Diskusia k téme Mobilné siete

Pokrytých je viac lokalít ako s O2 5G

Mal si im truhlu sundať :D :D Ty si asi clovek s 2G only rezimom pocitam :)
PS: Jurko, mozes sa vyjadrit k LTE :)

ten prekrasny telekom mi pred cca dvoma rokmi uplne dojebal a odstavil cely dvbt prijem nas aj cezhranicny,spustlili oproti mojmu balkonu asi dvesto metrov 4g na 61 kanali s takym vykonom,ze mi ti moja antena plzenske sito tak silno zachytila ,ze zarusila cele pasmo,aj ked som vybral zosilnovac a siel len pasivne nepomahalo,musel som zaangazovat do toho regulacny urad a dokazat,ze oni su vinnici,tak nakoniec horkou biedou mi telekom dal filter a pomohlo to,ale zo zosilovacom sa mozem rozlucit,takze taku lasku ja prejavujem v lte sietam a to ma este caka 5g,ked to spustia na 49 kanali,tak mozem znovu ziadat o novy filter

Veselé Vianoce onedlho :D Kto má najlepší traffic (rýchlosti) LTE na vidieku? Ale aj celkovo. Ja si myslim, ze Telekom, aj jeden borec, co sa ozaj rozumie sietam podrobne, mi vravel, ze Telekom. Ako to vidite? :)

V CZ ide VoLTE na nejakej SK SIMke? :)

V Poľsku sa nedá pripojiť na 4G (LTE), už sa to údajne rieši.

Co si myslite, kto ma najrychlejsi? Myslim cisto len 800 MHz :)

Len informovaný inteligent uhádne, prečo.
*
Odpoveď na OFF Topic otázku: Zmena počtu poistencov je irelevantná, pretože v disciplíne zvanej štatistika sa používa matematika o niečo sofistikovanejšia než v pomocnej škôlke - používa sa VÁŽENÝ PRIEMER.

Dôvere počet poistencov rapídne stúpol v posledných rokoch, Aktuálne je to okolo 1 a pol milióna, VŠZP má zhruba 2X toľko, Union len okolo 0,5 mil.

Prečo sú v téme o mobilných sieťach nejaké bláboly (zaiste dôležité, ale nie v tejto téme).
Len tak pomimo, určite si si aj zistil počty poistencov Dôvery v 2010 a 2015. Alebo nie?

Celkový počet poistencov Dôvery so zhubným nádorovým ochorením stúpol za posledných päť rokov o 44%. Z 39-tisíc v roku 2010 na 56-tisíc v roku 2015.
https://www.dovera.sk/press/tlacove-spravy/1769-vy…
Najdramatickejšie vzrástol výskyt zhubných ochorení medzi mladými ľuďmi od 19 do 29 rokov, a to až o 55%. V kategórii najstarších, teda 70 a viacročných, nárast predstavoval 54%, u 30 až 49 ročných 45%, u 50 až 69 ročných 40% a medzi 15 až 18 ročnými o 25%.
„Nárast sme zaznamenali aj medzi deťmi od 7 do 14 rokov, a to o 19%. Jediná veková kategória, kde výskyt zhubných ochorení posledných päť rokov klesá, sú najmenšie deti od 0 do 6 rokov. Vlani sme mali takýchto poistencov o 20% menej, než v roku 2010,“ uviedol generálny riaditeľ Dôvery Martin Kultan.

Tak pozerám, že vlastne tie "mobile BTS" antény sú interne vertikálnymi sústavami - takže nejaké laloky tam asi budú; zdá sa ale, že fázovo ich (rozumní) výrobcovia smerujú skôr nahor.
Pokiaľ teda Slovák anténu nenamontuje "dolu hlavou", priestor pod ňou by mal byť (relatívne) "bezpečný".
OPROTI ale určite nie - to JE ČERNOBYĽ!

Pole vyžarovania sa na laloky mení len pri vertikálnych sústavách - pri použití 1 antény je homogénne. Pre tieto mobilné technológie sú nasadzované horizontálne sústavy - pre dosiahnutie všesmerovosti; tie žiadne laloky netvoria - pole je homogénne (možno s miernymi fluktuáciami v H rovine).
V betóne je armatúra (roxory) - v závislosti od jej hustoty a vlnovej dĺžky účinkuje ako tienenie; to, mimochodom, platí aj o samotnom betóne (predovšetkým, ak hrúbka muriva je väčšia než dĺžka vlny).
Kontraproduktívne však môže byť to, že armatúra (pravdepodobne) nie je uzemnená, teda absorbované žiarenie môže akumulovať a po nasýtení ďalej vyžarovať (tu jestvuje napr. polemika o neuzemnených satelitných parabolách pri oknách - niektorí užívatelia udávajú ťažkosti so spánkom).
Otázne tiež je, aké (všesmerové) EM pole (nielen VF, ale aj NF - napr. aj 50 Hz) vytvárajú aktívne prvky systému - elektronické zariadenia BTS.
Bývať by som teda pod, ani oproti takejto svini nechcel. Teroristi a vrahovia O2 však dobre vedia, prečo merali POD anténami.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň