menu
predchádzajúce
nasledujúce
spustiť rotovanie
zastaviť rotovanie
Výkonní riaditelia štúdia RTVS v Banskej Bystrici a Košiciach sú už známi

Výkonní riaditelia štúdia RTVS v Banskej Bystrici a Košiciach sú už známi

| SITA
Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník vymenoval výkonných riaditeľov štúdia RTVS Banská Bystrica a Košice ako aj nového riaditeľa Sekcie technickej realizácie. K zmene prišlo tiež na pozícii riaditeľa Sekcie ľudských zdrojov.

Banskobystrické štúdio povedie naďalej jeho doterajší šéf Miroslav Debnár. Výkonným riaditeľom v Košiciach sa stal Jozef Puchala. Obaja uspeli vo výberových konaniach, ktoré v novembri minulého roka vyhlásil generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. Za nového riaditeľa Sekcie technickej realizácie vymenoval Vladimíra Hübnera a začiatkom januára na pozíciu riaditeľa Sekcie ľudských zdrojov RTVS nastúpil Václav Staškovič.

„Veľmi sa teším na spoluprácu s Jozefom Puchalom, pretože mám o ňom len tie najlepšie referencie ako o dlhoročnom pracovníkovi RTVS, ktorý si uvedomuje významnú spoločenskú úlohu verejnoprávneho média. Miroslav Debnár, ktorý obhájil svoj post, bude naďalej rozvíjať regionálne štúdio RTVS v Banskej Bystrici,“ priblížil Jaroslav Rezník. Ako pokračoval, Vladimír Hübner bude mať na starosti rozvoj technologických a informačných systémov. Václava Staškoviča označil za skúseného manažéra v oblasti ľudských zdrojov. „Tím sa pomaly formuje do finálnej podoby. Teším sa na výzvy, ktoré nás čakajú v tomto roku,“ dodal.

Miroslav Debnár pracuje od roku 1999 v médiu verejnej služby. Začínal v banskobystrickom štúdiu Slovenského rozhlasu ako spravodajca. Potom pôsobil ako redaktor publicistiky a moderátor Rádia Regina a Rádia Slovensko. Neskôr viedol redakciu spravodajstva a publicistiky banskobystrického rozhlasového štúdia. Od roku 2013 je výkonným riaditeľom Štúdia RTVS v Banskej Bystrici. Manažoval priestorovú a technologickú fúziu rozhlasových a televíznych pracovísk. Pôsobil aj ako vysokoškolský pedagóg, je autorom množstva rozhlasových príspevkov, držiteľom viacerých novinárskych ocenení.

„Teší ma, že zo súťaže projektov a ideí vzišla víťazne práve moja vízia riadenia a rozvoja banskobystrického štúdia RTVS. Vnímam to aj ako ocenenie päťročnej práce môjho tímu a všetkých kolegov v náročnom období fúzie rozhlasových a televíznych pracovísk. Som rád, že spolu s nimi budem môcť pracovať na ďalšom rozvoji štúdia a predovšetkým televíznej a rozhlasovej tvorby zo stredného Slovenska,“ uviedol.

Jozef Puchala nastúpil do vtedajšieho košického štúdia Slovenskej televízie v roku 1996, kde začínal ako redaktor spravodajstva, neskôr ako moderátor a režisér aktuálnej a investigatívnej publicistiky. V roku 2004 sa stal šéfdramaturgom regionálneho vysielania a bol pri vzniku najdlhšie trvajúceho regionálneho formátu – Regionálneho denníka. Od roku 2005 bol vedúcim Redakcie regionálneho vysielania. V rokoch 2006 až 2011 pôsobil ako vedúci Redakcie spravodajstva, športu, aktuálnej publicistiky a regionálneho vysielania. Je držiteľom desiatky žurnalistických cien Slovenského syndikátu novinárov a Literárneho fondu. Ako spoluautor cyklu (Ne)celebrity získal v roku 2011 hlavnú cenu v kategórii publicistika na prestížnej súťaži Vyšehradská pečať. Dostal rôzne ocenenia aj za svoju poéziu.

„Je to pre mňa veľká česť. V košickom štúdiu Slovenskej televízie (RTVS) pracujem dvadsiaty druhý rok. Už predtým som spolupracoval s košickým Slovenským rozhlasom, a to nielen ako básnik, ale aj ako autor scenárov. Dlhé roky som v Košiciach viedol Redakciu regionálneho vysielania a bol som pri vzniku mnohých televíznych formátov, pričom niektoré z nich sa v RTVS vysielajú dodnes, napríklad (Ne)celebrity či Encyklopédia slovenských obcí. Svoje dlhoročné skúsenosti by som rád využil pri ďalšom rozvoji a napredovaní košického štúdia,“ poznamenal.

Vladimír Hübner doposiaľ pôsobil v rámci Sekcie technickej realizácie ako vedúci Odboru strategického rozvoja a mediálnych systémov. „Vážim si, že som dostal príležitosť pokračovať vo svojom poslaní. S kolegami sme za ostatné roky v oblasti techniky odviedli kusisko roboty, avšak pred nami je ešte množstvo ťažkých rozhodnutí a výziev. Verím, že o päť rokov bude RTVS aj vďaka našej sekcii presne taká, ako si zaslúži - moderná, aktuálna, vizuálne atraktívna, akusticky dokonalá a online,“ konštatoval.

V oblasti „broadcast IT“ pracuje od roku 2007, kedy nastúpil ako administrátor mediálnych systémov do Centra techniky v TV Markíza. Z nej v roku 2012 odišiel ako VizRT manažér a v RTVS sa stal vedúcim Odboru strategického rozvoja a mediálnych systémov. Má bohatú prax v oblasti administrácie IT technológií a počítačových sietí, s navrhovaním a implementovaním IT projektov, riadením zmien ako aj líniovým a projektovým manažmentom.

Václav Staškovič má dlhoročné skúsenosti z oblasti ľudských zdrojov. Mal na starosti komplexné personálne zabezpečenie firemných procesov ako aj procesov v oblasti produktivity a normovania práce, vzdelávanie zamestnancov a mzdovú problematiku. „Beriem to ako profesionálnu výzvu, pričom za svoju hlavnú prioritu považujem stabilizáciu kvalifikovaných pracovníkov a vytvorenie priestoru pre ich ďalší kariérny rast,“ ozrejmil. V rokoch 1999 až 2006 bol v Slovenskom rozhlase vedúcim Odboru personálneho a organizačného, v rokoch 2006 až 2014 pôsobil v spoločnosti ARS-Partner, kde mal na starosti oblasť ľudských zdrojov, podobne ako neskôr v spoločnosti Trexima Bratislava.

Súvisiace články

Súvisiace rádiá

pridať príspevok  Diskusia k článku: žiadny príspevok

K tomuto článku zatiaľ nie je žiadny diskusný príspevok.
Pridajte prvý príspevok!

Aktuálne články

Počúvanosť
streda, 27.3.2024
1.
20,77%   + 0,23%
2.
18,40%   - 0,71%
3.
11,87%   - 0,22%
4.
9,36%   + 0,08%
5.
8,18%   + 0,20%
Počúvanosť cez web a aplikáciu Radia.sk - 27.3.2024
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2023 (kĺzavé dáta)
1.
16,07%   - 0,08%
2.
14,06%   - 0,09%
3.
9,85%   + 0,31%
4.
8,52%   + 0,30%
5.
7,62%   - 0,40%
MEDIAN SK - Market & Media & Lifestyle - TGI
3. + 4. vlna 2023 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
XI. etapa 2023 - I. etapa 2024
1.
31,5%   ± 0,0%
2.
22,7%   - 0,1%
3.
21,6%   - 0,4%
4.
17,4%   + 0,3%
5.
16,4%   - 0,2%
MEDIAN SK, RADIOPROJEKT, XI.-I./2024
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň
Hranosť
12. týždeň 2024 18.03.2024 - 24.03.2024
1.
Album
Dua Lipa
Houdini
2.
Album
Cyril
Stumblin' In
3.
Album
Ofenbach
Overdrive Ft. Norma Jean Martine
4.
Album
Teddy Swims
Lose Control
5.
Album
Thirty Seconds To Mars
Seasons
34. týždeň 2019 26.08.2019
1.
Album
Shawn Mendes & Camila Cabello
Señorita
2.
Album
Daddy Yankee & Katy Perry Feat Snow
Con Calma
3.
Album
Billie Eilish
Bad Guy
4.
Album
Lil Nas X feat. Billy Ray Cyrus
Old Town Road
5.
Album
Katy Perry
Never Really Over