Diskusia k téme RDS

Omylom som vlozil tento prispevok sem do temy.

Od rana uz funguje RDS na 102,50 MHz Wien pod novym nazvom AUSTRIA :-) :-)

Diky ze nesuhlasis, ja som narazal na RTcko = ako nazov pesnicky :-) Myslim, ze takto to aj autor myslel, preto som pisal ze sa nevysiela. Ak to berieme exaktne, tak ano, je tam ten text. Kedze toto mam v radiu PN nastarosti, tak viempresne, co sa tam vysiela :-)

Nesúhlasim s tvojou odpoveďou. RadioText sa vysiela, je v ňom statický text: *www.radiopiestany.sk* Hrame na 101 percent.

Nie, nevysiela sa RTcko, je to zamer.

Vie niekto overiť či sa vysiela RT ?

Všetky celoplošky už prešli na zimný čas (RDS CT)

Chcem poprosiť tím rádia Yes aby už konečne rozbehali dynamické rds. Odkedy odišiel pán Bujna z rádia ostalo zaseknuté na nejakej skladbe od Nelly Furtado !

RT - RadioText maju v podstate vsetci ale RT+ - RadioText+ ma este malo radii. My ho mame napr len v Trencine, kedze tam sa nedavno davalo nove rds.

Ten rádio text na Slovensku majú takmer všetky celoplošne rádia.
Ako aj regionálne napr. KOSICE, One...

rádia Anténa Rock alebo podľa rádia Jemné, tieto rádiá majú na 97.6 MHz (BB) a na 87.7 MHz (BB) úplne presný čas.

že Lumen vysiela CT-ko aj na frekvencii 89.7 MHz RK.

Majú zle nastavený dátum a to 25.03.2016

Asi jeden z mála vysielačov kde je podpora RDS CT pri Rádiu Lumen, čiže je tým pádom INFO i o dátume.

_SRO_1__ je nastavené na PTY "VARIED" taktiež na košickej frekvencii 96.6 MHz a na rožňavskej 97.3 MHz.
_LUMEN__ na BR frekvencii 103.4 MHz používa RDS PS označenie "LUMEN___" a na rožňavskej frekvencii 106.3 MHz sa identifikuje ako "Lumen___".
Rádio Rocková Republika sa na rožňavskej frekvencii 95.3 MHz identifikuje ako "_ROCKOVA", na väčšine vysielačov je to nastavené na "ROCKOVA_" a inak martinská frekvencia 106.3 MHz má RDS PS stále "ROCK-R".
Rádio Košice má PTY ROCK M (taká zaujímavosť).
91.3-ka RV (Rádio 7) doteraz nie je rozvysielaná (už bezmála 16 mesiacov!) Načo sú tu potom nejaké zákony ? Na to, aby sa porušovali ?!
89.0 MHz RV stále len šum...

Kossuth rádio tiež nie je zďaleka len čisto spravodajské rádio...

Kvázi informačné Rádio Slovensko si PTY INFO a už vôbec nie NEWS nezaslúži. To by bolo treba posunúť program niekam inde.

Pozrime sa teraz na to aké PTY používajú informačné verejnoprávne rádiá zo susedných štátov:
Česká republika - ČRo 1 Radiožurnál - PTY INFO
Maďarsko - Kossuth rádio - PTY NEWS
Poľsko - Jedynka - PTY INFO
Kvázi informačné Rádio Slovensko používa prevažne PTY POP M, viem akurát, že na VARIED je to nastavené na 96.6 MHz BA - Kamzík, 103.6 MHz LC - Blatný vrch a na 92.2 MHz PP - Kráľova hoľa.

na 98.3 MHz je počas vysielania Patrie "RADIO_FM", dnes som si všimol, že na 93.5 MHz LC "RADIOONE" nie je vysielaný RT.
PTY (SRo 1) VARIED sa vysiela aj na 103.6 MHz LC a 92.2 MHz (Kráľova hoľa).
Devín 102.0 (Laskomer) oddnes taktiež má PTY označenie "CLASSICS", ešte včera bolo VARIED.
Inak vysiela _PETOFI_ (HUN) RT ?
DAB-ko v LC sa mi nepodarilo zachytiť, ale napr. vo Veľkom Krtíši bol veľmi slabý náznak signálu na kanáli 11D (pravdepodobne sa jednalo o Budapešť)..plný som mal max. 1 štvorček zo 16-tich (DigitRadio 210).

som si všimol, že na 98.0 MHz je počas dňa (keď tam vysiela Patria SRo 5) PS "RADIO_FM".
Devín (PTY) už zväčša prešiel na "CLASSICS" (tak to má aj napr. maďarské rádio _BARTOK_), avšak u 102.0 BB-Laskomer a 103.1 MK-ŠL je to stále nastavené na "VARIED".
Napr. KOSSUTH_ rádio má PTY "NEWS" a pritom to nie je čisto spravodajské rádio, takže podľa mňa pokojne môže aj SRo 1 (rádio Slovensko) používať takéto označenie PTY. POP M nie je vhodné označenie, buď nech používajú NEWS alebo VARIED (VARIED už je napr. na BA frekvencii 96.6 MHz), poprípade ešte INFO.
2. + 3. vlna 2019 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% celkovej počúvanosti
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň