Diskusia k téme 1098 kHz
dotacie pre STV aj SRo su odklepnute. Otazka, na co budu v reali stacit. SRo by sa mal hlavne snazit dobudovat 5. siet pre Patriu. Ale aj to DRM by velmi potesilo. Uz nech to spustia aspon v BA.
Ešte tento rok by mali ísť v DRM aj Košice. Oravca som včera na rádiu Slovensko počúval (medzi 14:00 a 15:00), hovoril ešte v okamihu keď nebol schválený ten rozpočet, povedal, že na SV vysielanie nemá slovenský rozhlas peniaze.
Vysielace su uz davno zdemontovane. Prekvapila ma ta rychlost. Nezostala po nich uz ani stopa.
Dnes bol na R.Slovensko p. Oravec a hovoril aj o tejto fq. Mrzi ma, ze sa ani slovkom nezmienil o snahe skusit niekedy rozvysielat tych 750 ci 1500 kW, ktore by prinieslo slovencinu tisickam posluchacov v Europe. Takze asi zostane pri 10 kW z Blavy :(
Tiez suhlasim, ved kedysi sa to dalo pocut ku Florencii a tam k Rimu sa ladila fq 702 /kvoli ruseniu 1098/. Dnes je problem tuto fq naladit u nas. Nie kazdy Slovak v CR, Rak., Nem. ci na dolnej zemi ma net, aby mohol pocuvat vysielanie z domova...
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň