Diskusia k téme Classic Praha (CZ)
V prípade poľskej stanice RMF Classic je názov trochu zavádzajúci. Namiesto klasickej hudby (ktorá je prítomná na verejnoprávnom kanáli PR2) hrajú filmovú hudbu a v decembri vianočnú hudbu.
Okrem toho si myslím, že máte pravdu, pretože moja averzia ku klasickej hudbe, napríklad na Classic Praha, môže prameniť zo skutočnosti, že keďže žijem mimo veľkého mestského centra, skladby nahrané vo filharmónii alebo opere môžu byť pre mňa ťažko stráviteľné.
V Anglicku je okrem BBC Rádií jediné celoplošné komerčné rádio, a to Classic FM. Vo Francúzsku funguje multiregionálne rádio Classique.
V Nemecku, ako spomínal Peťo7 vysiela Klassik Radio okrem Mníchova aj v Karlsruhe, Würzburgu, Hamburgu, Kieli, Berlíne, Stuttgarte, Norimberku alebo Hannoveri, ale aj v ďalších mestách.
V Nemecku funguje vo Viedni a Salzburgu.
V Maďarsku - konkrétne v Budapešti tiež vysiela Klasszik rádió.
Dokonca aj v Poľsku máš RMF Classik.
Vo Fínsku je to Rádio Classic
Mohol by som pokračovať aj Talianskom, kde sa vyskytuje tiež niekoľko lokálnych projektov rádií, ktoré hrajú klasickú hudbu.
Tiež by som mohol napísať, že odkedy spamuješ, nenávidím Poľské rádiá. Čo keby sme ich zrušili?
V Nemecku takto vysiela Radio Klassik z Mníchova...
Informačné rádio,ale hudba klasická.
A tento projekt funguje už dlhé roky.
V Česku Classic Praha vysiela tiež pekne dlho a počúvanosť má celkom slušnú, keďže rádio nie je len primárne vysielané pre Prahu.
98.7 doletí pomerne ďaleko.
Tu ti zrazu rozmanitosť vadí?
Je určená pre náročného a inteligentného poslucháča, , preto ju nemáš rád.
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2025 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň