MEDIAN SK
radia.sk menu
vyhľadávanie

RADIA.SK Google

Inzerujte na RADIA.SK
RADIA.SK na Facebooku RADIA.SK na Twitteri
Ikonka RADIA.SK
na vašu webstránku:
RADIA.SK - slovenský FM éter online
SITA
SLEX99 - Online verzia krátkeho slovníka SJ
ATLANTIS WEBHOSTING - Dôverujte najlepším!
troky.sk | webdesign for everyone
mediálne.sk - vedieť vidieť
Profivodic.sk - stránka profesionálov za volantom

Diskusia k téme:

SRo1 SLOVENSKO a SRo4 REGINA.Duplicita niektorých relácií

129 príspevkov
Stanice SRo
21.08.2009 02:28, x [188-112-94-145.3pp.slovanet.sk]
Brali by ste takéto prerozdelenie staníc SRo:

SRo 1 - Rádio Slovensko (spravodajstvo ako Rádiožurnál ČRo)
SRo 2 - Rádio Regina (regionálne programy BA, BB, KE, ZI)
SRo 3 - Rádio Bratislava (zábavníky, hry, omše, šport... tzv. rodinné rádio)
SRo 4 - Rádio_FM (alternatívny, mládežnícky okruh)
SRo 5 - Rádio Patria (vysielanie pre menšiny a etniká)
SRo 6 - Rádio Devín (kultúra, informácie)
SRo 7 - Rádio Klasika (vážna hudba)
SRo 8 - Rádio Litera (rozhlasové hry, pôvodná tvorba)
SRo 9 - Rádio Melódia (nonstop hudba)
SRo 10 - Rádio Slovakia International (vysialanie do zahraničia)

Prvé 4 okruhy, cez FM vysielače, DVB-T, DRM, SAT...
SRo 5 cez AM, DVB-T, DRM, SAT...
ostatné okruhy cez DVB-T, DRM, SAT...

Niečo by s tým už mali v SRo robiť a nejako normálne, tématicky prerozdeliť okruhy, aby sa vedelo, čo je spravodajský - informačný okruh, čo je regionálny, čo je zábava, čo je alternatívny - mládežnícky, čo je kultúrny, čo je hudobný atď. Prípadne navrhnite ako by ste prerozdelili okruhy SRo a napíšte aj nové názvy okruhov a na čo by mali byť zamerané...
Pozor na správny názov
20.08.2009 23:52, Feri [icm218129-orange.orange.sk]
Astrid...prosím pozor, Slovensko1 neexistuje. Slovenský rozhlas 1 - Rádio Slovensko, resp. prvý vysielací okruh Slovenského rozhlasu!
Slovensko1 je nesprávne označenie, ktoré ľudia stále používajú a ja som na to proste alergický.:-)
Pavol
20.08.2009 21:24, astrid [chello085216154079.chello.sk]
...ale ved tie stanice su preformatovane. Regina vysiela viac z regionov, folklornych slavnosti a inych informacii...Slovensko1 vysiela prevazne politiku, diskusie...a tak je to myslim dobree. A co myslis, ktory moderator spravodajstva moze kvakat zovialne dristy? ziadny..takze nechapem co okrem toho je take uzasne na Stefucovom a Kolarikovom prejave...ved kazdeho koho poznam, kto sa aspon trochu pohybuje v mediach ich nemoze ani pocut....vratane mna.
PALO, Robert, astrid
20.08.2009 20:22, Pavol [adsl-dyn228.78-98-112.t-com.sk]
astrid mas pravdu, ak by sme sa pozerali na to, co chcu dedkovia a babky, ta to by sme pocuvali tak frantiska kristofa veseleho mozno... :) a vkus mame kazdy iny, ale podla mna maju ti dvaja velmi dobry prejav, nemozu kvakat a trepat zovialne dristy ako spomina PALO a chvalabohu, ze tak nekvakaju, nech to ma aspon nejaku uroven... twist nemozem posudzovat, nepocuval som ho nikdy za jeho ery... nech konecne preformatuju tie okruhy ako tu PALO a Robert spomina tak, ze regina bude reginou a slovensko slovenskom tak ako ma byt... a nebudu to hybridy... uz mi to tu pride ako u papagajov, ako to tu opakujeme :)
SRo je verejnoprávna inštitúcia
19.08.2009 14:38, PALO [ip-91.191.83.75.o2inet.sk]
Čo sa prejavu týka,tak SRo nemôže ísť na to "ukvákaným" štýlom ako komerčné stanice.Igor Štefuca má prejav v pohode a aj výslovnosť treba pochváliť(o tú sa v komečných staniciach moc nestarajú-kedysi si na ňu potrpeli v TWISTe/J.Zvalová,M.Škarohlídová,A.Sá melová...../-dnes sú tieto pozitívne dozvuky vo VIVE).JE fakt,že SRo1 je stále akýsi hybrid.Stanicu formátu BRATISLAVA/PRAHA môžu urobiť z REGÍNY,pretože momentálne nie sú financie na plnohodnotné regionálne vysielanie z BA,BB a KE zvlásť.Stačili by odpojováky 06.00-10.00 a potom 14.00-17.00.
nazor
19.08.2009 14:28, astrid [chello085216154079.chello.sk]
no uz le to by chybalo, aby sme sa pozerali na to, co chcu pocut babky a dedkovia....ja si myslim, ze Radio Slovensko je v poriadku tak ako je....a Pavol- ty mas teda vkus..ved tito dvaja maju najhorsi prejav zo vsetkych!..ale to je len moj nazor....
Re: Nazory dedkov a babiek
19.08.2009 13:39, Robert [chello089173040135.chello.sk]
Opat sa dostavame k nexistujucemu spravodajsjemu okruhu, resp. hybridu vzniknuvsiemu z byvaleho Radia Bratislava. Samozrejme, ze mnohi ludia protestuju, lebo po zruseni Radia Ceskoslovensko na uzemi SR bez nahrady sa na jednom okruhu tlacia srpavodajstvo aj rodinne vysielanie. Takto nie je vyhovene ani jednemu. My tu nadavame na vecerne citania, omse, zabavniky a ine relacie ala Radio Bratislava, ktore idu na Radiu Slovensku. Ti ludia by zase chceli spat Radio Bratislava. Pokial sa naozaj ten chybajuci verejnopravny okruh opatovne nezriadi, pokoj tu nenastane a vzdy bude niekto velmi nespokojny.
astrid
19.08.2009 09:57, Pavol [adsl-dyn63.78-98-1.t-com.sk]
brepty maju z casu na cas vsetci, ale igor stefuca ma podla mna prejav uplne normalny a robi na vive, nie uz v RS... podla mna ma dobry prejav peter kolarik, co sa spravodajstva tyka, nie je taky suchy, ako vacsina... a preco sa investigativa neda robit?? podla mna by na to mohla byt nejaka relacia (nie priamo v spravach, tie musia byt naozaj nestranne), kde by bolo mozne okomentovat a trosku zabrdat... a babky s dedkami?? to nie je radio len pre nich.. nocnu pyramidu nepocuvam, lebo vtedy uz idem spat s jej zaciatkom, ale pocul som uz aj v inych relaciach nazory daktorych babkoch a dedkoch a ... je to disaster, ale musia si uvedomit, ze radio tu nie je iba pre nich a ked sa im nepaci, nech si zapnu reginu alebo lumen... slovensko je zamerane na cloveka v produktivnom veku...
hmm
18.08.2009 21:09, astrid [chello085216154079.chello.sk]
...no ale co som pocula ja, brepty maju aj starsi...takze podla mna vyzretejsi prejav by som takto neposudzovala...co maju mat vsetci taky ostrasny prejav ako igor stefuca?? a ake su to poriadne spravy? nerozumiem...ver mi, ze v rozhlase sa investigativna novinarcina neda robit...mam tam znameho ...do nichoho sa nesmie zabrdat iba objektivne informovat....a radsej nech to ani neskusaju...lebo by sa hned ozvali vsetky tie babky a dedkovia...ved sis taci vypocut niekedy nocnu pyramidu a pocujete tie uzasne nazory starsich ludi, ktori nepripustia ziadne zmeny...
astrid+general
18.08.2009 20:17, Pavol [adsl-dyn140.78-98-194.t-com.sk]
vyzriet myslim tak, ze nebudu robit brepty a naucia sa robit poriadne spravy, jednoducho aj ich prejav bude lepsi a dufam, ze sa naucia aj robit trosku investigativnejsiu novinarcinu... co je na prejave ako z 56-eho??
tak ci tak, ked chystaju zelenu vlnu, musia tam zamestnat cloveka, ktory to bude spracuvat a nejakych asistentov co budu dvihat telefony... cize ak chcu ZV, musi tam byt clovek, co bude robit dopravu, tak ako v exprese alebo na vive...
a s generalom suhlasim...
RE:pe3k
18.08.2009 16:54, Generál [icm218134-orange.orange.sk]
A čo chceš počuť...tú klišé vetu čo hovoria na Slovensku teraz? Premávka je pokojná, žiadne obmedzenia nie sú hlasené? Alebo Všetky úseky ďiaľníc, ciest prvej triedy a ostatných ciest sú zjazdné?Veď to je hádam jasné, pokiaľ neohlásia nehodu, obmedzenie a pod.Prípadne potrebuješ hlásenie o tom, že povrch cesty je mokrý? Prepáč, ale pozriem sa pred seba a vidím!
Musím Ti oponovať, ale informácie o obmedzeniach, kolónach, nehodách, uzavierkách a čakacích dobách obsahujú dopravné servisy, sú to prvé informácie a až potom sú hlásenia o radaroch a hliadkach. A prečo nie?
A nemám pocit, že to odpútava pozornosť, lebo potom by odpútavalo pozornosť aj ostatné vysielanie. Keď Ti to robí problém, vymontuj si rádio, daj si baretku na hlavu a tralákaj sa 50 po cestách...ale nečuduj sa, keď budem po Tebe trúbiť.
Ja jazdím 80 tisíc km ročne výhradne po SR, pravidelne prispievam do dopravných servisov a nemyslím si, že by boli robené zle. Akurát ten na Exprese počúvam tak, že vždy po celej a o pol prepnem na Expres, Vivu, vypočujem a vrátim sa k SRO 1. Neviem či je to náhoda,ale väčščinou funguje, že sa servisy neprekrývajú(idú po sebe).
nazor
18.08.2009 11:27, Pe3k [ppp-80-87-209-10.dsidata.sk]
Predovsetkym si myslim, ze u nas neexistuje dopravny servis! Ten ma informovat o obmedzeniach, kolonach, nehodach, uzavierkach, cakacich dobach a pod. U nas su skor policajne informacie, ktore zbytocne odputavaju pozornost...

Dufam, ze nova ZV sa neznizi na uroven slovenskeho standardu :-(
Pavol
18.08.2009 11:19, astrid [chello085216154079.chello.sk]
ako myslis vyzriet? tebe sa viac pacia spravari, ktori maju prejav ako z 56-teho? ozaj, nemyslite si, zeby bolo lepsie, keby dopravny servis dalej citali spravari...a usetrili by sa tym peniaze na novy dopravny tim?
@Gulius+astrid
18.08.2009 09:11, Pavol [adsl-dyn21.78-98-12.t-com.sk]
Pokial viem, malo by to byt verejne, sak kazdy sa bude moct zapojit do toho, to je tak ako expres a viva... sami by si pod sebou podpilili konar, kebyze to nedaju na verejnost... mne uputavky nevadia, ale mas pravdu, ze su na jedno kopyto od 90. rokov...
a k astrid: moderatori sprav su podla mna dobri... az na niektorych novsich, ktori este potrebuju vyzriet, by som povedal, ze su profesionali a robia svoju pracu tak ako maju, len niekedy im asi chyba odvaha trosku investigativnejsie podrypnut :)
?
17.08.2009 18:08, astrid [chello085216154079.chello.sk]
...síce teraz trochu od veci...ale aj tak..co si myslite o moderatoroch spravodajstva v rozhlase?...ti vlastne doteraz citali dopravu...ale tak celkovo..vas nazor?
@Pavol
17.08.2009 13:02, Gulius [icm7-orange.orange.sk]
Nie bohužial neviem, kedže sa opäť upravovali logá jednotlivých staníc s dôrazom ich viac identifikovať, dúfam, že konečne upravia aj chaos v programovej štruktúre jednotlivých rádií, najmä Slovensko (omše a relácie vhodné na reginu, či Devín by mali odtiaľ konečne zmiznúť) Necháme sa prekvapiť :-)
Čo sa týka zelenej vlny, myslím, že ten projekt vyzerá dobre, len dúfam, že to bude fungovať verejne (ako napr. Expres, Viva) a nie len pomocou ,,zelených anjelov"
P.S. Môj osobný názor je, že by upútavky mohli trochu zdynamizovať, prídu mi také monotónne a pomalé, myslím upútavky na relácie a selfpromo stanice + reklamy vyrábané u nich. Je to rovnaké od 90-tych rokov :-(
@Gulius
17.08.2009 08:48, Pavol [adsl-dyn152.78-98-203.t-com.sk]
Gulius, mas nejake informacie o uprave vysielania od septembra okrem Zelenej vlny? :) Tu som zaregistroval uz aj ja vcera, chvalabohu, ze ju budu mat, tymto naozaj ohrozia expres :) Ak vies nieco o nejakych inych novinkach este okrem tohto, napis sem prosim :)
Novinky zrejme od septembra
16.08.2009 11:38, Gulius [icm5-orange.orange.sk]
Hádam to konečne upravia od septembra. Inak vo vysielaní som zaregistroval kampaň s číslom 0800 900 800 - bezplatná linka Zelenej linky :-) Expresu hádam konečne odzvonilo :-D
@Robert
27.07.2009 20:32, Pavol [adsl-dyn238.78-98-1.t-com.sk]
presne tak, vysielanie cez pracovne dni sa da povedat, ze maju fajn, len ta nedela doobedu ma nevyslovne stve... to by mal byt radiovy prime-time, sak v telke vtedy idu glupoty, ta preco nedaju nieco normalne, co by uputalo posluchacov, uz som to tu x-razy navrhoval, ze nieco ako vikendove dobry den slovensko, mohli by tam byt informacie o kulturnych podujatiach, turisticke tipy, jednoducho nieco na povzbudenie ludi, zeby nesedeli doma na zadku ale nieco zmysluplne robili.. napriklad... ta bac! omsa, bac! zabavnik a bac! rozpravka tam davno nema co robit...
okrem toho, dedko je rusnak, babka nie, ale nepocuvali NEV :)
@Pavol
27.07.2009 14:05, Robert [chello089173040135.chello.sk]
Pod pojmom "priserny hybrid" nemam na mysli to, ze je obsah zly, naopak, asi by sme tazko hladali relaciu v podani SRo, ktora by sa dala oznacit za vyslovene zlu. Mam na mysli to, ze su pomiesane jablka z hruskami. Pekne to napisal jeden nasvtevnik z CR, ktory si naladil Radio Slovensko ako spravodajsky okruh a potom bac! - rozpravka, bac! - omsa, bac! - zabavnik a pod. Voci ziadnej konkretnej relacii nemam vyhrady, co sa tyka jej kvality, ale jednoducho ked si rano zapnem Radio Slovensko, resp. sa nim necham budit, rad by som pocul spravodajstvo nez ohladu na to, ci je pracovny den alebo vikend. Za posledny rok sa rozhlas zmohol akurat na to, ze v nedelu dopoludnia odstranili jednu duplicitnu relaciu, ale takym sposobom, ze rozpravka stale bezi na Radiu Slovensko! a Regina dava cosi ine. Omsa stale bezi na oboch okruhoch a potom na Radiu Slovensko nalseduje nejaky zabavnik. T.j. cele nedelne dopoludnie je z hladiska spravodajstva uplne nulove.
  1 2  3  4 5 6 7  
RADIA.SK neručí a nenesie zodpovednosť za obsah diskusných príspevkov, diskusie nemoderuje ani nerediguje. Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich autorov. RADIA.SK si vyhradzuje právo odstrániť celé príspevky alebo časti diskusných príspevkov, a to najmä také, ktoré odporujú dobrým mravom, porušujú platné zákony SR (napr. obsahujú vulgárne výrazy, rasistické, xenofóbne či šovinistické narážky), poškodzujú dobré meno RADIA.SK alebo obsahujú reklamu.
rádiá

Základné informácie
o slovenských rádiách:

najčítanejšie články za posledných 60 dní
anketa

Okrem klasického FM vysielania počúvam rádiá aj:

cez internet
75 %

cez satelit
4 %

cez internet aj satelit
8 %