsilnejšie T-Mobile SK.

pořiď si mobil co umí monitoring a zjistíš i vzdálenost k BTS :-)
Jináč aktuální postřeh z SK, v centru Skalice na náměstí plný kotel T-mobile CZ, normálně jsem volal. Jasně, je to 3 km k BTS-ce :-) Ale tak... jo no, Skalica je takový cucek přímo u hranice, tam chodí všechno. A trochu za kopcama od zbytku SK, tak to tam neruší.

Napíš mi e-mail, nechcem zdržiavať diskusiu.

Na Podčičvianskom hrade ide MTS-UA. Bez prihlásenia. Na Hrade Nevicke Medzi Užhorodom a Perečínom zas všetko naše aj s prihlásením. V Užhorode je veľmi ťažko chytiť SK siete. Pre Epicentrom a Novou liniou ide Orange SK zo Záhora. Ináč je všetko zarušené UA sieťami, pretože v Užhorode je spustu BETEESIEK.

A čo že máš Orange SK, cez roaming to ide. No ide to len v Snine v Belej a smerom na západ už nie. V Humennom som na kopci chytil Kyivstar, no bez prihlásenie. Life je v Snine okolo 2 rokov, predtým nebol vôbec. Na hranici Ubľa boli ešte pred 3 rokmi iba MTS vtedy ešte UMC a Kyivstar. Keby si mal času povodil by som ťa po zaujímavých miestach. Cez Life môžeš v Snine aj volať. Na Siemense A 57 som mal 2 z 5 čiarok na svojej karte Life. Na Ukrajine je ešte jeden zaujímavý operátor Ekotel, logo taký pes s dlhými ušami a zaveseným mobilom na krku. Tá nemá vlastnú sieť, ale využíva národný roaming všetkých sietí konkurencie.

ja sa pamatam, ako v dobe, ked este boli mobily drevene (no dobre, prehanam, ale bola to doba siemensov C35) sme chytali na malom kopceku pri Jablonove nad Turnou ukrajinske siete UA-UMC (dnes MTS) a KYIVSTAR.
samozrejme, na zachytenie ID siete netreba obojsmernu komunikaciu, to je vyhoda. na prihlasenie uz ano. ale v tej dobe sme to ani neskusali a ani by sa to nepodarilo.
aby som nezabudol, budusnou ciarou cez 110 km k najblizsej UA hranici.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň