MEDIAN SK
radia.sk menu
vyhľadávanie

RADIA.SK Google

Inzerujte na RADIA.SK
RADIA.SK na Facebooku RADIA.SK na Twitteri RADIA.SK na Google+
Ikonka RADIA.SK
na vašu webstránku:
RADIA.SK - slovenský FM éter online
SITA
SLEX99 - Online verzia krátkeho slovníka SJ
ATLANTIS WEBHOSTING - Dôverujte najlepším!
troky.sk | webdesign for everyone
mediálne.sk - vedieť vidieť
Profivodic.sk - stránka profesionálov za volantom

Diskusia k téme:

Antény a zosilovače

50 príspevkov
Pre abc123
01.09.2010 19:27, урвекґ [213-108-126-76.netrox.sk]
Bude to MMDS anténa. Prijíma to v analógu, alebo v digitále, ten Tvoj známy?
MMDS
01.09.2010 19:14, abc123 [icm7-orange.orange.sk]
Lokalita je okolie Galanty
Pre Pe3ka
01.09.2010 19:03, урвекґ [213-108-126-76.netrox.sk]
Čo chceš vediet viac? Warszawa.
Pre abc123
01.09.2010 19:02, урвекґ [213-108-126-76.netrox.sk]
Bude to asi MMDS. Ešte mi napíš lokalitu. Takáto anténa mi stojí doma, pretože som sa prisťahoval z Popradu do Humenného, kde nemám MMDS signál.
Anténa
01.09.2010 18:51, abc123 [icm3-orange.orange.sk]
Dobrý deň,
chcel by som vedieť podrobnosti o anténe ktorá dokáže chytať Eurosport, Spektrum, HBO, MusicBox a iné bez poplatkov, môj známy má túto anténu a chytá naňu okolo 15 programov vrátane všetkých slovenských niekoľko maďarských a ešte tie vyššie menované. Ak by sa našiel niekto kto túto anténu vlastní alebo vie o nej info mohol by sem napísať nejaké tie podrobnosti, názov antény. Ďakujem
Warsava - Palac kultury
14.07.2010 14:16, Pe3k [ppp-80-87-209-10.dsidata.sk]
Na wiki som sa docital, ze sluzi ako TV a FM vysielac, viete nieco o tom viac?
+ ktomu zlučovaniu AM a FM VHF/UHF
31.05.2010 20:43, XxX [195.3.168.138]
Informujem, že v tomto prípade môžeš neobmedzene skúšať, probovať a inak manipulovať, lebo nič neodpečieš ani nezničíš (ale pozor, pri manipulácii s anténou a jej vodičmi (koaxiálne a iné) si radšej odpoj od TV/Rádia, lebo môžeš byť nabitý statickou energiou, a neraz sa mi stalo že pri zapájaní antény som sa dotkol koaxiálu prebehla iskra, a príjimač bol v prdeli, tak keď to odpojíš od prijímača nič neriskuješ

Skúšaj probuj a keď nevieš alebo si niesi istý opýtaj sa, nič s tým nestratíš
Fuuuu
31.05.2010 20:32, XxX [195.3.168.138]
Počul som o zlučovačoch (riadené mikročipom) ktoré to dokážu (nie 100%) a sú dooost drahee ,,,,, spravne si podotkol že UHF/VHF a FM, môžu ísť po jednom kábli a nebudú sa navzájom ršíť. Ale pozor, aj bežný kábel od antény (koaxiálny) zachytáva a prenáša AM/MW/LW/SW a dovedie ho k TUNERU (ale vo väčšine prípadov sa stáva že je to veľmi nekvalitné (lebo originál anténa AM tiež zachytáva FM/VHF/UHF ale impedancia to toľko neprepustí do TUNERA ako bežný 75 OHM koaxiál, ktorý je pre FM/VHF/UHF ako stvorený) Najlepšie je pre AM použiť osobitnú anténu oddialenú od elektrickch vodičov a iných káblov. Nič sa nestane keď ich budeš viesť spoločným káblom, ale ak chceš kvalitu najlepšie samostatne

Ale bývali a možno ešte aj sú niekde dostupné staré TESLA-cke zlučovače a prepínače kadejakého signálového charakteru.

A ešte k tej AM anténe, ,,,,, niekedy stačí običajný aspoň 0.5 m holý dôt (vyrovnaný) a signál je chválitebný
am fn
31.05.2010 17:45, l-mato [bband-dyn149.178-40-129.t-com.sk]
Chcel by som sa ešte spýtať, dal by sa rádiový signál FM (VKV) zlúčiť so signálom AM (KV SV DV)? viem že sa dá zlúčiť FM (VKV) s TV (UHF VHF) no neviem či AM s FM, ak áno aký na to treba zlučovač?
Ďakujem veľmi pekne.
MMDS a UHF/VHF (FM)
31.05.2010 13:05, XxX [195.3.168.138]
Ano spravne kazda antena vlastny linkovy zosilnovac (alebo linearny odpor) ,,, na MMDS bezny TV/R zosilnovac a aj na UHF/VHF (FM) ,,, kazdy ma vlastny regulator zosilnenia (ten najlepsie dat na polovicu az 3/4 ale aj na plno, len niekedy to dost znehodnoti kvalitu - sposobene rusenim predzosilnovaca v antene a linkovym zosilnovacom) ,, kúiť sa dajú v bežnom obchode s anténnou a satelitnou technikou
mmds+uhf/vhf
30.05.2010 23:21, l-mato [bband-dyn149.178-40-129.t-com.sk]
Teda každá anténa potrebuje vlastný linkový zosilňovač, aký potrebuje mmds anténa kde sa vlastne dajú kúpiť, mám ich napojiť za adaptér alebo pred adaptér?
Pre TIM
30.05.2010 13:16, XxX [195.3.168.138]
Všimni si že na tej anténe je koncovka taká, že vodiče sa dajú odpojiť po odšróbovaní tých dvoch skrutiek. Potom už len odpblankuješ z toho drôtu čo ti ide z veže a spojíš s tým s antény (ale iba jeden, druhý najlepsšie len uzemniť alebo nehať naprázdno), ale dakedy to vôbec nevadí keď sú oba spojené ,,, záleží od antény od TUNERA a pod. ,,,, prípadne že by to nemalo takú koncovku (napr. že bude na pevno), tak zoberieš kúsok tenkého pliešku urobíš sneho "vsuvku" aby vošiel do tej koncovky a na ten pliešok napajkuješ ten kábel od veže (ak nevieš pájkovať stačí len riadne omotať a poistiť napr. izolačnou alebo lepiacov páskov)
Nezabudni
29.05.2010 21:39, XxX [195.3.168.138]
Jedna anténa jeden linkový zosilňovač a potom z linkových zosilňovačov len výstup spojiť splitermi a hybaj do rozvodu alebo do TV ,,,,,,, alebo to isté platí o tých odporoch

Ale ešte môžeš vyskúšať jeden napájač ten 18 V 300 mA do MMDS na priamo zapojiť a do tej UHF/VHF cez potrebný odpor, ale riskujeme odpálenie napájača (vďaka tomu odporu by sa mohol nadmierne prehrievať, najlepšie to čo som opísal nižšie
Pozor
29.05.2010 21:05, XxX [195.3.168.138]
Nemozes napajat mmds antenu 12V pretoze ona potrebuje plnych 18V (uz 17.5 V obmedzuje jej cinnost), tak isto pretazovat napajac dvoma antenami nieje dobre a casom by mohlo zhoriet. Musis to vyriesit tak, aby kazda antena dostavala svoje potrebne napajnie (UHF/VHF 12V a MMDS 18V) teda dva napájače. Potom obe antény zapojiť osobitne cez linkové zosilňovače, a potom ich bežným spliterom zviest do jedneho kabla, a potom uz len rozvadzat ako chces ,,,, nesmies ich zapojit priamo do splitera lebo tym spojis 12 a 18 V, a odpecies predzosilnovac v jednej aj druhej antene a kludne aj oba napajace. Namiesto toho linkoveho zosilnovaca sa da pouzit linearny odpor alebo nejaky iny odpor pre kazdu antenu a az potom ich zvadzat spolocne.
mmds+uhf/vhf
28.05.2010 23:19, l-mato [bband-dyn149.178-40-129.t-com.sk]
Dobrý deň, vie mi niekto poradiť.
Mám mmds anténu so zabudovaným zosilňovačom a uhf/vhf anténu so zosilňovačom zlúčené s obyčajným hybridným zlučovačom.
Aký spoločný anténny zdroj (adaptér) potrebujem, koľko voltový 12v alebo 18v alebo dajaký iný. K mmds anténe bol originál 18v 300mA a k uhf/vhf anténe bol originál 12v 100mA. Ak som použil ako spoločný zdroj 12v 100mA tak obraz zo uhf/vhf antény bol čistý a z mmds antény slabšie zrnil, neviem v čom bola chyba bolo to tým že zdroj bol na 2 zosilňovače slabý alebo je zlý zlučovač. Koľko voltový zosilňovač potrebujem? Alebo aký zlučovač potrebujem?
Ďakujem veľmi pekne.
FM
26.02.2010 19:31, TIM [dial-92-52-29-83-orange.orange.sk]
Pomohlo by mi toto zlepsit prijem ??? A mam este jednu otazku ako to mam prepojit s HI-FI ???Na HI-FI mam antenu len taky drot a na tomto je ina koncovka.DIK ZA RADI http://www.avelmak.sk/show_image.php?article=30510…
prechodka
19.02.2010 16:24, jaro [gw-sa3.salamon.sk]
u nás cca 3-4 eur
@jaro
19.02.2010 12:52, SUDi [chello085216247210.chello.sk]
v Poľsku ju kupiš v každom väčšiom obchode s antennou technikou alebo na webe, np. http://www.allegro.pl/item856782061_przejsciowka_o…
maly by byt aj na slovensku.
rada
19.02.2010 11:35, jaro [gw-sa3.salamon.sk]
Len pre informáciu-existuje okenná(dverná) prechodka na koax kábel cca 20 cm ukončená F konektormi, ktorú som aj ja občas donútený používať pri inštaláciách satelitov.Je to v podstate plochý koax kábel, ktorý sa dá zacvaknúť do okna alebo dvier.
Ťažký mokrý sneh
19.02.2010 01:19, x [188-112-122-8.3pp.slovanet.sk]
Má niekto skúsenosť, ak napadne ťažký mokrý sneh na smerovú Yagi anténu na STA a zoskratuje dipól ako sa to prejavuje pri DVB-T? Ak sa tak udeje pri analógu - úplne sa rozpadne obraz, plno duchov (nesledovateľné) a zvuk "vrčí a praská"... Máte niekto s tým skúsenosť?
   1  2 3  
RADIA.SK neručí a nenesie zodpovednosť za obsah diskusných príspevkov, diskusie nemoderuje ani nerediguje. Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich autorov. RADIA.SK si vyhradzuje právo odstrániť celé príspevky alebo časti diskusných príspevkov, a to najmä také, ktoré odporujú dobrým mravom, porušujú platné zákony SR (napr. obsahujú vulgárne výrazy, rasistické, xenofóbne či šovinistické narážky), poškodzujú dobré meno RADIA.SK alebo obsahujú reklamu.
rádiá

Základné informácie
o slovenských rádiách:

on air
Práve nehrá
žiadna pesnička
najčítanejšie články za posledný mesiac
anketa

Okrem klasického FM vysielania počúvam rádiá aj:

cez internet
74 %

cez satelit