Diskusia k téme Rádio Best FM

A čože ťa tak urazilo? Vadí ti že nechválim tvojich kamarátov z Bestu? Vadí ti, že poukazujem na neschopnosť rádia spustiť vysielače? Nie ja som sa vychvaľoval na výberovom konaní, že viem spustiť frekvencie okamžite. Však technológie sú už pripravené. búchal sa do hrude Netušil. Spomeniem aj web stránku. Také zbabrané dielo sa len tak ľahko nedá nájsť, absolvent gymnázia to dokáže robiť lepšie. Až sa v Beste naučia robiť kvalitné rádio, budem prvý, čo ho pochváli.
A len tak mimochodom, môžem sem prísť kedykoľvek a okomentovať čokoľvek. Hovorí sa tomu time management, schopnosť zorganizovať si svoj čas. V jeden okamih robím niečo iné, potom sem nakuknem, možno zareagujem a idem ďalej.
Neplánujem si zmeniť nick, názory totiž ostanú tie isté.
Môj život je krásny, nemusíš sa oň obávať.

Nakukol som a musím konštatovať, že Tvoja retardácia a nafúkanosť komentovať a osočovať každý jeden príspevok (nie len tu) dosiahla už neuveriteľný level. Čo tak si založiť vlastné rádio? Hmm...Na to by starý pán veru nemal. Nie len časovo, ale ani mentálne. Najmä ak Tvoje hlavné zamestnanie je tu sledovať každý jeden komentár a reagovať naň. Musíš mať veru krásny život. Veď ako tu pozerám, Ty by si mohol robiť poradcu premiéra. Mimochodom, viacerí Ťa už majú v merku. Je čas zmeniť nick.

Z hlavy neviem presne povedať, koľko frekvencií im rada odobrala, ale po kúpe rádia majiteľ Netušil frekvencie získal späť. Akurát že ich nevie spustiť.....

Radsej nech to majitel preda skor, akoby takto zaniklo. O kolko kmitoctov vlastne Best FM doteraz prislo? V minulosti nieco aj vratili alebo si zle pamatam?

Tie ostatné som spomínal už dávnejšie (9.5.2025). Čiže v podstate všetky, o ktoré Best požiadalo vo výberovom konaní a kde tárali o pripravenosti technológií.
Otázne je, či je Best schopné udržať zvyšné vysielače v prevádzkyschopnom stave, a či ich časom nebude Rada odoberať kus po kuse až kým celé rádio nezhasne....

A ešte k tomu, 90,8 Žilina, 90,3 Poprad a 103,3 Spišská Nová Ves už Rada vedie správne konanie zo dňa 7. 5. 2025. Žeby začiatok konca Best Fm?

Takže Rada na svojom dnešnom zasadaní (4.6.2025) začala správne konanie vo veci odobratia frekvencie Liptovský Mikuláš 99.8 MHz.
Bravó Oldřich! Ide ti to skvele.

Náhodou som dnes zablúdil na web stránku tohoto rádia s nádejou, že sa ich web majster zobudil a konečne urobil nejaké úpravy. Zistil som že nie a naďalej drichme. Asi ešte ráta tú obrovskú výplatu čo dostal od Netušilovcov a rozmýšľa či si z toho zaplatí dovolenku na Tahiti, alebo pôjde do len Rusoviec.....

Ahojte a reagujte na príspevok ze nejdu Košice rádio best fm 93,8 MHz môžete reagovat kde je chyba zastaralá technológia je ano, dnes som isiel na výlet do ké na výstavu SAV meste v centre tak som zistil ze nejde best fm 93,8 MHz.

Aj také "zdatné" rádio, ako je Trnavské sa zaseklo, keď si vybrali budovu hasičov patriacich pod minv, ktorých ešte kontroluje minfin prípadne úva. Nájomná zmluva sa rodila hodne dlho.

"napr. správ z juhu či severu kraja je tam pomenej. Gro info je len a len Trnava." - vyrok je nepravdivy. Nedavno napriklad bolo vyrazne viac obsahu z Piestan, nez zo zvysku kraja (oslavy 80. vyrocia konca II. svetovej vojny v Piestanoch). Kde sa nieco deje, tam su mikrofony. Takto to ma iba Radio Kosice a Trnavske radio.

Keď som spomenul Trnavské rádio, neporovnával som formát, ale spôsob fungovania, ktorý mi pripadá profesionálnejší ako v Beste. Čokoľvek robí Best, vyzerá ako zlátanina. Hudbu majú fajn (s výnimkou "kvótovejˇ), ale to je asi tak všetko......
Ak niekto kupuje nejaké rádio, musí mať biznis plán, musí vedieť aké sú priority, musí jasne definovať problémy a pracovať na ich odstránení. A na to všetko potrebuješ základný kapitál a ten Netušil nemá, alebo má strach vložiť do firmy viac. A čo sa táka mediálneho koláča, tak žiaden väčší zadávateľ nepôjde do rádia s mizivou počúvanosťou. Znova spomeniem Trnavské Rádio - na stránke majú prieskum počúvanosti, ktorý znázorňuje fakt, že v TT regióne sú najlepší. Aký graf nájdeš na stránke Bestu?

Pri Beste ide o tretieho alebo štvrtého majiteľa. Začínalo pod R. T. Lehotským ku, ktorému sa zase aj vrátilo. Po jeho smrti sa to snažia znova naštartovať. No reklamný koláč vyjedajú väčšinou dve mediálne skupiny. Tak sa ťažko zháňajú prostriedky na prvotné plány a rozvoj. Zase píšem neplatí to, len pre Best. Trnavské rádio nie je Oldies formát ako Best.
Je to skôr info spravodajské rádio z TT. Pokrytie si vybudovali po celom kraji no napr. správ z juhu či severu kraja je tam pomenej. Gro info je len a len Trnava. Počúval som to pár dní. Mne sa osobne viac páčilo ex. rádio z TT Forte.

Možno som bol tvrdý, ale Best nie je na trhu rok, ale v decembri to už bude 18 rokov. Mali by mať v malíčku určité procesy ako napríklad správu vysielačov, podávanie žiadostí a podobné veci. To, že nemajú peniaze je dané neschopnosťou obchodného oddelenia (bodol by aj nejaký presskit, ale to by som asi žiadal priveľa), nemajú marketing - málokto o Beste niečo vie. Ich pokrytie nie je spojité ani na trase BA - ZA - KE, kde v mnohých lokalitách vypadáva signál - na rozdiel od veľkých rádií.
Rádio Best je typickým prípadom, keď je v rukách človeka, ktorý sa mu nevenuje na 100% a slúži len na to, aby si pumpoval svoje ego. Pozri sa na Trnavské Rádio, ktoré funguje na úrovni akú Best nikdy nedosiahne - fungujúce vysielače, prehľadná mapka pokrytia, super stránka aj po obsahovej stránke, eshop, ak tam chcem reklamu, môžem si vybrať aký reklamný produkt chcem.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň