Diskusia k téme Mobilné siete

https://www.4ka.sk/mapa-pokrytia
Tu to ešte nemajú, ani v tlačovej správe.

Aj na Slovensku v Zone1 volate za 0.04 EUR/min a prijimate hovory za 0.013 EUR/min, cena SMS 0.04 EUR a 1 MB 0.04 EUR s uctovanim po 1kB. Ceny s DPH. Vasa 4ka
Pri nehode, uraze, strate dokladov a pod., kontaktujte Velvyslanectvo SR v meste Bratislava (Slovensko) +421259781111 alebo +421259785978. SOS 112

Naskenuje, ale nedá sa pripojiť, ďaleko od vysielača...

Operátor pokrýva svojim signálom viac ako polovicu populácie Slovenska. Na mapu miest, v ktorých môžu štvorkári bezproblémovo surfovať na vysokorýchlostnej LTE sieti aktuálne pribudla Handlová, Nemšová, Svätý Jur, Štúrovo, Trenčianska Teplá a Zohor.

Námestovo je 83.
Tvrdošín 74.
Trstená 94.
Dolný Kubín je OK.

Swan dodnes nie je schopný pokryť viacero miest.
Ani Dolný Kubín (19 tis. obyv., 42. najväčšie mesto na SK) v súčasnosti stále nie je pokrytý ich sieťou.
Okrem Námestova (necelých 8. tis. obyv, 82. najväčšie mesto na SK) ktoré ako jediné mesto na Orave sieťou Swanu (4ky) pokryté je, sú bez signálu aj ostatné oravské mestá - Tvrdošín (9. tis. obyv., 76. mesto) a Trstená (7 a pol. tisíc obyv., 91. mesto).

SWAN-KO 231 03 (4ka) stále nemá signálom pokrytú Detvu (53. najväčšie mesto na Slovensku podľa počtu obyvateľov, okolo 15 tis. obyvateľov).

Signál končí od Zvolena vo Zvolenskej Slatine a potom pred Lučencom je od Lovinobane.

Na niektorých miestach vo VK je možné naskenovať aj maďarský Telenor, avšak nepodarilo sa mi pripojiť do tejto maďarskej siete.

hm 35 kilometrov... asi tak v roku 1998-2000 som sa vedel v bratislavskej dubravke prihlasit do ceskeho eurotelu alebo paegasu... (uz som to tu niekde spominal aj davnejsie) a ako tak pocitam tak vzdusne to musel byt v tom pripade fakt na hrane :) alebo ze by sa vtedy nepouzivalo tdma? tx bola na 100% nejaka gsm bts-ka hned pri hraniciach brodske/kuty a rx panasonic gd-30 za oknom v kuchyni otocenej smerom na zahorie... od isteho roku sa mi uz vsetky ceske siete stratili a v ziadnom mobile ich nejde "naladit" - moze to byt ale aj tym ze uz nie su take silne vyzarovacie vykony v telefonoch alebo tym ze uz nebyva antenka mimo telo zariadenia... skoda, bolo to vtedy take zaujimave ladenie :)

Operátor včera oznámil, že rozšíril svoju LTE sieť do obcí Lednické Rovne a Šenkvice. Plne dokryl mestá Nitra, Rožňava, Senica, Skalica a Veľký Krtíš.

detailisto... :-) je to asi 35
https://en.wikipedia.org/wiki/Timing_advance
ale ani tam to neni presne, protoze ta vzdalenost neni 550m, ale 547m. Jenze i to zavisi rychlosti sireni v prostredi, takze se muze mirne lisit.

naskenovat muzes treba i 150km daleko, kdyz je dobry profil, nebo vic, nebo min. Ale prihlasit se muzes max do 33 km od vysilace.Teda pokud se bavime o GSM. V pripade UMTS a LTE je to zas dane tim, nakolik vykonny bude mobil, aby ho BTS vubec zaznamenala.

Nie len naskenovat, ale sa aj prihlasit. Ak mas automaticku volbu tak sa v miestnostiach otocenych na vychod, alebo s vyhladom na Uzhorod, ze sa Ti samo zaregistruje do Kyjivstaru. Takisto bez problemov v Sobranciach, Velkych Kapusanoch, na niektorych miestach Kralovskeho Chlmca a v Ciernej nad Tisou. V Snine ide aj napriek hornatemu terenu Life :).

že v Michalovciach sa dajú naskenovať aj ukrajinské mobilné siete.

Včera čo som tak námatkovo skúšal, nemal som veľa času, asi len 30 minút, tak na Kollárovej ulici mi 231 03 nenaskenovalo, ani napr. pri Bille a VÚB-ke. Možno tam nejaké pokrytie majú, ale určite nie sú pokryté celé Turčianske Teplice.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň