Diskusia k článku Rada pre mediálne služby rozhodovala o licenciách, frekvenciách aj porušeniach zákona

Ake zvastne financovanie? Asi si si pomylil radio ved od zaciatku na vypocutiach tvrdili ze to dotuju z vlastneho. Tu je jasna sikana zo strany Rady. Zacalo to Trnavskym, ktore ich sikanovalo a necudoval by som sa keby ma v tom prsty Trnavske alebo P. Bindas, ktory robi kazdemu len zle. Je to hanba ako sa snazia nepodporit ine projekty ako tie tuctove a sikanuju ich. Ved co mozeme cakat na Slovensku v inej krajine by sa snazli este udrzat takyto projekt hra tam velmi vela hudby Slovenskej nepopularnej od mladych umelcov, krorym ani Radio_Fm nedava priestor. Drzim majitelom palce aby to vydrzali je to velmi narocne pri takejto podpore negativnej…

Pokiaľ má rádio zvláštne financovanie, rada by mala mať právo klásť otázky o pôvode peňazí. A nie že tu na nete najprv hovorili niečo o sponzoroch, ktorí nechcú byť menovaní a nakoniec z nich vylezie, že si to financujú z vlastného vrecka.
Bindasa neriešim, on je miláčik Baueru a už dávno tam nemá čo robiť.
A počúvanosť? Ak chce rádio reklamu, musí nejakú počúvanosť vykázať. Majiteľ mohol kľudne nahlas povedať, že keďže si to financuje z vlastného vrecka, nepotrebuje nejaké čísla o počúvanosti a nie tárať nezmysly o streamoch.

Všimol som si, že zo zoznamu frekvencií okrem žilinskej ,,zmizla" aj frekvencia v SN. Vrátili aj tú?

V čom boli nepripravení? Pýtali sa na ekonomické otázky čo by malo skôr zaujímať daňový úrad a nie radu. Ďalej Bindasove rečí, že toto patrí do online priestoru a nie do FM pásma.. Kto je on, aby toto posudzoval. Máme duálny systém a každý si môže vyskúšať spustiť si svoj projekt s hocičím čo neporušuje zákon.
Otázka akú majú počúvanosť nebola tiež na mieste. Tak isto to nie je povinné si zadať prieskum. Potom poznámka, že už majú 7 frekvencií.. neviem prečo nereagovali, že ich najsilnejšia má iba 500W a sumár má iba 1350W rôzne po Slovensku.
No a kopec ďalších zbytočných otázok, ktoré nedostávali ostatní uchádzači.

Čiastočne si je na vine aj spomínané rádio SUB FM. Chodia na výberové konania nepripravení a potom sa nevedia poriadne vyjadriť...
Ja tu už dlhšiu dobu tvrdím, že namiesto týchto nezmyselných výberových konaní by bolo lepšie FM siete dražiť. Samozrejme s tým, že zákon by mal stanoviť určité základné a nemenné licenčné podmienky, ale formát a obsah vysielania by bol na vysielateľovi.

Tu je uz jasne potvrditelna zaujatost Rady voci SUB FM, to je vecny problem rady, zneprijemnivat zivot malym vysielatelom, slovensko je krajina bez vymozitelnosti prava a rada to jednoznacne vyuziva.

Podľa Telekomunikačného Úradu nie je vhodná, lebo je rušená Veľkou Javorinou.
Ale pokiaľ si dobre pamätám, tak Ty si ju voľakedy navrhol prekoordinovať na 90.9 MHz. Obávam sa však, že táto frekvencia (používalo ju aj Goldies) bude navždy vyradená.....

V okolí Žiliny hrá dosť dobre, rušená môže byť niekde v okolí Rajca či Bytče... V minulosti si pamätám, že v aute mi pomerne dobre tá frekvencia hrala až pod Fačkovské sedlo. Zaujímavé skôr je, že Best sa na túto frekvenciu prepol už asi pred mesiacom, no Rada tvrdí, že na nej nevysiela. No flexibilní a aktuálni sú teda "na úrovni". Tak teraz ako, je vhodná či nie je? :))
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2024 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň