Diskusia k téme Maďarské rádiá
Ja na Silvestra asi MTV New year eve party (na MTV Germany) prípadne niečo na MTV Live HD (cez Mágio)
Petofi rádio počúvam pomerné často a je to dobré rádio.U nás by si mali zobrať príklad z neho mnohé stanice.
Ahoj Peter. Počúval som aj toto nové vydanie, lebo som bol zvedavý na tú zmenu a je to fakt niečo iné. Na Vianoce a Silvester by som sa aj ja rád zabavil na nejakej dobrej oldies party, len problém je jednak krízová situácia a po druhé keď už doma tak už niet ozaj kvalitného rádia, ktoré hrá poriadnu tanečnú párty zameraním na obdobie 50. až 90. rokov, čo mám najradšej. Ale keď už tak si zostavím playlist sám a bude. Ak myslíš, tak mi napíš na môj mail: davidkepesi123@gmail.com
no je niekto kto počúva petofi a ja skor retro je to vyborne rádio a píšem z dvoch ip adres ako to hovoríte je to lepšie rádio madarsku a niekto ma rád aj moderné hity.
Ahoj David no je zmenena a ten mix uz nebude na retroradio.hu ku retro party budúce víkendy aj sa blizia vianoce aj silvester od 18:00_6:00 silvestrovská retro party chcem ze by bol mix ako bez mixu sa poriadne zabaviť do temoty az salenosti,daj mi mail.
V podstate to je skoro tá istá večerná relácia, len už trocha pozmenená, keďže po novom sa hrajú aj 90. a 00. roky. Okrem toho nastala aj mierna úprava zvukového obalu rádia a programov. Ževraj teraz hrajú len to, čo poslucháči zaradili do playlistu TOP 1000, ktorý skončil v pondelok.
Pocuvam teraz retroradio.hu a uz nie je mix na retro party to preco tak zmenili od utorka neviete dôvod a môžte tam napísať prekladacom slovenský na maďarský tak mi dajte vedieť prečo tak to je sa mi to nepáči bez mixu každý večer piatok a sobotu.
Pribudli v playliste 90's a 00's (2000) roky. 60's a asi aj 70's roky tak idú do úzadia.
Je to definované v RDS norme. Že to tolerujú v Česku, alebo Poľsku je iná kapitola. Ani nevidím dôvod pchať veci z RT do PS, keďže väčšina autorádií dnes zobrazuje aj rádiotext. Navyše keď ladím stanice, tak ma nezaujíma nejaké telefónne číslo, ale názov stanice.
A preco by tam nemohli byt.Roky sa to predtym bez problemov pouzivalo a teraz to niekomu vadi.
Dynamické texty nepatria do PS. Na to slúži RT. U nás sa toho našťastie stanice držia.
Rádia v Poľsku uvádzajú v dynamickom PS aj to, čo je v Rádiotexte (Slogany, Tel. čísla do štúdia, Frekvencie, Dátum, čas atď).
Hlavne na to som narážal.
Maďarské Retro Rádió
Veď aj hrajú 60., 70. a 80. roky, ale zriedkavo zaznejú aj 50. a 90. roky.
Zhruba tu (tesne nad Sásovou - časť BB) - https://1url.cz/fz45C hrá dobre Kossuth Rádió z mesta Balassagyarmat..signál 6/16 (Sencor SRD 6400 DAB+)
GPS: 48.764085, 19.156762 (CCA 485 m.n.m. podľa Google Earth)
podiel [%] celkovej počúvanosti
4. vlna 2023 + 1. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň