Diskusia k téme Europa 2
V Čechách nakrútili film s názvom Banger. Toto slovo znamená dobrú pesničku, hit v rapovom štýle. Ale zároveň je to film o kokaíne...
Slovenská hudba je väčšinou obľúbená len vtedy, keď sú v nej nadávky a odkazy na vulgárnosti. Skús sa pozrieť na to, ako sa rozprávajú mladí ľudia medzi sebou, hlavne Tí mladí, ktorí počúvajú E2, popočúvaj aké výrazy používajú.....
Tí čo rozprávali, ako mladí veľmi nemajú radi slovenskú hudbu, sú asi mimo reality. Na E2 sa v poslednom čase zvýšil podiel slovenskej hudby v bežnom dennom vysielaní. A v poslucháčskej ankete banger leta boli na prvých troch miestach slovenské skladby. Snáď sa konečne ukázalo, že tvrdenie že mladý poslucháč nechce slovenskú hudbu je iba mýtus
https://www.europa2.sk/25042/banger-leta-2023/
Ak si tu vsimam, tak moc tu europu nemate radi… ok, ale to neznamena, ze druhym co toto radio maju radi budete kazit radost a davat im tu disliky a nie ze nadavat ale pisat tu o tom ze pocuvat to nema zmysel… na funku sa okrem juniora a marcela (a aj ti mi niekedy lezu na nervy) nic neda pocuvat…
Skúsim niečo k tomu. Je pravda že slovo banger iné rádiá na Slovensku nepoužívajú. Keď si však čítam nejaké PR správy o nejakej hudobnej novinke, tak tam to slovo občas vidím. Skúsim si povšímať rakúsky Kronehit, nemecké Energy či britský Capital, či slovo banger používajú. Ja osobne často počúvam české Fajn rádio, taký dobrý vzor ako si predstavujem CHR rádio u nás a tam veľmi často používajú slovo "pecka". Asi k tomuto by som prirovnal slovo "banger", ktoré používa E2. Jednoducho keď mi o nejakej skladbe povieme že to je bomba, pecka, tak v E2 povedia že to je banger. A chcú to takto hovoriť aj ich cieľovú skupinu. Dobré vysvetlenie? :-D
Keď sme pri tej angličtine, tak snáď mi nebudem rozmýšľať o nejakej zábavnej pyrotechnike, pri úvahe že čo to ten banger je, nebudem vari rozmýšľať o petardách. Som len trošku sklamaný že nevieš ani ty ako fanúšik hudby. Asi sa teda nedozviem, škoda. Ináč slovo banger v súvislosti s hudbou som na inom rádiu nepočul. Ani na českej E2.
Asi ťa neprekvapí, že slovo pochádza z angličtiny, tak ako väčšina dnešných neologizmov. A v pôvodnej anglickej definícii tohto slova niet o rape ani zmienky: https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Ba…
Odporúčam trošku viac sa venovať googleniu, napríklad aj na úkor prípravy na 316. ročník silvestrovského súboja.
Opýtaj sa Vášho vedenia, veď Expres a E2 patria pod toho istého majiteľa. Tebe ako najväčšiemu trolovi v ich prospech to isto radi vysvetlia.
Neviem či som už starý, ale vie mi niekto vysvetliť význam slova banger? Na E2 majú také niečo že banger leta. Keď som trošku googlil, našlo mi to že ide o dobrý zväčša rapový song
https://cestina20.cz/slovnik/banger/
V bangri leta však ide o akékoľvek súčasné hity, nie iba tie rapové. Takže čo je pre ľudí v E2 a pre ich cieľovú skupinu banger?
_RDS_PS_ (bez PTY a RT)
Viď obr... https://ibb.co/8Dygjkt
Musím povedať, že som bol milo prekvapený zlepšeným signálom E2 na Zemplíne. Evidujem, že už v klesaní z Dargova to bolo nepočúvateľné no dnes hrala táto stanica s malými výnimkami (Sečovce) slušne až po Vyšné Nemecké. Neviem do akej miery za to môže zmena parametrov frekvencií 103,7 MHz a 107,1 MHz alebo je to len vďaka ročnému obdobiu a prejazdu v podvečerných hodinách?
ahojte Prešove na šibenej hore nejde RDS názov EUROPA 2 na 97,2 FM neviem či signál bol slabší alebo neišlo rds tak zistite to či je naozaj bez rds na 97,2 FM Prešove mne nechcelo nabehnúť na mobile.
Rádiá sú firmy, a firma musí generovať zisk, nepodnikám pre susedkine modré oči ale preto aby som zarobil. Niekto prevádzkuje rádio, niekto kaviareň, niekto vlastní bordel, niekto zasa vyrába autá - na jednej strane preto, aby priniesol potešenie ľuďom a na druhej strane preto, aby zarobil. Čím počúvanejšie rádio, tým drahšie môže predávať reklamu a tým viac zarobí. Napríklad Bratislavské rádio nepočúva skoro nikto, majú málo reklamy, skoro žiadne peniaze a sú na hranici krachu.
Zisk sa môže investovať rôznym spôsobom. Napríklad niekto si vydržiava 12 kusov manželiek, iní zasa idú na výlet jachtou do Vietnamu, niekto zasa investuje do ďalšej firmy a je úspešnejší a úspešnejší - nosí hodinky Rolex, používa mobil Veru a jazdí na Rolls Royce....
Uvažoval som aj nad tým, že napíšem aj tržby, ale nechcel som to príliš komplikovať. Urobil si to za mňa, takže super....
Ďakujem, k finančným výsledkom doplním, že Ty si uviedol zisk. Keď si pozrieme parameter tržby, tak tie pri spoločnosti D.Expres išli stále hore.
2022 - 8,68 miliónov eur
2021 - 7,01
2020 - 5,63
2019 - 5,54
To bude asi komplikované, ale pokúsim sa...
@Sandruška
1. Najprv spoločnosť BAUER Media sídliaca v Nemecku kúpila rádio Expres
2. Potom sa zmenili zákony tak, aby jedna spoločnosť mohla vlastniť aj viac rádií
3. Po prijatí tohoto zákona BAUER dokúpil rádiá Melody a Európu 2
4. Všetky tieto tri rádiá sa presťahovali do Trnávky na Vrútockú 48
5. Neskôr sa BAUER rozhodol, že spustí ďalšie rádio, a to ROCK
Čiže jedna nemecká firma BAUER vlastní štyri rádiá - Expres, Európa 2, Melody a ROCK
6. Spoločnosť BAUER je na Slovensku úspešná, Expres je jednotkou na trhu, E2 štvorkou a Melody je šieste v počúvanosti
7. Spoločnosť BAUER je aj finančne úspešná
- v roku 2018 zarobila 4,35 milióna eur
- v roku 2019 zarobila 4,38 milióna eur
- v roku 2020 zarobila 5,23 milióna eur
- v roku 2021 zarobila 5,66 milióna eur
- v roku 2022 zarobila 4,53 milióna eur
8. Tieto rádiá nebudú medzi sebou súťažiť, vlajkovou loďou je Expres, Európa 2 je pre mladých ľudí, Melody je pre vyššiu vekovú skupinu, no a rádio ROCK je určené - ako už z názvu vyplýva - pre fanúšikov rockovej hudby
9. Túto situáciu využilo aj FUN rádio, ktoré kúpilo rádio VLNA, takže Boris Kollár teraz vlastní dve rádiá, finančne sú na tom horšie....
podiel [%] celkovej počúvanosti
2. + 3. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň