menu
predchádzajúce
nasledujúce
spustiť rotovanie
zastaviť rotovanie
Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji budú tento rok vo vysielaní RTVS výnimočné

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji budú tento rok vo vysielaní RTVS výnimočné

| RTVS
Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji patria každoročne k najväčším športovým sviatkom roka a sú dominantou športového vysielania. Už 13. mája vypukne hokejový ošiaľ a jedinečnú atmosféru na fínskych štadiónoch po troch rokoch dotvorí aj plnohodnotná divácka kulisa. RTVS prinesie divákom a poslucháčom nielen atmosféru priamo zo štadiónov, ale pripravila aj bohatý sprievodný program, vrátane osláv 20. výročia zisku historického majstrovského titulu slovenskej hokejovej reprezentácie na MS vo Švédsku.

„Po vyše dvoch rokoch obmedzení v súvislosti s pandémiou sme k prípravám vysielania MS pristúpili s nesmiernou radosťou. Šampionát sa uskutoční v krajine bez akýchkoľvek pandemických opatrení a navyše sa v nich spája hneď niekoľko momentov. V prvom rade je to návrat divákov na štadióny a s tým spojená jedinečná atmosféra šampionátu do predpandemickej doby. Ďalším momentom je 20. výročie zisku zlata zo šampionátu v roku 2002 a tiež hokejový úspech z olympiády v Pekingu. Spojenie týchto vecí viedlo k tomu, že vysielanie chceme urobiť veľkolepo, inak ako doteraz, priniesť pre divákov aj viaceré novinky,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

RTVS prinesie v tomto roku divákom a poslucháčom kompletný športový zážitok na :Športe a vo vysielaní Rádia Slovensko. Odvysiela všetkých 64 zápasov pričom v televíznom vysielaní ponúkne 34 priamych prenosov. Zvyšných 30 zápasov v základných skupinách, ako aj štvrťfinálové duely, ktoré sa hrajú súbežne, ponúkne divákom zo záznamu okamžite po skončení priameho prenosu. Všetky zápasy bude možné sledovať naživo online na webe rtvs.sk.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji vo Fínsku sú jedným z tohtoročných vrcholov aj pre rozhlasovú športovú redakciu, čo odzrkadľuje aj objem a pestrosť informácií, ktoré Rádio Slovensko prinesie priamo z dejiska šampionátu. Naživo ponúkne poslucháčom všetky stretnutia slovenskej reprezentácie v skupine a v prípade postupu aj v play off a samozrejme finálový súboj. Zároveň bude poslucháčov informovať aj aktuálnymi živými vstupmi zo všetkých stretnutí základnej i vyraďovacej fázy v oboch dejiskách.

„Veľkú časť vysielania vraciame na štadióny. Priamo vo Fínsku sme pripravili naše vlastné exkluzívne prostredia a zmenou prešlo aj v bratislavské štúdio. Nové hokejové štúdio bude priamo prepojené so scénou Citronády a úplne prvý raz budeme pri vybraných zápasoch vysielať aj s divákmi. Televízne vysielanie je práve o tom, priniesť autentickú atmosféru priamo zo štadiónu, čo i len trochu je to možné. Vnímam to z pozície diváka, ktorý sedí doma obývačke a túži byť na tom šampionáte. My sa prostredníctvom nášho vysielania pokúšame preniesť divákom domov jedinečný hokejový zážitok v najlepšej možnej miere. Na prípravách usilovne pracujeme aj v týchto dňoch. Diváci sa majú rozhodne na čo tešiť, a veríme, že sa nám podarí sprostredkovať im jedinečný hokejový zážitok korunovaný úspechom našej reprezentácie,“ hovorí riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko.

Všetky zápasy bude v televíznom vysielaní sprevádzať hokejové štúdio Majstrovstiev sveta. 20 rokov od historického zlata v Göteborgu reflektuje aj zloženie expertného tímu priamo v dejisku majstrovstiev. Z Helsínk sa budú divákom prihovárať Vladimír Országh a Ondrej Rusnák, z Tampery Rastislav Konečný. Komentátorského postu sa zhostia Matej HajkoPavol Gašpar a Marek Marušiak v Helsinkách, v Tampere to bude Tomáš Košec. Priamo z Fínska sa prihlásia aj reportéri Barbora ŽiačikováPatrik Mitas Tomáš Zagiba. Priamo v Helsinkách má RTVS pripravené vlastné hokejové štúdio priamo na štadióne. Zo štúdia v Mlynskej doline sa divákom prihovorí moderátorka Oľga Konečná a z pozície analytika Boris Valábik. Za Rádio Slovensko bude dianie v Helsinkách a Tampere monitorovať dvojica redaktorov: Matúš Čunderlík a Adam Bohuš.

Okrem priamych prenosov a štúdií budú neoddeliteľnou súčasťou vysielania MS v ľadovom hokeji aj sprievodné relácie, ktorých RTVS v tomto roku pripravila hneď niekoľko. Každý deň počas trvania majstrovstiev sveta sa diváci môžu tešiť na zábavnú talkšou Richarda Lintnera Citronáda, ktorá sa bude venovať aj 20. výročiu historického hokejového zlata z Göteborgu. Okrem skvelých hostí priamo v štúdiu ponúkne divákom štáb Citronády aj spomienkový seriál o udalostiach, ktoré doteraz neboli publikované a priblížia momenty našej reprezentácie aj mimo ľadu.

Hneď po Citronáde dostane priestor obľúbený základný spravodajský sumár dňa MS v kocke. Divákom ponúkne 30 minútový zostrih všetkých zápasov s originálnym komentárom a dozvedia sa všetky podstatné informácie z daného hracieho dňa.

Novinkou bude Fínsky denník, v ktorom postupne každý člen štábu RTVS v Helsinkách ponúkne svoj pohľad na šampionát, mesto samotné, či fenomény Fínska ľahkým, fejtónovým perom a standupovou formou. Vysielať sa bude prestávkach prime time zápasov.

Bohatý sprievodný program ponúkne poslucháčom aj Rádio Slovensko. Okrem reportáží a živých vstupov bude do prúdového vysielania zaraďovať aj rozhovory, publicistické materiály, zaujímavosti a novinky nielen z tábora slovenskej reprezentácie. Informácie z Majstrovstiev sveta bude Rádio Slovensko prinášať aj v spravodajských blokoch - Rádiožurnál, v krátkych správach a špecializovaných športových reláciách - Športžurnál. MS v hokeji budú rezonovať aj v Nočnej pyramíde, hokejový hosť zavíta aj do relácie Hosť sobotného Dobrého rána Katy Martinkovej a v týždni od 9. do 13. mája odvysiela Rádio Slovensko aj tematický Príbeh na týždeň. Tesne pred začiatkom MS v hokeji sa poslucháči môžu tešiť na tematicky ladenú reláciu K veci.

RTVS prinesie všetky podstatné informácie a hokejové vysielanie aj v online prostredí na webe rtvs.sk, kde pripravila špeciálnu hokejovú podstránku. Návštevníci na nej nájdu najnovšie aktuality zo šampionátu, štatistiky, tabuľky či program zápasov. Na webe bude možné tiež sledovať všetky zápasy, či už v priamom prenose alebo zo záznamu, a tiež zostrihy zo zápasov. Plnohodnotný zážitok z MS v hokeji 2022 prinesie web aj pre užívateľov mobilných zariadení.

Súvisiace články

Súvisiace rádiá

pridať príspevok  Diskusia k článku: žiadny príspevok

K tomuto článku zatiaľ nie je žiadny diskusný príspevok.
Pridajte prvý príspevok!

Aktuálne články

Počúvanosť
pondelok, 18.3.2024
1.
20,51%   + 5,92%
2.
20,12%   - 2,76%
3.
12,14%   + 4,85%
4.
8,91%   - 0,85%
5.
8,12%   + 1,59%
Počúvanosť cez web a aplikáciu Radia.sk - 18.3.2024
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2023 (kĺzavé dáta)
1.
16,07%   - 0,08%
2.
14,06%   - 0,09%
3.
9,85%   + 0,31%
4.
8,52%   + 0,30%
5.
7,62%   - 0,40%
MEDIAN SK - Market & Media & Lifestyle - TGI
3. + 4. vlna 2023 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
XI. etapa 2023 - I. etapa 2024
1.
31,5%   ± 0,0%
2.
22,7%   - 0,1%
3.
21,6%   - 0,4%
4.
17,4%   + 0,3%
5.
16,4%   - 0,2%
MEDIAN SK, RADIOPROJEKT, XI.-I./2024
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň
Hranosť
10. týždeň 2024 04.03.2024 - 10.03.2024
1.
Album
Dua Lipa
Houdini
2.
Album
Ofenbach
Overdrive Ft. Norma Jean Martine
3.
Album
Thirty Seconds To Mars
Seasons
4.
Album
Robin Schulz, rita Ora & tiago Pzk
I'll Be There
5.
Album
Sia
Gimme Love
34. týždeň 2019 26.08.2019
1.
Album
Shawn Mendes & Camila Cabello
Señorita
2.
Album
Daddy Yankee & Katy Perry Feat Snow
Con Calma
3.
Album
Billie Eilish
Bad Guy
4.
Album
Lil Nas X feat. Billy Ray Cyrus
Old Town Road
5.
Album
Katy Perry
Never Really Over