Diskusia k téme Leto v slovenských rádiách

Zajtra je 1. júl. Príde ešte nejaké rádio s letnou kampaňou? Či sa len bude častejšie hrať Donna Summer....

A možno ani nemajú motiváciu nejak oživiť playlist Expresu počas leta. Majú predsa aj ďalšie stanice, čiže ak chcú obrazne povedané hrať viac Lambady, šupnú ju na Melody a ak viac "letných" tanečných remixov, tak to pôjde na E2, ako napríklad dnes majú privítanie leta s M. Lieskovským a DJom EKG.
Čo si pamätám, tak aj Best FM zvyklo mať svoje "Leto na Best FM" kde hrali viac rôznych odrhovačiek, ktoré sa k letu hodia. A Viva takisto ešte taký rok dva dozadu zaraďovala na leto skladby, ktoré počas bežného roka nehrala, zatiaľ som ale nič podobné nepostrehol.

Ako už bolo poznamenané nižšie, tak nielen, že chýbajú nejaké letné "vypalováky", ale aj nejaká úprava programu.
JaSomJa - zdieľaš tu link z piatka, z jednej 4 hodinovej akcie na Wake lake...to je akože všetko?
Kedy mal Expres úroveň, počúval som pravidelne a rástol (žil) s tým rádiom. Aj o polnoci ti vymenujem mená X moderátorov a redaktorov a relácií, ktoré boli dobré. Počas leta mali "Letné rána s legendami", ak si spomínaš, každý týždeň s iným moderátorom. Predpoludnie bolo dynamickejšie, nebola to len samohrajka so správami. Každé leto lietali po Slovensku a rozdávali "sekáča" a pod. To rádio žilo, teraz len stagnuje. Povedia čo musia, ako poslať sms do súťaže, aké bude počasie a že je tu Majka zo správami a s dopravou :D ...toto dokáže odrapotať hocikto.
A dať jingle o letnom rádiu, kde sa inak nič nezmení, to je len také prebalenie starej šunky do nového obalu :)

No ja na rozdiel od Teba som vynechal slovo Dance a tam bude ten rozdiel. Čiže zadal som len Summer Hits 2025....

Ja keď si na Spotify pozerám Summer Dance Hits, tak v podstate sú to všetko bežné hitovky, ktoré sú známe z Expresu, E2, Funka či iných rádií, lenže je tam že vytvorené iba pre mňa, ty ak počúvaš inú hudbu, tak ten playlist bude asi iný. To slovíčko banger sa nepáči ani mne, ale ešte za čias J&T ho na E2 začali používať. Zrejme majú nejaký prieskum ktorý im ukazuje, že mladá cieľová skupina na toto slovo reaguje lepšie ako na hit, hitovka, bomba, čo by sa dalo voľne preložiť, neviem, nie som cieľová skupina E2, ale počúvam ju viac ako Melody či Vlnu, kde by som mal podľa veku viac patriť, ale reálne asi nikdy nebudem, Expres mi vyhovuje najviac a myslím že aj o 10 rokov bude

Hej, prebehol som dnešný playlist Expresu od 15:24 do 12:06, a ako som tak pozeral, nebol tam žiaden hit, o ktorom by sa dalo povedať, že je to letný hit....
Keď som to porovnal so Spotify Song of Summers, tak nič. Žiadna hudba z toho zoznamu sa neobjavila na Exprese...
Ale hej, na kúpaliskách Expres hrajú, lebo nikto nie je schopný povedať prevádzkárovi, nech to odstráni a dá tam niečo normálne...
Nepáči sa mi slovo "banger". Je to typický príklad preberať za každú cenu cudzie slovíčka. Pripomína mi to niečo iné, ale keďže ešte nie je 22:00, tak to nemôžem napísať :-D

K tomu či bude nejaká hitparáda, na Europe 2 bude takmer určite Banger leta

Ale aj krtko a ďalší... No dajte príklad rádia, ktoré hráva v lete také skladby, v ktorých sa spieva iba o lete. No a pozrite si na Spotify tzv. letné playlisty. Tiež tam nie sú také skladby, v ktorých sa spieva iba o lete. Slnko nebudeme zámerne spomínať, lebo veď vieme čo je teraz v Austrálii. Chcel som uviesť príklad letného playlistu, ale je pri ňom napísané že vytvorený iba pre mňa, pre Vás by bol asi iný, ale veď kľudne si na Spotify pozrite, aké songy sú v letných playlistoch. Ináč viem že sa tak pousmejem keď na Exprese je jingel hráme letné hity a ide po ňom skladba so Snowborďákov, býva to každý rok, ale vadí to bežnému poslucháčovi? Ten nechce nič iné, len dobrú náladu aj v lete a s Expresom ju zaručene má

@JaSomJa
To je síce štart letného rádia, ale stále si nepovedal aký ďalší priebeh to letné rádio bude mať a v čom tá letnosť bude spočívať.
Melody avizovalo od pondelka viac letných hitov tak som zvedavý, či len proste nepresunú tanečné skladby ktoré rotujú cez víkendy počas večerných diskoték do denného vysielania. Každopádne aj to už je aspoň nejaké letné oživenie playlistu. Narozdiel od rádií, ktoré za letné hity považujú hocijakú aktuálnu tuc tuc uškriekanú odrhovačku.

Ano bohuzial mas pravdu. Tu skor ide o to, ze pred niekolkymi rokmi take hity v playliste boli ale uz davno nie su. To je na tom nelogicke.

Slovenské rádiá sú málo originálne a nemajú odvahu prísť s niečím novým. Platí to aj o lete, kde sa väčšinou recykluje to, čo sa vysielalo rok pred tým...
@Stano1996
Snáď si nemyslíš, že hudobný redaktor na Slovensku bude prácne vyhľadávať letné hity s Tebou spomínanými slovami. Oni nevedia identifikovať hit, ani keby išiel okolo a niesol transparent so slovami ""Som letný hit, zahraj ma!"....

Toto je letne radio:
https://www.radia.sk/radia/fun-letne-hity
Aj to pred 10 a viac rokmi bol ten playlist ovela lepsi a letnejsi, posledne roky to ide dole vodou. Nekonecne opakujuce sa novinky ako letne hity a menej starsich a naozaj letnych hitov, ktorych bolo predtym v playliste omnoho viac. Chyba mi tam viac hitov, kde sa nachadzaju slova Summer, Sunshine, Sun, Hot a podobne. A takych hitov je dost vela, ktore predtym boli v playliste.

Bude nejaké Slovenské rádio vysielať aj hitparádu TOP 1000 letných hitov, alebo radšej nie?

Takze ked v aquaparku hra expres ci vlna mozem ich povazovat za kupaliskove radia? Cele pomenovanie letneho radia mi pride ako ulet..to ze zahraju niekolko edm odrhovaciek, housove prerabky starych songov a "zarucene" hity z radia nerobia letne radio..co tak vystavat cele vysielanie na aktivitach co sa robia v lete..funko to malo dobre v minulosti tusim že aj europa2 vysielala z nejakej dovolenky..to by som si vedel predstaviť..pekny priklad je fmko kde napr pocas pohody su koncerty a vstupy live z vysielacieho kontajnera...to je festivalove radio tym padom

A čo to znamená že "letné" rádio? Budú mať nejaký špeciálny program oproti zvyšku roka? Budú mať upravený playlist? Či len proste je leto tak sa označia za letné rádio?

Asi si včera nepočúval Expres, tradičné Vaše letné rádio štartovalo naživo zo Zlatých pieskov

Majú rádia v roku 2025 ešte nejaké special programy na leto ako kedysi alebo už dnes nie? Okrem tohto, že Funko vysiela vďaka CK z Grécka, som nič nezachytil.

Moderátori sa budú asi striedať aj v programoch Horúce letné hity, v nedeľu od 14:00 a Vaše letné rádio, v pracovné dni od deviatej

Rádio Expres bude počas leta vysielať Hemendex. Od 9-ej to bude prúd hudby pod názvom Vaše letné rádio. Po 14-ej bude začínať relácia Bohaté leto na Exprese, kde sa podľa mňa budú striedať moderátori.

Trnavské už má letné normálne ako leto začalo.teda od 1 letného dna

Tak dnes sme sa čo to dozvedeli aj o letnej štruktúre tria z dielne Bauer Media Group, hoci mne osobne nie je jasné, či E2 ozvláštni program iba jednorazovo alebo to bude od pondelka niečo komplexnejšie.
Inak v súvislosti s avízovaným tehotenstvom Michaely z rannej show sa vynára otázka, či sa do E2 nevráti aj Adriána Špronglová, ktorá už nefiguruje v Rádiu Melody.

Dobre radio avizuje od zajtra upravu playlistov na letne https://prnt.sc/_TNU6WWlcNS_
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň