menu
predchádzajúce
nasledujúce
spustiť rotovanie
zastaviť rotovanie

Diskusia k článku Kvóty ešte viac zasahujú do formátov rádií. Licenčná rada nelogicky zamietla všetky žiadosti o výnimky

155 príspevkov
MUSIC SK
MUSIC SK
15.01.2019 17:27
0
0
@Rastaman Nemusis sa hanbit, ze nas pocuvas

Rastaman - naozaj Ti dakujem, ze nas pocuvas. Podla prispevkov sa zda, ze si tvrdy chlap.
No naozaj sa nemusis hanbit, ze nas pocuvas. Vdaka chlape!

rastaman
rastaman
15.01.2019 16:09
0
0
@MUSIC SK

À propos, zbytočne si fandíš - http://www.demomusicradio.com/ som zatiaľ počúval asi 3x à 5 minút a to, čo som počul, ma nijako neohúrilo.

;-)

rastaman
rastaman
15.01.2019 16:03
0
0
@MUSIC SK

1) NIE som RASTAFARIÁN!

2) Ja nikoho/nič NEOBHAJUJEM, len KONŠTATUJEM fakty.

3) "Socializmus" žiadne PENIAZE NEBRAL! Štát (ČSSR) si TVORIL (VLASTNÉ) PENIAZE, preto ich nemusel nikomu brať, ani od nikoho si požičiavať (na rozdiel od dneška https://www.nbs.sk/sk/statisticke-udaje/statistika… ).

4) Mal si sa narodiť o 50 rokov skôr, zažil by si "SLOBODU" (TATÍČKOVHO) KAPITALIZMU - pekne NABOSO, od 8 rokov s motykou NA POLI.

PS: Pevne verím, že NEbývaš v (lacno sprivatizovanom) DRUŽSTEVNOM/ŠTÁTNOM BYTE, či nebodaj v z "NENÁVRATNEJ STAVEBNEJ PÔŽIČKY" postavenom RODINNOM DOME - lebo ak áno, PO SMRTI SA USMAŽÍŠ V PEKELNÝCH PLAMEŇOCH (za zločiny proti "svätej STOLICI" :-).

MUSIC SK
MUSIC SK
15.01.2019 15:24
0
0
@Rastaman Ďakujeme, že počúvač naše pesničky

Rastaman - nakoľko si viackrát zmienil, že počúvaš DEMOMUSICRADIO, tak aj tam máme pár piesní. Takže logicky môžem tvrdiť, že sa ti naša tvorba páči. A zaraďujem ťa tak medzi našich špeciálnych fanúšikov. Budeš prekvapený ale máme aj rastafariansku tvorbu.

MUSIC SK
MUSIC SK
15.01.2019 14:38
0
0
@Rastaman Toto je diskusia o hudbe a nie politike!

Rastaman - v našej rodine sme si niekoľkí platili súkromnú výučbu - ja napr. na strednej škole nemčinu u bývalého diplomata za 90 SK mesačne a sestra aj na základnej škole. Ak by bola možnosť na základných školách a stredných, tak by sme si to asi neplatili :--). Pravdou je, že socializmus používal bubliny, napr. čo spomínaš a bola možnosť prihlásiť sa na krúžky v Pionierskych domoch a Domoch kultúry. Vidím však, že hrubosť Ti nerobí problémy, že obhajuješ socializmus, keď som povedal, že som sníval o tom, rozumieť anglickým piesňam a Ty to takto hrubo prekrúcaš. To, že som teraz 10-ty raz spomenul socializmus, neznamená, že ho obhajujem na rozdiel od Teba. Iba konštatujem, že peniaze bral z jedného vreca a oblboval svet, ako sa stará o sociálne veci. A o slovenskú tvorbu sa staral, samozrejme, nesmela byť protisocialistická. Mainstreamová hudba však bola vždy o LÁSKE. Ak Ti to slovo nič nehovorí, tak to je najvznešenejší ľudský cit - láska obecne, k otcovi, matke, starým rodičom,...

rastaman
rastaman
15.01.2019 13:24
0
0
Albert EINSTEIN:

"Moreover, under existing conditions, private capitalists inevitably control, directly or indirectly, the main sources of information (press, RADIO, education)."
https://monthlyreview.org/2009/05/01/why-socialism…

"V daných podmínkách navíc soukromí kapitalisté nevyhnutelně ovládají, přímo nebo nepřímo, hlavní zdroje informací (tisk, RÁDIO, vzdělávání)."
http://www.sds.cz/docs/prectete/epubl/aei_ps.htm

;-)

rastaman
rastaman
15.01.2019 13:12
0
0
@MUSIC SK

Dokonca aj BILINGVÁLNE ZŠ a SŠ (ANGLICKÉ, FRANCÚZSKE a NEMECKÉ) existovali za tzv. "socializmu".

Takže tak.

;-)

rastaman
rastaman
15.01.2019 13:10
0
0
@MUSIC SK

Zatiaľ si v tejto diskusii 8x použil slovo SOCIALIZMUS.

Len tak ďalej, SÚDRUH (a)politik!

;-)

rastaman
rastaman
15.01.2019 13:06
0
0
@MUSIC SK

Ty si ale riadny POLEPETKO! :-)
https://www.google.com/search?q=polepetko

1) MIEŠAŠ hrušky s jablkami. Reagoval som na Tvoje EGOmaniakálne kecy "ak ma osloví nejaké rádio" - Prečo by Ťa kto prosil? Dal som Ti odkazy na ADRESÁRe vysielateľov.

2) Napísal som "Je to ale vecou vkusu, to uznávam." - z Tvojho pohľadu najlepšia, z môjho omáčka. TY SI NEJAKÝ CENZOR NKVD, že mi berieš právo slobody výberu a mať vlastný názor?!

3) Úspech "socialistických" kapiel pripisuješ komunistom.

4) To je LOŽ! LOŽ! LOŽ! Prinajmenšom na SVŠ/Gymnáziách bol povinný 1 NESLOVANSKÝ JAZYK (ANGLIČTINA, FRANCÚZŠTINA, NEMČINA). Na každom sídlisku bola OSVETOVÁ BESEDA, v ktorej bolo možné ŠTUDOVAŤ CUDZIE JAZYKY "ZA BABKU" (PODSTATNE LACNEJŠIE NEŽ DNES)! Okrem toho, úroveň dnešného vyučovania jazykov na ZŠ, SŠ a VŠ je demonštrovaná jazykovými NEschopnosťami ich poslucháčov - žiakov a študentov.

Situácia je teda veľmi podobná - KTO CHCE(L), TEN SA JAZYK NAUČÍ(L). Veď kde sa brali vtedajší učitelia cudzích jazykov - dovážal ich niekto zo Západu, či ich tam komunisti vysielali na štúdiá?

5) To som kde napísal? Len som Ti vysvetlil, čo Ty s Tvojou "angličtinou" si nepochopil (pojem "DISCOGS" = DISCOGRAPHIES, t. j. slovensky DISKOGRAFIE - preklad špeciálne pre Teba ;-). Keď nechceš, aby sa o Tebe vedelo, prečo by to MŇA malo trápiť?! :-D) Platí, že ak film nie je v IMDb (a pre ČR/SR aj v ČSFD), neexistuje. Ak sa budeš chcieť niekde prezentovať, PROFESIONÁLI si Ťa "preklepnú" cez DISCOGS a MUSICBRAINZ - ak tam nie si, skončil si skôr, než si začal. :-) TVOJ PROBLÉM, nie môj!

6) Aha, takže to je nie prehľad toho "najlepšieho zo Slovenska všetkých čias", ale je to SÚKROMNÉ PROMO Teba a Tvojich (urazených - nepovšimnutých) kamošov. :-D)

Prečo by Ťa kto "zmetal zo stola"? A prečo Tvoju "verejnú výzvu" chceš držať v tajnosti? To nie je PROTIREČENIE? SCHIZOFRÉNIA?

Takýto PLAYLIST je možné zostavovať pokojne aj kolektívne - dokonca už som mal vymyslené min. 2 spôsoby, ktorými sme sa do toho mohli vedno pustiť. Avšak po tejto (ďalšej) skúsenosti s Vami SLOVÁKMI radšej nič.

Kľudne si to odkladaj doma do šuflíka, Ty "AKTIVISTA"! :-D)

7) Čisto KONŠPIRAČNO-TEORETICKÁ OTÁZKA: Prečo ŽIDovské veľkovydavateľstvá podporujú vulgárnych CIGÁNov namiesto "UMELCOV" ako si Ty?!

Pokojne ma môžeš nahlásiť GENERÁLNEMU CIGÁNOVI aj LIETAJÚCEMU RABÍNOVI, je mi to u prdele. Len pre upresnenie: NIE SOM RASISTA! Dokonca som už bol aj v synagóge a rómskej osade - a Ty?

8) Napísal si "za socializmu bola hudba centrálne riadená" - na to som reagoval. Nič viac.

*
Predpokladám, že Tvoja TVORBA nám zostane utajená rovnako, ako Tvoj PLAYLIST (pre rádiá).

;-)

Aj ujo RUDO má viac prehratí než Ty:
https://www.youtube.com/channel/UChuNs2QdKfmivapOg… ;-)

MUSIC SK
MUSIC SK
15.01.2019 00:13
0
0
@Rastaman - Ja nie som bubenik - kolko ma ty prehrati?

> Keď toto dokážeš, možno si vyslúžiš 20 000 000 zhliadnutí: * nerozumiem, prečo by som to mal dokázať - ja nie som bubeník a to nie sú ich piesne ???
* Ja skladám pesničky a zatiaľ mám najviac na YouTube ca najväčší úspech ca 50 tisíc a na hudobnej anglickej sieti za 2 roky 110 tisíc. Koľko máš Ty??????

MUSIC SK
MUSIC SK
15.01.2019 00:05
0
0
@Rastaman Rozvijas strasne vela tem a je to tvrdenie proti tvrdeniu

Rastaman - ja reprezentujem skúsenosti 15-20 ludi a je to tvrdenie proti tvrdeniu. Začnem od konca.
1. Ty tvrdíš, že "Prečo ich nekontaktuješ priamo? Kontakty sú k dispozícii:" - časť z nich mi povedalo, že dva roky trvalo, kým im asi 30% odpovedalo - nečítaš pozorne písal som to
2. Ty tvrdíš, že "Tí Vlci, to je riadna slabota - nudná omáčka; prirovnávať k Beatles alebo Elánu môže len hluchý." - ja tvrdím, že to je jedna z najlepších piesní v histórii Slovenska - skúšal si niekedy urobiť slovenský text a zložiť pesničku a zvlášť rockovú? Táto pieseň vyhrala prvú súťaž Coca Cola a chlapci z Clear dostali za ňu myslím 10 tisíc dolárov!
3. O skupine OMEGA som nepísal, ani o Kádarovi - toho speváka ani nepoznám, ani som netvrdil, že Karla Gotta v Nemecku preslávilo ÚV KSČ. To si odkiaľ nabral?
******** Ja som povedal iba to, že aj Elán aj Gott sa presadili za socializmu.
*****
Klikni si na Wikipediu, ak neveríš: He is considered the most successful male singer in the former Czechoslovakia and the Czech Republic ****** Elán is a Slovak pop-rock band, founded in 1968 by Jožo Ráž, Vašo Patejdl, Juraj Farkaš and Zdeno Baláž. It became one of the most popular Czechoslovak bands during the 1980s **** Omega has achieved great international success through releases in multiple languages, and tours in England and Germany in the late 1960s and throughout the 1970s.
4. Taktiež tvrdíš: Vidno, že si "STARÁ ŠKOLA" a S ANGLIČTINOU SA "NEKAMARÁTIŠ"! Za socializmu sa angličtina na základných a stredných školách nevyučovala, na vysokých 1 rok. Vždy som sníval, že keby som tak niekedy v živote, rozumel anglickým piesňam a vedel napísať anglický text. Ja som sa musel po anglicky naučiť sám, aby som sa dnes udržal v práci. A dokonca už som pár textov urobil a na moje prekvapenie zistil, že anglický text sa robí 50 x ľahšie ako slovenský, lebo majú krátke slová, viažu ich a nemajú rytmický zákon. No keď sa chceš vysmievať ľuďom to je T voja voľba, mne to neprekáža.
5. Ty tvrdíš, že by som mal používať DISCOGS alebo MUSICBRAIN. A povieš mi načo? Ja nie som rádio, čiže načo by som mal čítať katalógy a jednak ja chcem aby nás hrali naše rádiá. Ak mi dokážeš, že naše rádiá si z nich vyberajú, tak tam môžem hodiť 30-tku piesní.
6. Ty tvrdíš, že ja vyzývam k nejakému playlistu: "Najvtipnejšie" ale na Tebe je, že tu VYZÝVAŠ K ZOSTAVENIU VEREJNÉHO PLAYLISTU 1000 SKLADIEB, pričom ale Ty sám Tvoj "osobný" (v ktorom už máš vyplnených prvých 6 :-) od hanby mieniš držať v tajnosti.
**** Prečítaj si diskusiu, to napísal iný :-):-):-) A keďže je to dobrý nápad, začal som si to robiť z piesní, na ktorých pracovalo tých 15-20 ľudí.
**** Ja som jasne napísal, že ak ma osloví nejaké rádio, dodáme. Tiež som napísal, že automaticky by ma časť diskutérov zmietla zo stola. Ty si prvý dôkaz - dopadlo by to tak ako s piesňou Medzi vlkmi. A hovadíš ma, hoci si tú databanku 6 piesní ani nevidel ani nepočul ??? A Ty si kto? Nejaký cenzor?
7. A Ty mňa obviňuješ zo "zaťahovania politiky do hudby"? Tu by som riadne pribrzdil - pozri si, čo si napísal o Rytmusovi. To je čistá politika?!
8. Dal si mi otázku - Podľa Teba asi aj punkáči boli "centrálne riadení", však? Moja odpoveď: Neboli, lebo sa nezúčastňovali súťaží :-). No ja som jasne povedal, že socializmus sa staral o slovenskú hudbu 90% a anglickú hral len tak 10% - neviem presne číslo. Ale Sex pistols tiež občas zahrali, aby sa nepovedalo, že tu nemáme slobodu.

rastaman
rastaman
14.01.2019 23:36
0
0
@MUSIC SK

Keď toto dokážeš, možno si vyslúžiš 20 000 000 zhliadnutí:
https://www.youtube.com/watch?v=_q8s93klams
https://www.youtube.com/watch?v=rxNjhDQ4e_I

;-)

rastaman
rastaman
14.01.2019 21:41
0
0
@MUSIC SK

Tí Vlci, to je riadna slabota - nudná omáčka; prirovnávať k Beatles alebo Elánu môže len hluchý. Je to ale vecou vkusu, to uznávam.

*

Takže Ty mi budeš tvrdiť, že skupinu OMEGA ( https://en.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B6ngyhaj%C3%BA… - https://www.youtube.com/watch?v=CGt-rTDkMcM) na ZÁPADE preslávil János Kádár? :-)

A KARLA GOTTA v ZÁPADNOM NEMECKU ( https://www.youtube.com/watch?v=XNWferBsNCw) zas ÚV KSČ? :-)

Nebuď smiešny!

ELÁN bol (a je) slávny aj v BRATISLAVE (napriek HITRADIU Oe3).

*

A Ty mňa obviňuješ zo "zaťahovania politiky do hudby"? Ty s Tvojím pravidelne opakovaným "SOCIALIZMOM"?

A Ty básniš o "konšpiráciách" (Tušíš vôbec, aký je rozdiel medzi konšpiráciou a konšpiračnou teóriou?) - Ty, čo tu úspech ELÁNu pripisuješ "SOCIALIZMU"?

Ako mi, pán "socialistický" KONŠPIRAČNÝ TEORETIK, vysvetlíš, že ELÁN ešte aj dnes dokáže vypredať sály a zaujať MLADÝCH POSLUCHÁČOV, ktorí v časoch "socializmu" ešte ani neboli na svete?

*

Podľa Teba asi aj punkáči boli "centrálne riadení", však? :-)

*

Mimochodom, čím, ak NIE POLITIKOU(?), sú KVÓTY?!

***

DiscoGs NIKOHO NEHRÁ!

Vidno, že si "STARÁ ŠKOLA" a S ANGLIČTINOU SA "NEKAMARÁTIŠ"!

DISCOGS (akronym DISCOGRAPHIES) https://sk.wikipedia.org/wiki/Discogs je KATALÓG/DATABÁZA (s možnosťou predaja/nákupu), rovnako ako MUSICBRAINZ https://sk.wikipedia.org/wiki/MusicBrainz (bez predaja).

Do oboch môžu HUDOBNÍCI aj iní užívatelia prispievať - registrovať v nich hudobné diela:
https://www.discogs.com/getstarted/
https://musicbrainz.org/doc/How_to_Contribute

DISCOGS a MUSICBRAINZ sú pre hudbu tým, čím pre film sú IMDb a ČSFD - o tých si ale asi zrejme tiež ešte nikdy nepočul, takže radšej nič.

*** ***

Tu si Tvoju "ponuku" ťažko niektorý vysielateľ prečíta - a ak aj, len sa zasmeje.

Prečo ich nekontaktuješ priamo? Kontakty sú k dispozícii:
https://www.radia.sk/radia
http://www.rvr.sk/sk/spravy/index.php?aktualitaId=…
http://www.rvr.sk/sk/spravy/index.php?aktualitaId=…

*** *** ***

"Najvtipnejšie" ale na Tebe je, že tu VYZÝVAŠ K ZOSTAVENIU VEREJNÉHO PLAYLISTU 1000 SKLADIEB, pričom ale Ty sám Tvoj "osobný" (v ktorom už máš vyplnených prvých 6 :-) od hanby mieniš držať v tajnosti.

:-D)

MUSIC SK
MUSIC SK
14.01.2019 20:51
0
0
@LuboTS, Pe3k - Ako dalej v diskusii?

Súhlasím, že diskusia sa trochu zvrtla, lebo by mala byť viac o tom, že niektoré rádiá to poškodzuje, lebo nie je dosť slovenských piesní.
No položme si otázku, že prečo sa teda nezaujímajú trebárs o tú databanku, prečo nevstúpia do diskusia a prečo teda vlastne nie je žiaden dopyt z ich strany???

**** Okrem toho jedna aktivita, či už databanka, nejaká iniciatíva za slovenskú hudbu a pod. vec nevyriešia komplexne.
Viem však z reálnej praxe, že môžu robiť to, čo robia iné nehudobné branže, t.j. využívajú, že sme občania EU, strednej Európy, že hudba patrí do kultúry a môžu sa uchádzať o stimuly a rôzne grantové schémy, a to zvlášť ak ide o menšinové žánre a kultúrne ded0ičstvo.
**** Mám ponuku pre ne, že ak nám budú hrať 10 piesní, poradím im bezplatne, čo majú robiť.

**** Ako ste písali, niekoľko dobrých regionálnych piesní nemôže rádiá zruinovať
**** Jeden z priateľov má ale lepší argument, lebo hovorí, že ich piesne možno nie sú geniálne, ale určite sú lepšie než 10-20% piesní z playlistov ktoréhokoľvek mainstreamového rádiá (čiže na nás budú rádiá hľadať muchy, no významné percento piesní playlistov je oveľa horších)

MUSIC SK
MUSIC SK
14.01.2019 20:27
0
0
@rastaman

Rastaman, neviem, či si to uvedomuješ, ale zavádzaním politiky do diskusie o pesničkách veľmi poškodzuješ nás hudobníkov, autorov, interpretov a ľudí z branže obecne, lebo nahrávaš našim oponentom!

Skús sa na to pozrieť z nášho pohľadu ľudí zdola a poslucháčskeho:
a) kopu svetových hviezd zomrelo na drogy, AIDS, zhýralý spôsob života. A koho to zaujíma? Na ilustráciu - ľudí nezaujíma, ako žil Freddie Mecury z Queen, ale jeho pesničky. Rovnako to platí, že ak spomínaš, že nejaká neznáma stránka discogs hrá slovenského speváka, tak kto chce nech ho počúva
b) spomínaš Elán, ale rádiá hrajú hlavne ich piesne z 80-tych rokov - navyše Elán sa presadil za socializmu vďaka tomu, že rádiá vtedy hrali možno aj 90% slovenských piesní a zahraničné sa nehrali. V Bratislave mohli chytať aspoň O3 - my na Slovensku sme nemali prístup k svetovej hudbe - až po 89-tom roku prišla sloboda v tejto oblasti. Ja nemám absolútne nič proti Elánu, nakoniec oni nemôžu za to, že žili aj za socializmu (to čo som predtým v diskusii nevysvetlil riadne).
No za socializmu bola hudba centrálne riadená, boli samé súťaže, kde teda ak niekto vyhral, mal zaručené, že stotisícky platní im vydal Suprafon a leteli do krajín RVHP. Dnes by ani Karel Gott ani oni nemali takú situáciu.
c) neviem, či poznáš pieseň od našich košických priateľov Medzi vlkmi - https://www.youtube.com/watch?v=HPbQWMx2LBc - je to jedna z najkrajších piesní, aké kedy vznikli a vyrovná sa aj hitom Elánu, Žbirku, Beatles, Rolling Stones - no v rádiách som roky nepočul. A teraz si zober, že majú na Youtube "iba 60 tisíc" (to máme skoro aj niektorí z nás) a bársjaký bulo, ktorý tam hodí konšpirácie, urážky a politiku tam má aj milión
**** Prosím ťa, skús nám pomáhať bez urážania druhých - lebo kľudne po čase niekto povie, že si ťa "platia rádiá" :-) :-) :-) , aby túto diskusiu zhodili zo stola. Alebo povedia, že robíš marketing pre discogs

rastaman
rastaman
14.01.2019 13:38
0
0
@MUSIC SK

A keď si RÓM so ŽIDovským vydavateľstvom "za zadkom", tiež Ťa "demokraticko-slobodné" masmédiá (rádiá) odignorujú?

https://www.discogs.com/artist/724851-Rytmus

;-)

*

Že "neZÁVISLÍ FEŤÁCI" z Rádia_FM ignorujú NEzávislých hudobníkov? Prečo ma to neprekvapuje?

;-)

A čo "neZÁVISLÍ FEŤÁCI" z Trnavského rádia?

;-)

***

Všetko je to o PRACHOCH! Nazýva sa to KAPITALIZMUS!

DEMOKRACIU a SLOBODU 17. novembra 1989 ukončila ŠtB riadená KGB - po vzájomnej dohode so CIA.
http://www.humanisti.sk/view.php?cisloclanku=20090…
http://analyza.wz.cz/

;-)

rastaman
rastaman
14.01.2019 13:28
0
0
@Pe3k

Dovolím si tvrdiť, že len od ELÁN-u dáš dokopy 30 hitov - bez veľkej námahy:
https://www.discogs.com/artist/1568631-El án
https://musicbrainz.org/artist/70eed604-1fff-49eb-…

ČSSR mala 3 VYDAVATEĽSTVÁ (Panton, Supraphon, OPUS):
https://cs-cz.facebook.com/pg/Panton-Supraphon-OPU… československá-vydavatelství-gramofonových-desek-157177817632205/posts/
https://cs.wikipedia.org/wiki/Panton
https://cs.wikipedia.org/wiki/Supraphon
https://sk.wikipedia.org/wiki/Opus_(slovensk é_hudobné_vydavateľstvo)

"Argumentácia" o "7 MILIARDÁCH" je nezmyslom, keďže 99 % "svetovej produkcie" (hranej v "mainstream" R a TV) pochádza z USA a VB.

;-)

Pe3k
Pe3k
14.01.2019 10:57
0
0
Megarebrík

Trochu sa tu diskusia zvrhla iným smerom, nakoľko pôvodne bolo myšlienkou zostaviť rebríček tisíc kvalitných songov, bez potreby ďalšej selekcie. Takých, ktoré by nemalo problém zahrať žiadne rádio... Išlo o snahu poukázať, že sa nedá porovnávať náš mediálny a hudobný trh s niekoľkonásobne väčšími trhmi, kde je násobne väčšia fonotéka, z ktorej sa dá hrať celé dni kvalitná hudba bez nutnosti rotácie. Tam sú akceptovateľné kvóty, no v našej krajine s populáciou priemerného veľkomesta je to kontraproduktívne. Stále si stojím za názorom, že u nás by bol problém dať dokopy 3 stovky kvalitných piesní (áno, je to subjektívne). Urobiť databázu piesní neznámych či málo známych autorov je dobrá vec, no môže poslúžiť len ako databáza na výber noviniek, nie ako zoznam osvedčených, kvalitných piesní.

MUSIC SK
MUSIC SK
13.01.2019 23:33
0
0
@osmijanko

V princípe by som mohol, no automaticky časť diskutérov by ich zmietla zo stola tvrdiac, že spevák je starý, nemá to 250 tisíc na YouTube, že je to odrhovačka, speváčku nik v Bratislave nepozná, text že je primitívny, kapela je neperspektívna, interpret verejne nevystupuje, n staníc, ie je vhodná pre portfólia pod.
Ak by nejaké rádio malo naozaj seriózny záujem, radi pošleme alebo dáme link.
Napriek tomu sa opýtam partie, či by som mohol jednu zverejniť, pretože pieseň hrávajú v RTVS a bola aj v tých rebríčkoch radia.sk.
Ináč zaujímalo by ma naozaj, že čo podľa teba má potenciál - teda aké máš kritériá.

osmijanko (neregistrovaný, 188.167.57.xxx)
osmijanko (neregistrovaný, 188.167.57.xxx)
13.01.2019 14:35
0
0
@MUSIC SK

Môžeš sem napísať aké piesne a od koho? Som zvedavý, či to má potenciál...

MUSIC SK
MUSIC SK
13.01.2019 00:29
0
0
@vsetkym - Banka-1000 ideme to vyskusat!

Ak by ste robili v priemysle, tak tam je uplne bezne, ze stat vyzaduje vselijake poplatky, platby za audity, bezpecnostne ahygienicko-poziarne poziadavky, revizie, a pod. Stat je tiez sucast trhu. Hudobny priemysel nie je vynimka, a musi sa prisposobit. Preto Ja osobne povazujem kvoty za mensie zlo a maju to aj ine staty.

JA som praktik, takze som sa dohodol s partiou a zacali sme budovat Databanku-1000 - uz mame 6 piesni a ponukli sme do 7 radii. Uvidíme.

MUSIC SK
MUSIC SK
13.01.2019 00:20
0
0
@Rastaman dodatok

Zabudol som napisat, ze nabidli, ale, ze radia väcsinou neodpodveda nik okrem Liptov, RTVS, DEMOMUSIC - cize je to iny pripad, ako spominas. SLovo korupcia, tu neplati, kedze Ti teda napr. Radio FM neodpoveda. Neviem, co je to vyhodit pesnicku, ale jeden pripad v partii spominali, s nejakou Sachovnicou - to je relacia RADIA FM, ze poslali do sachoovnice a pesnicku im neprijal, avsak Radio DEMOMUSIC im to prijalo - to boli nejaki studenti. Na radia.sk bola uz jedna diskusia, kde sa vyjadrili niektori, ze a preco by im mali radia odpovedat? Tak neviem, ale treba trpezlivo ist daleh.i

MUSIC SK
MUSIC SK
13.01.2019 00:10
0
0
@RASTAMAN

Rastaman - pribrzdi :-) Ja som sa opytal partie a povedali mi, za ked oslovili radia, tak okrem RTVS, Radia Liptov a DEMOMUSIC RADIO im nik neodpovedal. Z RTVS, ze v zasade na nic neodpoveda RADIO FM. Ale, ze asi po dvoch rokoch im par radii predsa odpovedalo. To su realne fakty z terenu.

rastaman
rastaman
11.01.2019 18:19
0
0
SLOVENSKOrupcia

Nabídli jste svou písničku do rádia a oni vás s ní vyhodili? Nebo vám na rovinu řekli, že nasazení vaší písničky bude stát 5.000 € ?!!!

To je taky běžná praxe. A tak, i kdyby jste se na hlavu postavili, z rádia dál budou hrát dotované sra*ky.

http://www.demomusicradio.com/

rastaman
rastaman
11.01.2019 18:15
0
0
@osmijanko

Ty v ktorom rádiu pracuješ?

======================

V rádiách BETA a DEMOMUSIC možno táto korupcia nie je prítomná:

http://www.beta.sk/
Pesničky na želanie

http://www.demomusicradio.com/
Rádio, ktoré vás bude hrať bez podplácania!

Počúvanosť
streda, 27.3.2024
1.
20,77%   + 0,23%
2.
18,40%   - 0,71%
3.
11,87%   - 0,22%
4.
9,36%   + 0,08%
5.
8,18%   + 0,20%
Počúvanosť cez web a aplikáciu Radia.sk - 27.3.2024
podiel [%] celkovej počúvanosti
3. + 4. vlna 2023 (kĺzavé dáta)
1.
16,07%   - 0,08%
2.
14,06%   - 0,09%
3.
9,85%   + 0,31%
4.
8,52%   + 0,30%
5.
7,62%   - 0,40%
MEDIAN SK - Market & Media & Lifestyle - TGI
3. + 4. vlna 2023 (kĺzavé dáta)
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval včera
XI. etapa 2023 - I. etapa 2024
1.
31,5%   ± 0,0%
2.
22,7%   - 0,1%
3.
21,6%   - 0,4%
4.
17,4%   + 0,3%
5.
16,4%   - 0,2%
MEDIAN SK, RADIOPROJEKT, XI.-I./2024
% populácie SR vo veku 14-79 rokov, počúval minulý týždeň
Hranosť
12. týždeň 2024 18.03.2024 - 24.03.2024
1.
Album
Dua Lipa
Houdini
2.
Album
Cyril
Stumblin' In
3.
Album
Ofenbach
Overdrive Ft. Norma Jean Martine
4.
Album
Teddy Swims
Lose Control
5.
Album
Thirty Seconds To Mars
Seasons
34. týždeň 2019 26.08.2019
1.
Album
Shawn Mendes & Camila Cabello
Señorita
2.
Album
Daddy Yankee & Katy Perry Feat Snow
Con Calma
3.
Album
Billie Eilish
Bad Guy
4.
Album
Lil Nas X feat. Billy Ray Cyrus
Old Town Road
5.
Album
Katy Perry
Never Really Over