Diskusia k téme Ktoré rádio má najlepšie správy a prečo?

to čo ste za inteligentov, ktorí počúvajú a "chvália" sa tým, že počúvajú český rádiožurnál, to musíte mať skutočne prehľad v tom, čo sa deje na Slovensku....

jednoznačne najlepšie správy,komentáre ,analýzy.Všetko prípustnou formou pre priemerného poslucháča./Odbornejšie programy sú na ČRo6-RADIO ČESKO/.U nás ich naldíš na 3 FM freq. + LW.

ale to neplati len o samotnych spravach - cely ich program si mozem naladit kedykolvek
na slovensku spravy nic moc - regionalky aj sukromne celoplosky cucaju situ alebo tasr a tvaria sa strasne mudro dokonca az tak ako keby to bolo spravodajstvo - cest vynimkam ked niekde maju aj vlastne zdroje
verejnopravnici by mali viac vyuzivat to mnozstvo zamestnancov zivenych z nas stiahnuteho vypalneho - tolko sprav vysielanych za den a okrem hlavnych spravodajstiev v spravach pocut iba hlas citaca - ale aj tak su najpresvedcivejsi

Volakedy boli dobre na Radiu KiKs - hlas Ameriky (voice of America), potom aj BBC Slovakia malo dobre. V sucastnosti ma dobre spravy a spravodajsky servis SRo1 a unas regionalne Radio Kosice

jednoznacne Sro 1,lebo tam sa dozviem vzdy vsetko podstatne co sa stalo.Volakedy som kvoli tomu zapinal aj Expres,ale tam su spravy pre mna az moc strucne a tym padom aj kratke.

No dobre si to doplietol. Predchodca Radia ZET, Radio Zilina zacalo vysielat z tzv. maleho Dubna, z mensieho stoziara, ktory sa povodne vybudoval pre Globtel. Neskor si radio vybudovalo vlastny vysielac na Velkej Luke. Potom doslo k zmene na ZET, ktore islo vzdy len z Velkej Luky.

radio zet vysielalo z krizavy a teraz vysiela z velkej luky nikdy nevysielalo zo ziliny

Český rozhlas1 - RADIOŽURNÁL.Krátke,ale výstižné a dobre načasované.Aj SRo ich má dobré,ale spôsob a predely mi pripomínajú moje detstvo_80.roky.

Pomerne dobré správy má aj rádio ZET vysielajúce zo Žiliny na freq. 94,5 FM. Tak si ho skúste naladiť v celú hodinu a budú tam krátke (asi 5-minútové) správy. Ale aj hudobne je Zetko na tom dobre. Nehrá síce moc tanečnej hudby, ale nezaškodí aj slovenská, česká hudba, či starý overený song.

ja nie som starec a Radiozurnal si rad vypocujem (ak mam cas a moznost)

Radiozurnal je relacia v ktorej je citit dinosaura-SRo v ktorom je vsetko suche, neputave so zlou zvukovou grafikou uputa tak starcov.

Spravodajstvo Expresu mi je nesympatické, ako celý expres a o sprvodajstve by som tvrdil, že Rádiožurnál SRo je omnoho lepší ako expresácke správy.
Žurnál RT je iba môj vkus, viem, že v súčasnosti nie je jeho úroveň príliš vysoká, ale dúfam v lepšie zajtrajšky.

spravy bez ohladu na ostatne vysielanie ma najlepsie expres.

Žurnál rádia Twist - prečo? Aj keď som bol zvyknutí na dlhý aj 30-minútový žurnál, aj tieto 12-minútové sú únosné. A Žurnál RT sa má vrátiť do starých koľají.

Radiožurnál SRo, lebo je najobsiahlejší a ešte infoexpres rádia Expres, zo zvedavosti si občas pustím aj žurnál Twistu, poludník rádia Rebeca a sprajodajské spektrum rádia Regina. Blbé je to, že skoro všetky rádiá vysielajú hlavné správy v rovnakom čase o 12:00 a 18:00, potom si musím vybrať. No a Expres má celkom dobré komlexné, stručné a rýchle správy. Keď nemám chuť na dlhý a obsiahly rádiožurnál, ale zároveň chcem mať prehľad o najdôležitejších správych dňa tak jednoznačne infoexpres.
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň