predchádzajúce
zastaviť rotovanie
MML-TGI 3+4/2017: Keby nové čísla neboli, nič by sa nestalo

| Median SK
Prieskumy počúvanosti sú dlhodobo statické. Vypovedá to o stave, v ktorom náš rozhlasový trh je. Ani tentokrát sa teda prekvapenia nekonali a nové výsledky nemajú víťazov ani porazených (teda oproti predošlým vlnám prieskumov MML-TGI).

Najpočúvanejšou rozhlasovou stanicou na Slovensku je aj naďalej Rádio Expres. Vyplýva to z prieskumu Market & Media & Lifestyle - TGI, ktorý pravidelne uskutočňuje spoločnosť Median SK v licenčnej spolupráci s anglickou spoločnosťou Kantar Media.

Aktuálny prieskum bol realizovaný v období od 26.6.2017 do 17.12.2017 (3. a 4. kvartál 2017) na vzorke 4302 respondentov, občanov Slovenskej republiky vo veku 14-79 rokov.

Počúval(a) včera:

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval včera“ predstavuje 62%.

Poradie otvára Rádio Expres s 19%, ďalej Rádio Slovensko so 17%, nasleduje Fun rádio s 11%. 7% počúvanosť dosiahli Rádio Jemné a Rádio Europa 2. Poradie siedmych najpočúvanejších staníc uzatvárajú Rádio Regina a Rádio Vlna so 6%.

MML-TGI 3+4/2017 - rádiá - počúval včera

Slovenský rozhlas (RTVS) so svojimi šiestimi okruhmi (Rádio SlovenskoRádio ReginaRádio DevínRádio_FMRádio PatriaRadio Slovakia International) dosiahol v parametri „počúval včera“ 24%. Rozhlasová sieť Radio Services (Rádio JemnéRádio Anténa RockRádio VlnaRádio Europa 2) dosiahla počúvanosť 20% a sieť Fun Media Group (Fun rádioRádio KissRádio FrontinusRádio RebecaRádio BetaRádio Best FMSky RádioRádio LumenRádio LiptovRádio SiTyZáhorácke rádio) 15%.

MML-TGI 3+4/2017 - siete - počúval včera

Počúval(a) minulý týždeň:

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň“ predstavuje 88%.

Poradie otvára Rádio Expres s 37%, ďalej Rádio Slovensko s 30%, nasleduje Fun rádio s 25%. 17% populácie počúva aspoň raz za týždeň Rádio Jemné a 16% Rádio Europa 2. Rádio Vlna dosiahla počúvanosť 14% a sedmičku najpočúvanejších uzatvára Rádio Regina s 13%.

MML-TGI 3+4/2017 - rádiá - počúval minulý týždeň

Slovenský rozhlas (RTVS) so svojimi šiestimi okruhmi dosiahol v parametri „počúval posledný týždeň“ 41%. Rozhlasová sieť Radio Services dosiahla počúvanosť 40% a sieť Fun Media Group 33%.

MML-TGI 3+4/2017 - siete - počúval minulý týždeň

Podiel na trhu - share:

V 3. + 4. kvartáli 2017 dosiahli rozhlasové stanice v parametri podiel na trhu (share) nasledujúce výsledky: prehľad otvára Rádio Expres s 23% podielom a za ním Rádio Slovensko s 21% podielom na trhu. S 12% podielom sa na trhu pohybuje Fun rádio. 8% podiel majú Rádio Jemné a Rádio Regina. Rádio Europa 2 a Rádio Vlna dosiahli 7%. Ostatné rozhlasové stanice držia 14% podiel z trhu.

MML-TGI 3+4/2017 - rádiá - share

Podrobnejšie údaje nájdete čoskoro v rubrike prieskumy.

Súvisiace články

Súvisiace rádiá

pridať príspevok  Diskusia k článku: 1 príspevok

LuboTS