Diskusia k téme Najhoršie rádio

Najhoršie rádio je asi to, o ktorom sa vôbec nediskutuje a nehovorí. Ani v dobrom, ani v zlom. Každému totiž môže byť ukradnuté. To je asi to najhoršie, čo môže rádio postihnúť.

nie všetci vrámci rádií disponujú tým istým know how tak podľa toho je aj rozdielna úroveň, veľa vecí závisí aj od peňazí

Ved Palo napisal - najlepsie, co TATO stanica ponuka.... Vystihol to, nie? Ty ho len doplnas... :-)

ranna show na Funku je najlepsia?pre koho?pre pubertakov ktorí
čakajú kedy Cifra začne grgať a prdieť a banášová sa na tom bude úžasne zabávať???potom povie "hovno" a zase smiech na 5 minút...
Veď to počúvajú deti, nepoznám v mojom okolí staršieho človeka ako 25r ktorý by to počúval...

práve ranná show na FUNku s A+S je asi to najkvalitnešie,čo momentálne táto stanica ponúka.Obaja sú dobre zohratí.Určite lepšie ako tá trapošina na EXPRESe.Už to nie to FUNko,čo bývalo,ale je to asi dané časom a dobou.

je to tak trocha napol.O rádio ako také sa zaujímam už veľmi dlho(mohlo by sa povedať odmalička-ale to znie ako klišé).Sem tam sa človek dostane aj k interným informáciam a tiež si prečíta nejaký článok,literatúru a navštevujem aj české či poľské stránky.
Ale máš pravdu,že ten talianský bordel by tu nemusel byť,no v Rade sa im akosi nechce.Ako som spomínal pri JM ma hlavne zarazilo,to zabitie niekoľkých dobrých rádií,ktoré mali celkom slušnú počúvateľnosť.V poriadku,nič proti JM,ale keď chceli vysielať,stačilo si začať koordinovať vlastné frekvencie-ako npr.EXPRES(aj keď ani ten mi nie je moc po chuti,ale rešpektujem).Tie zničené regionálky nám dokonca závideli aj Česi.

FUN RADIO - banášvá + cifra = medialny odpad

Palo povedal by som,ze sa naozaj dobre rozumies tejto problematike verejnopravne media,mas skusenosti v tejto branzi,alebo len citas tie spravne clanky?Ozaj skvele poznatky.Len taka otazocka-tento Taliansko-Slovensky neporiadok ma aj nejake riesenie,alebo by sa museli vymenit ludia v Rade,ktori rozhoduju o licencnych podmienkach?

Keď sa rozdeľovalo frekvencie GE-84,bol skoro všade v Európe len štátny resp.verejnoprávny rozhlas.V Európe súkromné vysielanie mali len Británia,Luxembursko,Holandsko,Talia nsko a zo zahraničia(Monako,Luxembursko a Andorra) sa vysielo pre Francúzsko na LW a MW.Preto sa všade prideľovalo pre každý vysielač 5-7 silných frekvencií.Vo vtedajšej ČSSR sa počítalo s prechodom na FM CCIR so 6 celoplošnými okruhmi:Hviezda,Praha,Bratislava,E+M ,Melódia/Interprogram a VLATAV/DEVÍN.Prvou lastovičkou bola stanica Melódia/Interprogram a E+M.Potom prišiel november 89 so zmenami.Potom začal akože fungovať duálny systém a začali vznikať prvé súkromné stanice.verejnoprávny rozhlas stále vysielal na FM OIRT(chvíľu sa uvažovalo,že verejnoprávne stanice budú len na OIRT a CCIR sa ponechá súkromným).Ale začalo tam vysielať ROCK FM.Prišli aj finančné problémy a súkromné stanice sa domáhali voľných frekvencií-ktoré nakoniec dostali.SRo vtedy prehlásil,že mu budú stačiť 3 okruhy(teraz si búchajú hlavy o stenu).A teraz po opustení AM majú hlavu v smútku.Na západe silné frekvencie dostal najprv verejnoprávny rozhlas(Nemecko,Rakúsko,Francúzsko,Š vajčiarsko,Španielsko,Belgicko,sever ské krajiny),ak niečo ostalo voľné,dostali súkromníci,ale tí si väčšinou koordinovali individ.frekvencie.Preto máme u nás taký zmätok ako je v Taliansku(vieme si vždy vybrať ten správny vzor).

O SRO to bola skor uvaha,dobre viem,ze kazde taketo radio ma niekolko okruhov pre cielove skupiny.Je to z mojej strany samozrejme nerealne,aby tieto okruhy SRO boli zrusene,dokonca dalsie 2 pribudli na satelite.Som rad,ze sme sa zhodli na JM,to ze zabili dobre radia-to je pravda-Forte,Rebeca som poznal velmi dobre.Ale na margo okruhov SRO este toto-ale keby to tak slo,ako to nejde,bolo by ozaj priestoru viac v eteri a presne takto to funguje vsade inde s verejnopravnym rozhlasom.

no tak toto môže napísať jedine "Ynteligent".O JM sa toho popísalo dosť,takže ani aj sa už vyjadrovať nebudem.Som na JM naštvaný,pretože zničili 4 dobré stanice(B1,FORTE,REBECA a VÝCHOD)Ale čo sa verejnoprávneho rozhlasu týka,tak si úplne mimo.Treba si najprv ozrejmiť pojem verejnoprávna služba.Čiže SRo musí vysielať aj také programy,ktoré majorita asi ťažko bude počúvať.Patria vysiela len na juhu(tu ma štve len to,že čiastočne sa odobrali frekvencie Devínu a _FMku,ale proti stanici ako takej nemám nič.vedia pre koho vysielajú.DEVÍN je kultúrny okruh,čiže tu je logické,že bude prevažovať vážna hudba a hovorené slovo,ktoré nie je väčšinové.Mnohé dobré regionálky vzali za svoje,keď nestačili platiť poplatky za vysielače, na ktorých vysielali.Takže asi kopec dobrých rádií by asi nevznikol.Lokálne rádia môžu vznikať,ale asi len cestou individuálnych koordinácií frekvencií.Tie silné by asi nedokázali splácať-v tom je celá veda.A netreba to hádzať na SRo.Ani ja DEVÍN nejako extra nemusím,ale beriem do úvahy verejnoprávny charakter SRo ako inštitúcie.

Jednoznacne Jemne Melodie,Radio Devin,Patria.To su radia,ktore sa nedaju.Viete si predstavit,kolko dobrych radii by mohlo dostat frekvencie po tychto radiach,keby tu neboli?Horsie je to,ze Devin a Patria nezmiznu z eteru,pretoze su verejnopravnimi,ale nadej,ze zakapu aj Jemne Melodie je tiez miziva,lebo nemozem uverit cislam pocuvanosti,ze su na 4 mieste.Takisto by tu bol priestor aj pre lokalne radia-myslim tym,ze by vzniklo daleko viac novych radii,keby tieto odpadky v eteri neexistovali.Alebo dalsia moznost-co by potesilo tiez mnohych-vratili by sa do eteru radia,ktore tu doslova kralovali-D.C.A.,Duha,N-Radio,Forte a mozno dalsie na ktore tak radi spominame a doslova za nimi placeme.Kedze nam tieto frekvencie zobrali tieto Eterove Odpady,tak nam nic ine nezostava,ako ladit a hladat tie radia,ktore nam ich aspon ciastocne nahradia.Aky mate nazor vy?

HLAVNA VEC ZE TY SI DOKONALY ČLOVEK !!!
SA SPAMATAJ !!!

Suhlas, to by mozno prekonalo aj Je__e Melodie.

Ale bola by sranda, keby sa tie dve radia zlicili. Az potom by to bol otras:-)

Ty si ale fakt tak trochu naruseny :)

FUN RÁDIO A RÁDIO LUMEN DVA RÁDIA KTORÉ SU HODNE ZOŠROTOVANIA ,FUN RÁDIO JE OTRAS SAM O SEBE ALUMEN DETTO SO SMIEŠNY FORMATOM

Tak teraz si trepol peknu blbost. Krone Hit ma takmer identicky format s Fun a aj tie rotacie su tam takmer rovnake :)

Myslim, ze ziadne radio nie je najhorsie. Aspon podla svojich priaznivcov... Takze ide skor o sympatie a antipatie. Kazdy ma svojich oblubenych niekolko radii a par takych, ktore nemusi...

najhoršie rádio je fun , expres- stále dokolečka dokola 24 hodín denne to isté, zlaté rakúske rádio kroni hit- počúvam ho

Vsak takto kedysi vysielalo Radio_FM (alebo este Rock FM?).

Zaujímalo by ma, či rádio na Slovensku, ktoré by sa podobalo na BBC radio1 (viac moderovania, nie len tá istá hudba), by dosiahlo slušný podiel, alebo by u nás úplne zaniklo.

Ono je to bludny kruh-sukromnik Ti nepojde do rizikoveho biznisu obzvlast na tak malom trhu ako je Slovensko. Navyse v dobe krizy.
Jedinou nadejou je povolenie aby majitelia celoplosiek mohli realizovat svoje vedlajsie projekty aj v terestrickom eteri-zatial to tak robia iba na internete.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň